Suomi100 - Suomalaisen työelämän kulmakivet
Klaus Härö - Tavoittele tinkimätöntä laatua
Arvostettu elokuvaohjaaja Klaus Härö on juuri saattanut loppuun tulevan elokuvansa kuvaukset. Ensimmäistä kertaa nykyaikaan sijoittuvaa elokuvaa kuvannut Klaus kertoi projektin olleen antoisa ja opettavainen kokemus.
- Jokainen leffa ja projekti lähtee liikkeelle puhtaalta pöydältä - järjestelyjen ja luottamuksen voittamisen kautta. Vilpitön kiinnostus omaa aihetta ja asiaa kohtaan on niin ohjaajan kuin johtajan kantava voima. On myös olennaista uskaltaa antaa muille tilaa. Toistaalta tekee kaiken, mutta osaa antaa pois ja jättää muille. Sitä mä tässä vielä opettelen päälle nelikymppisenä, Härö kertoo.
Suomalaisessa työelämässä Härö haluaisi painottaa tinkimättömän laadun tavoittelun merkitystä. - Sen rinnalla tulee tietysti ilo ja vapaus niissä raameissa mitä on. Raamit on tiukat ja näin on monella saralla, mutta tekemisen ja löytämisen ilo sekä vapaus on löydyttävä, muistuttaa Klaus Härö.
Toisena keskeisenä asiana hän pitää yhteistyötä. - On sanomatta selvää, että usean tekijän yhteinen panostus vie pidemmälle kuin yhden.
Haluatko kuulla lisää Klausista?
Asta Raami - Muista myötäinto ja innovointi
Tietokirjailija ja intuition hyödyntämisen asiantuntija Asta Raami puhuu intuitiosta älykkäässä käytössä sekä intuition potentiaalin oivaltamisesta. Raami muistuttaa, että parhaimmillaan päättely ja intuitio tuottavat tietoa, jotka sulkevat pois toistensa virheitä. Tilanteissa, joissa tietoa on liikaa tai liian vähän, intuitio kuitenkin tuottaa tutkimusten mukaan ylivertaisia ratkaisuja.
- Asiat, joista haluaisin pitää huolta suomalaisessa työelämässä ovat myötäinto ja innovointi. Minulle myötäinto sisältää: empatiaa, kannustamista ja eteenpäin katsomista. Innovointi sisältää intuition hyödyntämistä, luovuutta ja yhteisöllistä tiedon rakentamista, Raami kertoo.
Asta Raami on Vuoden Tulokas 2017 -ehdokas.
Haluatko kuulla lisää Astasta?
Patrick "Pata" Degerman - Tee parempia päätöksiä
Etelämantereelta juuri palannut löytöretkeilijä Patrick "Pata" Degerman on vienyt kerta toisensa jälkeen yleisöt sinne, missä kukaan ei ole ennen käynyt. Hän jakaa oppejaan löytöretkiltä tiimityöstä, johtamisesta sekä rohkeudesta kiehtovien tarinoiden muodossa. Pata haluaa saada ihmiset näkemään, että itselle asetetut rajat ovat usein illuusiota. Hän valaa uskoa siihen, että motivaation ollessa kohdallaan, voimme astua mukavuusalueemme ulkopuolelle ja nousta korkeammalle kuin edes uskalsimme ajatella olevan mahdollista.
- Tehtiin 120 sukellusta Etelämantereella. Jään alla vesi oli -2°C ja näkyvyys 500m. Meren pohjassa oli paljon värikästä elämää, verrattuna mitä oli jään päällä; 8 tutkijaa ja yksi pingviini. Etelämanner toimii tehokkaana herätyskellona, ja valitettavasti napajäätiköt sulaa, joten kannattaa miettiä hyvin tarkkaan minkälaisia päätöksiä tehdään tulevaisuudessa koskien Suomen ja maailman luontoa, Pata painottaa.
Haluatko kuulla lisää Patasta?
Jere Hietala - Pidä huoli jaksamisesta
Palkittu mainosvalokuvaaja, Tailorframen suuromistaja ja toimitusjohtaja Jere Hietala vastaa asian, josta pitäisi kiinni suomalaisessa työelämässä olevan ehdottomasti jaksaminen.
- Ihmisiltä odotetaan poikkeuksetonta tavoitettavuutta, kehitystä, onnistumista, itsekuria, intohimoa ja kaikkea sitä muuta, mitkä yrityksen tuottavuutta lisäävät. Olisi hienoa, jos tunnustettaisiin, ettei ole sellaista, kuin kaiken saaminen. Ihminen on rajallinen ja onnistuminen yhdessä tekemisessä vaatii usein tinkimistä toisesta. Jotta me jaksamme intohimoisesti vaatia itseltämme kehitystä ja onnistumisia, on jaksettava, sarjayrittäjä ja seikkailija Hietala muistuttaa.
Hietalan puheissa kuuluvat kokemukset maailmalta ja tarinat eletystä elämästä. Hän inspiroi taistelemaan onnistumisen, tavoitteiden saavuttamisen ja itsensä löytämisen puolesta. Hietalan luentojen teemoja ovat vastuullisuus, ihmiskunta sekä henkilöbrändäys ja yrittäjyys.
Haluatko kuulla lisää Jerestä?
Mika Aaltonen - Uudistuminen on välttämätöntä
Uudistumisen välttämättömyys, vastaa kauppatieteen tohtori, ennakoinnin ja kompleksisuuden dosentti Mika Aaltonen kysyttäessä asiaa, josta tulisi pitää huolta suomalaisessa työelämässä. - Jatkaminen samalla tapaa vain pahentaa yhteiskuntamme tilannetta ja lisää tuleville sukupolville kohdistuvaa painetta, Aaltonen linjaa.
Mika Aaltonen on konsultoinut useiden eri maiden hallituksia ja suuryritysten ylintä johtoa. Hänen luentojensa teemoja ovat strategia, päätöksenteko, ennakointi, kompleksisuus, trendit, muuttuva yhteiskunta ja menetelmät.
Aaltonen on kirjoittanut 12 kirjaa ja lukuisia artikkeleita päätöksenteosta, ennakoinnista ja yhteiskunnan muutoksesta. Aaltosen viimeisin raportti, yhdessä tanskalaisen futuristin Rolf Jensenin kanssa julkaistu Storm Warning (2017) on katsaus informaatioon sekä sen määrään ja laatuun.
Haluatko kuulla lisää Mikasta?
Sari Havas - Kohtaa aidosti ja kuuntele
Jos saisin antaa yhden asian mistä pitää huolta suomalaisessa työelämässä se olisi aito kohtaaminen ja kuuntelu. Tämä lisää kaikkien hyvinvointia ja saa aikaan todellista työelämän virtaa, joka luo loistavia tuloksia, kertoo Sari Havas, tunnettu suomalainen freelance näyttelijä, Teatteritaiteen maisteri, sekä vuorovaikutus-, ja esiintymistaitojen valmentaja.
Havaksen valmennuksissa perehdytään hyvinvoinnin parantamiseen työyhteisössä ja siihen, miten sujuva ja tehokas yhteistyö saadaan aikaiseksi. Lisäksi hän avaa valmennuksessa kehonkielen salaisuuksia ja antaa helppoja työvälineitä selkeään ja kokonaisvaltaiseen ilmaisuun.
- Aikuisuudessa suurin osa päivästä kuluu työpaikalla. Siellä kulkevat näkymättömät viestinnän säikeet. Siellä pelataan valtapelejä, tiedostamattomia ja tiedostettuja ja tehdään valintoja: kannustanko vai nitistänkö, huomauttaa Havas, herättäen jokaista pohtimaan millaista ilmapiiriä on itse rakentamassa ympärilleen.
- On tärkeää pysähtyä miettimään, mikä on oma asenteesi, jota jaat ympärillesi. Koska kaikki on näkyvää. Myös näkymätön.
Haluatko kuulla lisää Sarista?
Suomalaisen puhujakulttuurin suuri juhla lähestyy!
Vuoden Puhuja valitaan jo 12. kerran. Suomalaisen puhujakulttuurin suurta juhlaa vietetään 17. tammikuuta 2018 Sanomatalolla, jossa Vuoden Puhuja, Vuoden Tulokas ja Vuoden Juontaja nimetään. Nelonen Media ja Supla ovat Vuoden Puhuja -gaalan mediayhteistyökumppani.
Tänä vuonna ehdolla Vuoden Puhujaksi on useampi väkevä tarinankertoja, joiden omakohtaiset koskettavat kokemukset ja rohkea asenne ovat vieneet heitä puhumaan pitkin Suomea erilaisiin tapahtumiin. Lisäksi teknologian tuoma siirtymävaihe ja sen tuomat haasteet ja mahdollisuudet ovat vahvasti esillä niin Vuoden Puhuja kuin Vuoden Tulokas –ehdokkaiden joukossa.
Yhteiskunnallisesti tärkeät aiheet: kasvu ja suorituskyky näkyvät ehdokasvalinnoissa. Kaiken kaikkiaan vuoden 2017 aikana tapahtumia on järjestetty ennätysmäärä, ja tapahtumien kirjo on ollut valtaisa. Vuoden Juontaja –kategoriassa on ehdolla viisi hyvin eri taustaista ammattijuontajaa ja moderaattoria.
Anna äänesi ja vaikuta!