Saku Tuominen

Puhumme nykymaailmassa paljon erilaisista uhista. Niin tärkeää kuin se onkin, voisimme puhua hieman enemmän myös valtavista mahdollisuuksista.

Valokuvaaja: Anton Sucksdorff Photography

Saku Tuominen

Kirkasta ajattelua, hyvinvointia ja huumoria

Speakersforum All Stars - Puhuja

Saku Tuominen on toiminut yrittäjänä 35 vuoden ajan. Hän on perustanut ja myynyt Suomen menestyneimmän tv-tuotantoyhtiön, Broadcastersin ja työelämän tulevaisuutta kehittäneen 925:n. Hän on toiminut maailman kolmanneksi suurimman tv-tuotantoyhtiön, Zodiak Entertainmentin luovana johtajana Lontoossa vastaten luovien tiimien johtamisesta 17 maassa.

Tällä hetkellä Saku Tuominen toimii digitaalisen ravintolaoppaan, World Of Mouthin toimitusjohtajana, jolla on yli 100 000 käyttäjää eri puolilla maailmaa sekä huippuravintoloita Palacea, Savoyta ja Cafe Savoyta hallinoivan Financier Groupin luovana johtajana. Hän toimii myös perustamansa, kansainvälisiä opetusinnovaatioita levittävän non profitin -yhtiö HundrEDin hallituksen puheenjohtajana, sekä Nordic Business Forumin ja HIFN:n hallituksen jäsenenä. Saku on kirjoittanut 18 suosittua kirjaa, opettanut innovaatioiden toteuttamista Aalto-yliopistossa ja pitänyt satoja puheita Suomessa ja maailmalla. Sakun kysytyimmät luennot ovat mm.:

Valtavien mahdollisuuksien aika
Näinä päivinä suuri osa yleisestä keskustelusta on negatiivista. Puhumme paljon erilaisista uhista, huolista, stressistä ja ahdistuksesta. Niin tärkeää kuin tämä onkin, voisimme yrittää tunnistaa hieman paremmin myös ne valtavat mahdollisuudet, jotka eteemme aukeavat joka ainoa päivä. Saku Tuomisen luento tarjoaa kuulijoille erittäin konkreettisen, innostavan, hauskan ja koskettavankin työkalupakin, jonka avulla pärjää epävarmassa maailmassa. Tuomisen omiin kokemuksiin perustuva luento sopii loistavasti hyvin erilaisille yleisöille.

Hyvän (työ)elämän perusteet
Saku Tuominen on toiminut yrittäjänä 35 vuoden ajan ja kirjoittanut kirjoja sekä työelämän tulevaisuudesta, priorisoinnista että onnellisuudessa. Tässä luennossa Saku Tuominen kokoaa kaiken oppimansa yhteen ja auttaa kuulijoita tunnistaa hieman paremmin, mistä monet (työ)elämämme haasteemme johtuvat ja mitä asialle voi tehdä.

Kestävä kasvu – mission impossible?
Kaikki puhuvat kestävän kasvun tärkeydestä mutta kyse on haastavasta asiasta. Mistä kestävyydessä on kyse? Onko se realismia? Miten se yhdistetään kasvutavoitteiden kanssa? Miten ne heijastuvat yrityksen brändiin ja kilpailukykyyn? Saku puhuu huomisen kasvusta liike-elämän näkökulmasta. Luento ravistelee kuulijoita ja herättää suuria tunteita mutta jättää yleisölle innostuneen olon.

Mistä arvoissa on ihan oikeasti kysymys?
Arvoista ja työn merkityksellisyydestä puhutaan enemmän kuin koskaan. Tuntuu siltä, että jokaisella yrityksellä on joko käynnistymässä tai meneillään arvoprosessi – ellei sitten tuskailla arvojen jalkauttamisen kanssa. Mutta mistä arvoissa ihan oikeasti on kyse? Miten ehkäistään se, että ne jäävät ainoastaan kauniiksi sanoiksi vuosikertomuksiin ja power point -esityksiin? Miten siirrytään puheista tekoihin? Sakun arvoluento muuttuu joka kerta ja sen pohjana ovat aina yrityksen omat arvot ja niiden toteutuminen arjessa.

Juu Ei – maailman yksinkertaisin priorisointimalli
Meillä kaikilla on koko ajan valtava kiire. Todo-listat kasvavat, inboxit ovat ääriään myöten täynnä, kaikki ovat myöhässä, deadlinet paukkuvat. Entä jos ratkaisu on yksinkertainen – ainakin teoriassa. Meidän pitää kehittyä hieman paremmiksi siinä, mille kannattaa sanoa "kyllä" ja mille "ei". Konkreettisessa ja käytännönläheisessä puheessaan Saku esittelee itse kehittämänsä Juu Ei -priorisointimallin, jota hän on käyttänyt omassa elämässään menestyksellä useiden vuosien ajan. Puhe sopii koko organisaatiolle johtoryhmistä lähtien ja sivuaa hauskojen esimerkkien kautta myös elämää työn ulkopuolella.

Luova Järkevyys – erilainen lähestymistapa luovuuteen
Liian usein yhdistämme luovuuden hulluuteen ja omituisuuteen. Mutta mitä luovuus on yrityksen arjessa? Miten me voimme kehittää omaa luovuuttamme? Miten me voimme auttaa läheisiämme, joka töissä tai kotona tulemaan luovemmiksi? Mistä luovuudessa ihan oikeasti on kyse ja miten se liittyy epäonnistumisen pelkoon. Saku Tuominen on tehnyt työtä luovuuden kanssa koko elämänsä ja lähestyy teemaa monista, usein yllättävistäkin näkökulmista.

Speakersforumin laatuvarmistetut valmentajat: Plan >> Do >> Check >> Act

Speakersforumin laatuvarmistetut valmentajat

Puhuja kuuluu Speakersforumin laatuvarmistettujen valmentajien joukkoon. Hänen sekä monen muun luennoitsijan teemoista löytyy lukuisia valmiita valmennuskokonaisuuksia, joista autamme konseptoimaan teille parhaiten sopivan valmennuskokonaisuuden.

Speakersforumin valmennukset perustuvat viimeisimpiin tutkimuksiin vaikuttavuudesta ja ne nojaavat aina organisaationne tavoitteisiin, strategiaan ja arvoihin. Tuloksellisuus varmistetaan kytkemällä valmennuksen suunnittelu, toteutus ja toiminnan arviointi mm. jatkuvan parantamisen PDCA-kehään - Plan (suunnittele), Do (toteuta), Check (tarkista), Act (Toimi). Asiakkaalle nimetty vastuuvalmentaja rakentaa muutosbuusterin kanssa juuri teille sopivan kokonaisuuden ja varmistaa ohjelman pedagogisen toimivuuden ja parhaiten soveltuvat sekä oivalluttavat fasilitointikeinot. Valmennukset ovat toteuttavissa sekä lähi- että etätoteutuksina.

Speakersforumin valmennuksiin kuuluu aina asiakkaalle nimetty vastuuvalmentaja, joka rakentaa yhdessä teidän ja puhujavalmentajan kanssa teille räätälöidyn kokonaisuuden ja varmistaa ohjelman pedagogisen toimivuuden ja parhaiten soveltuvat sekä oivalluttavat fasilitointikeinot. Vastuuvalmentajina toimivat yli 30v valmennusalalla työskennelleet Maarika Maury ja Jaana Tuomila.

Video

Pressikuvat

Podcastit

5. Kokeilukulttuuri - Saku Tuominen

Vieraana tietokirjailija, puhuja sekä ideoiden tuottamiseen erikoistuneen Idealist Groupin perustaja ja luova johtaja. Mitä jos? podcast on tuotettu yhteistyössä Speakersforumin kanssa, joka on Suomen johtava puhujatoimisto ja josta löydät yli 20 vuoden kokemuksella tilaisuuteesi sopivat puhujat, juontajat ja valmentajat.

Artikkelit

Saku Tuominen

Saku Tuominen

Tietokirjailija, innovaattori

Valokuvaaja: Anton Sucksdorff Photography

Hae

Hae tapahtumaasi sopivia puhujia & juontajia. Käytä tarkennettua hakua, mikäli haluat tarkentaa hakukriteerejä.

Pyydä tarjous

Tee varaus tai pyydä lisätietoa puhujista - saat ehdotukset jo samana työpäivänä! Varaa puhuja sekä online- että livetilaisuuksiin. Lomakkeen lähetys ei sido mihinkään.

Tapahtuman tiedot
1
Yhteystiedot
2

Pyydä tarjous

Tee varaus tai pyydä lisätietoa puhujista - saat ehdotukset jo samana työpäivänä! Varaa puhuja sekä online- että livetilaisuuksiin. Lomakkeen lähetys ei sido mihinkään.

Tapahtuman tiedot
1
Yhteystiedot
2