Piilaakson opit ja muut menestystekijät ovat täällä

Vuosi 2018 - vaikuttavan puheen ja vaikuttavien sisältöjen aika

Vuosi on käynnistynyt vauhdilla. Toimistollamme kuullaan vaikuttavaa puhetta ja studiollamme kuvataan viikoittain uutta materiaalia puhujista. Puhujaverkostomme on kasvanut lukuisilla uusilla puhujilla sekä timanttisella asiantuntijuudella eri teemojen osalta. Heistä lisää tässä uutiskirjeessä!

Puhuja-alan ja puhujakulttuurin nosteen myötä myös tiimimme on kasvanut. Tällä viikolla toimistollamme onkin aloittanut kaksi uutta asiakasvastaavaa valmiina luomaan ja tarjoamaan merkityksellistä, vaikuttavaa sisältöä tärkeisiin tapahtumiinne.

Ensi viikolla taas juhlitaan suomalaista puhujakulttuuria alan isossa illassa Vuoden Puhuja 2017 - gaalassa. Sanomatalolla palkitaan ansioituneita puhujia ja suunnannäyttäjiä. Illan aikana nimetään Vuoden Puhuja, Vuoden Tulokas sekä Vuoden Juontaja.

Ota somekanavamme seurantaan ja pysyt menossa mukana!

Kalle Freese – Piilaakson menestystekijät

Suomalainen sarjayrittäjä ja kansainvälisesti tunnettu startup-vaikuttaja Kalle Freese uskoo, että paras tapa muuttaa maailmaa on startupmaisen ajattelun ja ketteräntoiminnan sekä kasvavan, voitollisen liiketoiminnan kautta. Hän perusti kahvimaailmaa disruptoivan Sudden Coffee -kasvuyrityksen Piilaaksoon 2015. Maailman parasta pikakahvia valmistava Sudden Coffee on kerännyt miljoonia dollareita riskirahoitusta yhdysvaltalaisilta huippusijoittajilta.

– Piilaaksoon verrattuna kaikki on vanhanaikaista. Mikä tekee siitä niin ainutlaatuisen paikan, on se miten startupmaisen ajattelun ja ketterän toiminnan kautta muutetaan maailmaa. Piilaakson salaisuus piilee kulttuurissa, joka mahdollistaa innovaatiot, Freese linjaa.

Kalle Freese tuo puheissaan Piilaakson opit jokaisen ulottuville. Hänen intohimonaan on auttaa suomalaisia yrityksiä saavuttamaan kulttuuri, jossa ei pelätä kokeilla uutta ja toimia nopeasti. Hän herättää luennoillaan kuulijat huomaamaan kokeilukulttuurin ja ketteryyden sekä pyyteettömän auttamisen merkityksen. - Yksi mahtavimpia asioita Piilaaksossa on auttamisen kulttuuri, joka pitäisi jalkauttaa myös suomalaiseen työelämään, huomauttaa Freese.

Kalle Freesen puheiden teemoja ovat mm. perinteisten toimialojen mullistaminen ja disruptointi teknologian avulla, digitalisaatio, kasvuyrittäjyys, kansainvälistyminen, merkityksellinen työ ja oikeiden ongelmien ratkominen.

Haluatko kuulla lisää Kallesta?

Olli Sovijärvi - Hyvinvointi ja työn mielekkyys

- Hyvinvointiin liittyen useat hienot ilmiöt ovat nostaneet päätään. Näistä erityisesti pintaan ovat nousseet digitaalinen terveys, biohakkerointi eli oman terveyden ja hyvinvoinnin ylläpito sekä sairauksien ennaltaehkäisy biologisin ja teknologisin apuvälinein. Myös vahva trendi on kotimaisuuden, luonnollisuuden ja alkuperäisyyden korostuminen esimerkiksi ravinnossa, lääkäri Olli Sovijärvi kertoo. Sovijärvi on yksi kokonaisvaltaisen lääketieteen pioneereista Suomessa.

Hänen lukuisat esiintymiset mediassa, sosiaalisen median artikkelit sekä Suomen ensimmäinen terveysaiheinen podcast ovat luoneet ihmisille tietoisuutta siitä, mitä terveydenhoito voi parhaimmillaan olla. Olli Sovijärvi on urallaan työskennellyt yli 50 päivystyspisteessä ja konsultoinut useita eri hyvinvointialan ja terveysteknologian yrityksiä sekä palveluntuottajia.

Yksilön hyvinvointi, jaksaminen ja työn mielekkyys ovat asioita, joihin Sovijärvi haluaa suomalaisten työyhteisöjen keskittävän huomiota.

- Kaikki lähtee lopulta yksilöstä ja hänen panoksestaan. Lisäksi työn pilkkominen mielekkäisiin osiin, jotka tuovat onnistumisen tunteita ja niin sanottuja ”mikrovoittoja” joka päivä on tärkeää. Palautumisen ja levon merkitys on myös erittäin tärkeää ottaa huomioon työn kuormittavuuden kanssa. Riittävä palautuminen tarkoittaa yleensä ylivoimaista tuottavuutta, Sovijärvi linjaa.

Lääkäri Olli Sovijärven, teknologia-asiantuntija Teemu Arinan ja ravintoasiantuntija Jaakko Halmetojan uusi teos Stressin Biohakkerointi ilmestyy maaliskuussa 2018.

Haluatko kuulla lisää Ollista?

Antti Merilehto – Tekoälyn mahdollisuuksien hyödyntäminen

Digitaalisen liiketoiminnan saralla työuransa tehnyt Antti Merilehto puhuu tekoälystä ja sen hyödyntämisestä arjessa. Merilehto on toiminut Googlen Euroopan pääkonttorilla vastuullaan Suomen keskisuurten toimistojen koulutus.

– Yhdenkään meistä ei tarvitse valita onko mukana digitalisaatiossa tai hyödyntääkö tekoälyn tuomia mahdollisuuksia. On vain tehtävä päätös aikooko olla jarrumiehenä vai pyrkiikö keulille, huomauttaa Merilehto. Hän näkee digitalisuuden ja tekoälyn hyödyntämisen merkittävässä roolissa yrityksen toiminnan kaikilla osa-alueilla.

Teemoinaan tekoälystä, myynnistä, muutoksesta ja digitalisaatiosta puhuva Merilehto ottaa keskeisenä tekijänä rinnalle myös työn mielekkyyden sekä ihmisyyden. – Ihmisen ja koneen yhteisvaikutus tulee korostumaan. Salaisuus menestykseen on kuitenkin tekeminen, muistuttaa Merilehto. Hän kannustaa yrityksiä kokeilemaan rohkeasti uutta ja muistuttaa, että pohjimmiltaan kyse on aina ihmisistä, arvoista ja myötätunnosta. Maine lähtee omasta tekemisestä.

Haluatko kuulla lisää Antista?

Kaisa Jaakkola - Stressinhallinta ja palautumisen merkitys

- Lepo tulee olemaan hyvinvoinnin seuraava megatrendi, linjaa yrittäjä ja bestseller-tietokirjailija Kaisa Jaakkola.

Jaakkolan intohimona on hyödyntää työssään ymmärrystä ihmisen kokonaisvaltaisesta hyvinvoinnista: ravitsemuksesta, liikkeestä, palautumisesta, mielestä ja ihmissuhteista. Hän painottaa palautumisen ja stressinhallinnan merkitystä osana kokonaisvaltaista hyvinvointia.

- Monille ihmisille stressi on elämäntapa. Jotta pystyisi tekemään parempia, hyvinvointia tukevia päätöksiä, on tultava tietoiseksi siitä kuinka voi ja paljonko kuormitustekijöitä arjessa on. Se vaatii pysähtymistä, Jaakkola muistuttaa.

Luennoillaan Kaisa Jaakkolan tavaramerkkinä on vaikeidenkin asioiden sanallistaminen jokaiselle kuulijalle ymmärrettävään muotoon - puhuttiinpa sitten hormoneista, stressin fysiologiasta tai elämäntapamuutoksen edellyttämästä arvojen pohdinnasta. Jaakkola on energinen ja innostava puhuja, jonka tavoitteena on saada niin yksittäiset ihmiset kuin kokonaiset työyhteisöt voimaan paremmin, pienten parempien päätösten kautta.

Haluatko kuulla lisää Kaisasta?

Eero Lehtinen – Motivoituneet yksilöt menestyvän tiimin runkona

Tavoitteista, tiimityöstä, johtamisesta sekä motivoivasta toimintaympäristöstä puhuva Kouvot Ry:n toiminnanjohtaja Eero Lehtinen on purjehduksillaan mm. ylittänyt Atlantin kymmenen kertaa ja kiertänyt Kap Hornin molempiin suuntiin.

Hän puhuu kokemustensa ja tarinoidensa kautta yrityksille ja organisaatioille tämän päivän tiimien johtamisesta painottaen esimiehen huomiokyvyn sekä henkilöosaamisen merkitystä. Tavoitteiden saavuttamiseksi Lehtinen korostaa tiimin oikean roolituksen sekä turvallisen ilmapiirin löytymistä.

- Asenne tarttuu. Osaamisen ja kokemuksen jakaminen eteenpäin kannustaa ja rohkaisee. Vastuun jakaminen motivoi. Ylpeile tiimilläsi, älä omilla saavutuksillasi, muistuttaa Eero Lehtinen. Hän painottaa luennoillaan esimerkin, coachauksen ja luottamuksen voimaa menestyvän tiimin luomisessa.

Haluatko kuulla lisää Eerosta?

Henna Hyttinen – Vahvuuksien tunnistaminen ja tunnustaminen

Esimiesten, johtoryhmien ja tiimien sparraaja Henna Hyttinen puhuu itsensä johtamisesta, esimiestyön kehittämisestä, työelämän vuorovaikutustaidoista sekä motivaatiosta ja tiimityöstä. Hyttinen tarjoaa luennoillaan konkreettisia työkaluja, joita osallistujat pystyvät hyödyntämään työnsä kehittämisessä. Hän haluaa vahvistaa työelämän vuorovaikutustaitoja sekä ymmärrystä vahvuuksien tunnistamisen merkityksestä ja vaikutuksista.

-Usein kuulen puhuttavan haasteista, mutta vielä tärkeämpää on tunnistaa vahvuudet, Hyttinen muistuttaa. Luennoillaan Henna Hyttinen tukee ja haastaa kuulijaa tunnistamaan ja tunnustamaan nämä vahvuudet itsessä, kollegassa, tiimissä ja yrityksessä. Hän muistuttaa, että onnistumisen kannalta on oleellista nähdä potentiaali, jota on - vain näin voidaan saavuttaa ja ylittää odotukset.

Haluatko kuulla lisää Hennasta?

Asiakkaamme sanovat

Suomen tärkein tapahtuma-ammattilaisten tilaisuus, Kongressimessut on tehnyt jo useamman vuoden ajan sisältöyhteistyötä Speakersforumin kanssa. Tapahtumasisällön rakentaminen tapahtuma-ammattilaisille vaatii erityistä osaamista, näkemystä ja visionäärisyyttä sekä ennen kaikkea mielenkiintoisia puhujia. Speakersforumilta on löytynyt asiantuntemusta ja apua näihin kaikkiin haasteisiin. Eikä ollenkaan haittaa, että yhteistyö on lisäksi ollut mukavaa ja helppoa!

Petri Hiltunen
Management Events

Saan teiltä vinkkejä ja ideoita ajankohtaisista aiheista sekä megatrendeistä. Olette luotettava ja kärsivällinen kumppani. Joskus saatan pohtia aihetta pitkään asiakasvastaavan kanssa, mutta se on kannattanut. Olemme saaneet erinomaista palautetta kaikista teidän kauttanne tulleista puhujista.

Anne Teppo
Espoon Kaupunki

Suomen suurimpana tapahtumajärjestäjänä meille on tärkeää, että yhteistyökumppanimme tuntee yrityksemme tapahtumat ja niiden tarpeet. On hienoa huomata, kuinka Spekersforumin yhteyshenkilö pystyy briiffini pohjalta tarjoamaan meille puhujia, joiden valinnassa tarpeemme ja tavoitteemme Suomen johtavana tapahtumajärjestäjänä on huomioitu. Erityisesti arvostan asioinnin helppoutta, mutkatonta palvelua sekä henkilökunnan idearikkautta.

Mari Katajamäki
Messukeskus Helsinki

Speakersforum on ollut Kiinkon yhteistyökumppani Kiinteistöalan Vuosiseminaarin suunnittelussa viimeiset neljä vuotta todenteolla. Olemme aloittaneet keskustelut aina heti vuoden teemojen selvittyä. Tapahtuman tekijänä on ollut ihanaa luottaa siihen, että Speakersforumilta saa hyviä ehdotuksia. Minä olen kertonut teemat ja millä profiililla haen puhujaa ja sen jälkeen olen saanut listan ehdotuksista. Erityisen hienoa on, että mukaan on aina mahtunut myös oikeasti yllättäviä nimiä, jotka ovat johdattaneet minutkin uusille poluille. Ilman Speakersforumia meillä ei koskaan olisi ollut Bruce Dickinson puhumassa kiinteistöalan tapahtumassa!
Speakersforumin kaltaisen ammattilaisen käyttäminen tuo paitsi uusia ”out of the box” -ideoita, mutta myös tapahtuman järjestäjän kannalta jotain lähes yhtä olennaista: jos puhuja jostain syystä äkillisesti peruuttaa/ ei pääsekään tulemaan, on huojentavaa tietää, että yhteistyökumppani tekee kaikkensa korvaavan puhujan löytämiseksi. Se on mittaamattoman arvokasta.

Kaisa Saarela
Kiinko

Hae

Hae tapahtumaasi sopivia puhujia & juontajia. Käytä tarkennettua hakua, mikäli haluat tarkentaa hakukriteerejä.

Pyydä tarjous

Tee varaus tai pyydä lisätietoa puhujista - saat ehdotukset jo samana työpäivänä! Varaa puhuja sekä online- että livetilaisuuksiin. Lomakkeen lähetys ei sido mihinkään.

Tapahtuman tiedot
1
Yhteystiedot
2

Pyydä tarjous

Tee varaus tai pyydä lisätietoa puhujista - saat ehdotukset jo samana työpäivänä! Varaa puhuja sekä online- että livetilaisuuksiin. Lomakkeen lähetys ei sido mihinkään.

Tapahtuman tiedot
1
Yhteystiedot
2