Esko Valtaoja

Elämme paremmassa maailmassa kuin koskaan.

Arvostettu tieteentekijä

Esko Valtaoja

Arvostetun tulevaisuuden tutkijan luennot yksinoikeudella!

Speakersforumin Vuoden Puhuja 2014 & Speakersforum All Stars - Puhuja / Tunnetuin tieteentekijä 2013, 2016 ja 2019 Tiedebarometreissa

Esko Valtaoja on tähtitieteen emeritusprofessori Turun yliopistosta, entinen Tuorlan observatorion johtaja ja taidegallerian apulainen. Hän on arvostettu tieteentekijä ja myös kiitetty tieteellisen tiedon popularisoija. Tämän myötä hän onkin suomalaisten suosikkitutkija: vuosina 2013, 2016 ja 2019 hänet nimettiin merkittävimmäksi elossa olevaksi suomalaiseksi tieteentekijäksi Tieteen tiedotus ry:n tilaamissa Tiedebarometri-kyselyissä. Valtaoja on saanut mm. Tieto-Finlandian, Valtion Tiedonjulkistamispalkinnon, Lauri Jäntin palkinnon, Väinö Voipio -palkinnon, Mensan palkinnon, Sokrates-palkinnon, ja kahdesti Vuoden Kristillinen Kirja -palkinnon.

Esko Valtaoja on kirjoittanut 14 kirjaa ja yli kolmesataa kolumnia. Esko on myös yksi Speakersforumin suosituimmista ja kiitetyimmistä puhujista. Hän on asiantunteva, aito ja hänen mukaansatempaava otteensa esiintyjänä saa kuulijat mukaansa. Hän on suosittu seminaaripuhuja puhuen yhteiskunnallisista ilmiöistä ja tulevaisuudesta, tieteestä, taiteesta, kulttuurista ja uskonnosta. Esko valittiin Speakersforumin Vuoden Puhujaksi 2014. "Maailma on hämmästyttävä, monimuotoinen ja pitkälti selittämätön", hän sanoo. Tuloksena hämmästelystä ja pohdinnasta syntyi vuonna 2012 Kaiken käsikirja. Siinä hän tiivistää kaiken olennaisen maailmasta ja ihmisestä yksiin kansiin. Saman hän yrittää tehdä unohtumattomissa puheenvuoroissaan. Syksyllä 2017 julkaistiin teos Kohti ikuisuutta. "Emme edelleenkään tiedä, minne me tai maailmankaikkeus matkaamme, mutta ei ole mitään syytä olla taittamatta taivalta iloisin mielin", luonnehtii takakansi teosta. Näköalaton pessimismi saa kyytiä myös hänen viimeisimmässä kirjassaan "Tiedonjano".

Tulevaisuuden haasteet ja tulevaisuuden näkymät ovat yksi Eskon rohkaisevien luentojen perusta.

Jokainen luento räätälöidään asiakkaan toivomusten mukaan. Esityskielinä ovat suomi, ruotsi ja englanti.

Aiheet esimerkiksi

 • Teknologian merkitys tulevaisuudessa
 • Tulevaisuus on jotain aivan muuta kuin luulet
 • Raha ja rakkaus – uuden vuosituhannen arvot
 • Työn ja koulutuksen tulevaisuus
 • Maailma on vasta alussa
 • Mistä tieteessä on kysymys?
 • Kävelyretki ihmeiden keskellä
 • Tiedon avulla parempaan tulevaisuuteen
 • Kaunis ihminen, kaunis maailma
 • Arvot ja teot
 • Mistä tulemme? Keitä olemme? Minne menemme?
 • Mitä tiedämme maailmankaikkeudesta?
 • Rajattoman energian maailma

Video

Pressikuvat

Podcastit

2. Avaruusmatkailu, hyvä elämä, urapolun valinta ja miksi asiat ovat nyt paremmin kuin ennen? - Esko Valtaoja

Vieraana avaruustähtitieteen emeritusprofessori Esko Valtaoja. Päätyykö ihmiset Marsiin? Mitä mieltä Elon Muskista? Mistä hyvä elämä koostuu? Miten valita oma urapolku? Miksi asiat ovat nyt paremmin kuin ennen? Miten parantaa omaa medialukutaitoaan? Miltä elämä näyttää 20 vuoden päästä? Miten voimme lisätä tasa-arvoa maailmassa? Mitä jos? podcast on tuotettu yhteistyössä Speakersforumin kanssa, joka on Suomen johtava puhujatoimisto ja josta löydät yli 20 vuoden kokemuksella tilaisuuteesi sopivat puhujat, juontajat ja valmentajat.

Artikkelit

Esko Valtaoja

Esko Valtaoja

Avaruustähtitieteen emeritusprofessori

Hae

Hae tapahtumaasi sopivia puhujia & juontajia. Käytä tarkennettua hakua, mikäli haluat tarkentaa hakukriteerejä.

Pyydä tarjous

Tee varaus tai pyydä lisätietoa puhujista - saat ehdotukset jo samana työpäivänä! Varaa puhuja sekä online- että livetilaisuuksiin. Lomakkeen lähetys ei sido mihinkään.

Tapahtuman tiedot
1
Yhteystiedot
2

Pyydä tarjous

Tee varaus tai pyydä lisätietoa puhujista - saat ehdotukset jo samana työpäivänä! Varaa puhuja sekä online- että livetilaisuuksiin. Lomakkeen lähetys ei sido mihinkään.

Tapahtuman tiedot
1
Yhteystiedot
2