Kenestä Vuoden Puhuja 2017? Mitkä ovat vuoden 2017 kiinnostavimmat puheenaiheet?

Speakersforumin Vuoden Puhuja –ehdokkaat julkistettiin näyttävästi Sanomatalon Mediatorilla 26. syyskuuta 2017. Paikalle oli kokoontunut jännittämään uusia ehdokkaita, tiivis puhujayhteisö ja tapahtuma-alan vaikuttajia sekä seuraajia.

Tänä vuonna ehdolla Vuoden Puhujaksi on useampi väkevä tarinankertoja, joiden omakohtaiset koskettavat kokemukset ja rohkea asenne ovat vieneet heitä puhumaan pitkin Suomea erilaisiin tapahtumiin. Lisäksi teknologian tuoma siirtymävaihe ja sen tuomat haasteet ja mahdollisuudet ovat vahvasti esillä niin Vuoden Puhuja kuin Vuoden Tulokas –ehdokkaiden joukossa. Myös yhteiskunnallisesti tärkeät aiheet: kasvu ja suorituskyky näkyvät ehdokasvalinnoissa. Kaiken kaikkiaan vuoden 2017 aikana tapahtumia on järjestetty ennätysmäärä, ja tapahtumien kirjo on ollut valtaisa. Vuoden Juontaja –kategoriassa on ehdolla viisi hyvin eri taustaista ammattijuontajaa ja moderaattoria.

Vuoden Puhuja valitaan jo 12. kerran. Edeltävä Vuoden Puhuja (2016) on monien maailmankuvaa avartanut Madventures-seikkailukaksikko. Suomalaisen puhujakulttuurin suurta juhlaa vietetään 17. tammikuuta 2018 Sanomatalolla, jossa Vuoden Puhuja, Vuoden Tulokas ja Vuoden Juontaja nimetään. Nelonen Media ja Supla ovat Vuoden Puhuja -gaalan mediayhteistyökumppani.

Äänestys on nyt alkanut. Vaikuta ja kerro kuka on sinun suosikkisi. Kuka on vaikuttavin puhuja?

Kuka on sinun suosikkisi? Anna äänesi Sinun mielestäsi 2017 vuoden vaikuttavimmalle puhujalle.
Tänäkin vuonna Vuoden Puhuja – tittelin lisäksi palkitaan puhuja-alalla ansioituneita henkilöitä kategorioissa Vuoden Juontaja sekä Vuoden Tulokas. Lisäksi nimeämme Vuoden kansainvälisen puhujavieraan.

Vuoden Puhuja – ehdokkaat

Signmark Marko Vuoriheimo

Signmark - Marko Vuoriheimo
Rap-artisti
Signmark haluaa rikkoa ennakkoluuloja kuuroja kohtaan musiikkinsa ja positiivisen asenteensa avulla. Signmark tietää millaista on raivata tietä ja onnistua, vaikka kaikki ympärillä epäilisivät kykyäsi menestyä. Hän on tehnyt mahdottomasta totta, ollen maailman ensimmäinen kuuro artisti. Hän loi viittomakielisen hiphop-musiikkityylin jo vuonna 2006 ja on siitä lähtien halunnut tuoda ihmisiä yhteen musiikin ja tarinoidensa kautta.

 
Saimi Hoyer

Saimi Hoyer
Hotelli Punkaharjun johtaja
Saimi Hoyer on vaikuttava tarinankertoja ja vahvaluontoinen tekijä, joka omalla tarinallaan haluaa herättää ihmiset arvostamaan elämää ja uskomaan omiin unelmiinsa. Hän on taitava, sanavalmis esiintyjä, joka ei epäröi heittäytyä eikä laittaa itseään likoon. Tunteikkaan tarinansa kautta hän innostaa ja rohkaisee jokaista kuuntelemaan omaa sisintään. Hoyer on inspiroiva puhuja, joka luo välittömän vuorovaikutuksen yleisön välille.

 
Teemu Arina

Teemu Arina
Biohakkeri ja teknologiaguru
Teemu Arina on digitaalisen työn, oppimisen ja johtamisen asiantuntija, tietokirjailija ja nuori kasvuyrittäjä. Lisäksi hän on biohakkeri. Hänen intohimonaan on auttaa sekä yksilöitä että organisaatioita saavuttamaan huippusuorituskykynsä teknologian avulla. Arina on kansainvälisesti tunnettu visionääri ja teknologia-asiantuntija. Arinalle on myönnetty Leonardo-palkinto, joka jaetaan vuosittain oppimisen alueella uraauurtavaa työtä tehneelle.

 
Henkka Hyppönen

Henkka Hyppönen
Luova johtaja
Puheenvuoroissaan Henkka Hyppönen on intensiivinen sparraaja, jolla on kyky nähdä asioita laajasti ja tunnistaa ajan kuva. Hänellä on taito viedä ja soveltaa näkymää asiakkaan maailmaan. Henkan erityisenä vahvuutena on kyky haastaa ja innostaa osallistujia ajattelemaan asioita yllättävistä näkökulmista, olipa kyse sitten tulevaisuudesta, työstä, johtamisesta, asiakaskokemuksesta tai läsnäolosta. Henkka Hyppönen haluaa tarjota kuulijalle yllättäviä totuuksia.

 
André Noël Chaker

André Noël Chaker
Bisnesantropologi
Suomalaistunut kanadalainen André Noël Chaker räjäytti viisi vuotta sitten pankin kertomalla meille, mitkä ovat suomalaisuuden ja menestyksen yhtymäkohdat. André Noël Chaker on bisnesantropologi ja kirjailija jonka tavaramerkkinä on saada yleisö yhteislauluun. André tunnetaan eläväisestä, kansainvälisestä ja viihdyttävästä tyylistään, jossa suuret eleet, tunteet näkyvät ja innostunut tunnelma on takuuvarmaa Andrén ollessa lavalla.

 


Vuoden Tulokas - ehdokkaat

Sami Honkonen

Sami Honkonen
Boss Level Podcasting isäntä
Sami Honkonen on modernin johtamisen ja digitalisaation asiantuntija ja on tämän hetken kuumimpia puhujia modernista johtamisesta. Honkonen on ohjelmistokehitysmenetelmien pioneeri ja ketterien johtamiskäytäntöjen edelläkävijä. Sami isännöi Boss Level Podcastia, joka esittelee johtajia ja organisaatioita, jotka mullistavat perinteisiä toimintatapoja. Sami myös kirjoittaa suosittua blogia työelämän ja johtamisen muutoksesta.

 
Nelli Lähteenmäki

Nelli Lähteenmäki
Startup-aktivisti
Nelli Lähteenmäki on hyvinvointialan kasvuyrittäjä ja startup-aktivisti. Hän on Fifth Corner Inc. -yhtiön toimitusjohtaja ja yksi perustajista, yritys kehittää huippusuosittua mobiilisovellusta, YOU-appia, jonka avulla käyttäjät voivat parantaa hyvinvointiaan pienten tekojen kautta. Lähteenmäen luentojen teemoja ovat yrittäjyys, rohkeus, kasvun hakkerointi ja henkilökohtaisen hyvinvoinnin johtamisen uudet tuulet omiin kokemuksiin perustuen.

 
Sani Leino

Sani Leino
Social Sellingin mestari
Sani Leino on tunneälykkään ja sosiaalisen myyntityön energinen ja innostava Social Selling valmentaja sekä digitaalisen markkinoinnin asiantuntija ja sanansaattaja. Vuonna 2016 Leino listattiin maailman sadan vaikutusvaltaisimman Social Selling vaikuttajan joukkoon maailmassa. Tämän lisäksi hän on ainoana suomalaisena ollut mukana luomassa maailman ensimmäistä digitaalisen myynnin ammattilaistutkintoa arvostetulle Digital Marketing Institutelle Irlantiin.

 
Asta Raami

Asta Raami
Intuition tutkija
Asta Raami on arvostettu ja harvoja intuition hyödyntämisen asiantuntijoita Suomessa. Raami nostaa esiin, että intuition muotoja löytyy erilaisia ja näitä voidaan kehittää. Hän puhuukin älykkäästä intuitiosta, ja painottaa, että intuitio ei ole vain tunteisiin pohjautuvaa. Raamin erikoisalaa on intuition älykkääseen käyttöön ja kehittämiseen liittyvä menetelmäosaaminen ja hän rohkaisee jokaista luottamaan omaan intuitioon.

 
Perttu Pölönen

Perttu Pölönen
Sävelkellon keksijä
Perttu Pölösessa yhdistyy keksijä, taiteilija, yrittäjä ja säveltäjä. Hänen Sävelkellonsa on klassinen keksintötarina siitä, miten oma henkilökohtainen ongelma ja sen ratkaiseminen voivat synnyttää yrityksen ja kansainvälisen vientituotteen. Pölösellä on syvä ymmärrys disruptiosta ja hän on saanut oppia suoraan Piilaakson tulevaisuusyliopistossa pioneereilta uusien teknologioiden ja trendien valtavista vaikutuksista.

 


Vuoden Juontaja –ehdokkaat

Kirsi Alm-Siira

Kirsi Alm-Siira
Uutisankkuri
Kirsi Alm-Siira on työskennellyt median ja viestinnän parissa 15 vuoden ajan. Alm-Siira on myös juontanut ja tuottanut erilaisia tapahtumia ja tv-ohjelmia. Lisäksi hänelle ovat tuttuja erilaisten asiakastilaisuuksien ja tapahtumien emännöinnit. Kirsin vahvuutena tilaisuuksien vetäjänä ovat vahvan taustatyön lisäksi luontevuus, nopea reagointikyky ja selkeä ilmaisu.

 
Sami Sykkö

Sami Sykkö
Muodin asiantuntija
Sami Sykkö on maamme johtavia tyylin, muodin ja pukeutumisen asiantuntijoita. Sami on juontanut useita televisio-ohjelmia ja toiminut taitoluistelukommentaattorina. Sami on kokenut haastattelija, joka saa haastateltavista irti kiinnostavan tiedon lisäksi myös huumoria, oli kyseessä Suomen presidentti, muotilegenda Karl Lagerfelt tai filmitähti Jane Fonda.

 
Tero Karhu

Tero Karhu
Jalkapalloselostaja
Tero on energinen, positiivinen ja mukaansatempaava juontaja, joka tunnetaan erittäin innokkaasta selostustyylistään. Karhu ottaa yleisön haltuunsa ja saa hyvän fiiliksen tarttumaan. Tero on entinen ammattilaisjalkapalloilija, jonka ääni on tuttu monille myös jalkapalloselostuksista useilla eri tv-kanavilla.

 
Ronja Salmi

Ronja Salmi
SoMe-entusiasti
Ronja Salmi on yrittäjä, kirjailija, arvostettu sisällöntuottaja ja ikäluokkansa yksi kokeneimpia tv-juontajia Suomessa. Salmi on karismaattinen esiintyjä ja hänellä on oivallinen tilannetaju, joka ei petä paineenkaan alla. Nämä ominaisuudet tekevät hänestä sujuvan ja pidetyn suurten tapahtumien sekä suorien lähetysten juontajan.

 
Maryam Razavi

Maryam Razavi
Fashionista
Maryam Razavi on tämän syksyn Suomen Huippumalli haussa -ohjelman juontaja ja yksi kolmesta tuomarista. Varman tyylitajun omaava mallikonkari työskentelee myös stylistina sekä häneltä ilmestyi alkuvuodesta dokumentti. Mallimaailma ja sen aiheuttamat paineet ovat muokanneet Razavista peräänantamattoman ja ahkeran tekijän.

 

 


Etkö löytänyt suosikkiasi?

Annan ääneni...

 


 

Facebookissa jatkuu keskustelu Vuoden Puhujan ympärillä. Tule sinäkin seuraamme: Facebook Seuraa ja kommentoi Vuoden Puhuja 2017 -äänestystä #VPG2018 #vuodenpuhuja -merkillä.

Lehdistön akkreditoituminen Vuoden Puhuja 2017 –gaalaan osoitteeseen:

Puhujaesittelyt

Ota yhteyttä

Puh: 0201-5529 90
Sähköposti info@speakersforum.fi

Google translate

Facebook

Oy Speakersforum Finland Ab, Sinikalliontie 5, 02630 Espoo. Puh: 0201 5529 90.

Sivukartta