Tulevaisuuden yritysjohtaja on luova johtaja

Timo Kiuru - Tulevaisuuden yritysjohtaja on luova johtaja

Timo Kiuru on globaalisti työskentelevä luova johtaja ja kansainvälinen puhuja. Kiurulla on kokemusta suurten luovien tiimien johtamisesta ympäri maailmaa, sillä hän on vastannut muun muassa Samsungin älypuhelinten globaaleista lanseerauksista Barcelonassa ja New Yorkissa, työskennellyt Pariisin muotiviikoilla, ja vastannut esimerkiksi McLarenin brändistrategiasta Koreassa. Kiuru on palkittu toimialan globaalilla 40 under 40 -palkinnolla vuonna 2016. Nurmijärven metsien miehestä kasvoi kosmopoliitti.

Miksi puheillasi on merkitystä?
- Tulevaisuuden yritysjohtaja on luova johtaja, Kiuru pamauttaa. - Maailmassa joka automatisoituu ja digitalisoituu, luovuuden merkitys työelämässä korostuu. Suurin osa business-kirjoista keskityyy manageeraamiseen, ei luovuuden johtamiseen. Onneksi siitä voi kehittyä ja oppia.

- Suomella on loistavat edellytykset olla maailman luovin maa tulevaisuudessa. Se on meidän keino selvitä globaalissa maailmassa. Olemme omituinen kansa, luulen että Steve Jobs viihtyisi täällä, janoamme parempaa.

- Luovuus ei ole vain yritysmaailman jippo. Luovuus on elämän suola. Se on kykyä ja halua tehdä elämästä parempaa – itsellesi ja niille joista välität, Timo toteaa.

Mikä Kiurun mielestä sitten pitäisi muuttua suomalaisessa yhteiskunnassa?
- No, tähän minulla on monta mielipidettä, mutta suhtautumisemme esimerkiksi kauneuteen on vähintään omituinen. Se ei riitä että asiat toimii. Kaipaamme enemmän estetiikkaa, ja vähemmän mekaniikka. Päätämme tunteilla, ei järjellä.

Haluatko kuulla lisää Timosta?

Saimi Hoyer – Suomalainen matkailu ja yhteistyön voima

Saimi Hoyerin pitkäjänteinen työ suomalaisen matkailun kehittämiseksi on huomattu. Hoyerille on myönnetty Suomen leijonan ansioristi työstään kulttuurihistorian ja luonnon hyväksi. Hänet on myös valittu Matkailutoimittajien Killan puolesta Vuoden matkailuhenkilöksi ja Hotelli Punkaharju valittiin kotimaan matkailun huippukohteeksi Suomen Matkailijayhdistyksen puolesta.

- Kunniamaininnat merkitsevät paljon, mutta ansio ei ole pelkästään mun vaan kaikkien sidosryhmien, jotka ovat uskoneet tähän tekemiseen. Kiitos kuuluu kaikille. Yksin ei kukaan pysty mihinkään, mutta aina tarvitaan yksi hullu, joka lähtee tekemään. Se yksi, joka ravistelee ihmisiä ja laittaa asiat liikkeelle. Siitä eteenpäin mennään yhdessä rintamassa, Hoyer kertoo palkinnoista puhuttaessa.
Hän painottaa yhteistyön voimaa sekä ainutlaatuisen luonnon ja kestävän kehityksen hyödyntämistä Suomen matkailun kehittämiseksi.

-Nyt kaivataan sitä, että matkailusta Suomessa tulisi ympärivuotista. Pohjoisessa panostettaisiin kesään ja etelässä talveen. Tästä on puhuttu jo kauan, mutta nyt tätä on ryhdyttävä tekemään. Haluaisin nähdä rohkeita avauksia ei niin ilmeisiin paikkoihin. Tästä esimerkkinä Lohjan Jääkarusellifestivaali. Tämä on juuri sitä positiivista kehitystä, jota kaivataan. Toinen, ja mulle tärkein asia on meidän monimuotoinen luontomme. Meillä on aarreaitta ympärillämme ja mahdollisuuksia järjettömän paljon. Harvassa maassa voi juoda vettä suoraan järvestä ja ilma on niin puhdasta kuin meillä. Nämä ovat perusasioita, mutta ne kaipaavat tuotteistusta, Hoyer linjaa.

Saimi Hoyerin puheiden teemoihin kuuluu vahvasti yrittäjyys, suomalainen matkailu ja sen kehittäminen sekä yhteistyön voima. Näistä teemoista hän luennoi omakohtaisten kokemustensa kautta herättäen yleisön näkemään ympärillä olevat mahdollisuudet matkailun edistämiseksi ja kehittämiseksi.

Haluatko kuulla lisää Saimista?

Maaretta Tukiainen – Miten johtaa itsensä menestykseen

Intohimoinen tarinankertoja, valmentaja Maaretta Tukiainen fasilitoi, sparraa ja mentoroi muutosprosesseja eri toimialoilla. Hän näkee tulevaisuuden työelämän edellyttävän ennenkaikkea taitoa johtaa itseään sekä kykyä päivittää osaamistaan.

- Toiset rakastavat muutosta, toiset eivät. Muutos ei ole kenellekään niin pelottavaa, kun se tehdään turvallisessa ilmapiirissä ja annetaan ihmisille mahdollisuus vaikuttaa, Tukiainen muistuttaa. Hän kannustaa jokaista ottamaan vastuun valinnoistaan ja teoistaan sekä huomaamaan niiden vaikutukset hyvinvointiin.

Maaretta Tukiainen on kirjoittanut useita myyntimenestyksiksi nousseita tietokirjoja. Hänen tuorein teoksensa Hyvän mielen taidot (PS-kustannus, 2017) ja siihen liittyvä Hyvän mielen vuosi - tehtäväkirja elämänmuutoksen toteuttamiseen ovat nousseet suureen suosioon. Seuraavassa kirjassaan Tukiainen haastattelee menestyneitä suomalaisia taiteilijoita ja muotoilijoita siitä, miten he johtavat itseään ja millaisista käytänteistä luova elämäntapa koostuu.

Puhujana Maaretta Tukiainen on mukaansatempaava ja energinen. Hänellä on ainutlaatuinen kyky saada yleisö innostumaan ja osallistaa heidät mukaan luoden vahvan tunnekokemuksen. Tukiaisen puheiden teemoja ovat onnistunut muutos, itsensä johtaminen, luovuus ja yhteistyön voima sekä hyvän olon avaimet.

Haluatko kuulla lisää Maaretasta?

Stefan Lindfors - Luovuuden ja inspiraation voima

Arvostettu muotoilija, taiteilija ja ohjaaja Stefan Lindfros tunnetaan kansainvälisesti kyvystään luoda uutta. Hän on muotoilun maailman oman tiensä kulkija, joka on murtanut käsityksiä taiteesta. Lindfors on suunnitellut huonekaluja, pöytäesineitä, valaisimia, massatuotteita, kankaita, vaatteita, kaakeleita, tapetteja, koruja, sisustuksia, teollisesti valmistettavan talon sekä teatteri- ja performanssitaiteelle lavastuksia ja puvustuksia. Graafisena muotoilijana hän on suunnitellut levy- ja kirjakansia, julisteita sekä postimerkkejä. Nykyisin merkittävää osaa Lindforsin toiminnassa näyttelee musiikkivideoiden, mainoselokuvien sekä yritysimago-elokuvien käsikirjoittaminen ja ohjaaminen.

-Aina on jokin lähtökohta, johon pyritään, mutta hereillä on oltava koko matka. Kun tuntuu, ettei mene niinkuin pitäisi, ole valmis muuttumaan. Luovuus, avarakatseisuus ja luova asenne kuuluu jokaiselle toimialalle, Lindfors muistuttaa.

Stefan Lindfors puhuu luennoillaan luovuudesta ja sen johtamisesta sekä inspiraatiosta.
- Olen aina nauttinut esiintymisestä ihmisten tai kameroiden edessä, etenkin silloin kun aiheena on ollut oma työ, jonka kautta olen voinut jakaa kokemuksiani. Minulle on välttämätöntä se, että kuulija lähtee tilaisuudesta mukanaan jotain sellaista, josta hänellä on konkreettista hyötyä!

Haluatko kuulla lisää Stefanista?

Maarit Rossi – Opetuksen vallankumous

Maarit Rossi on matematiikan opettaja ja Paths to Math Ltd:n CEO. Hän toimii Huffingtonpostin C.M.Rubinin bloggaajana Top Teacher Bloggers –ryhmässä. Maarit nimettiin maailman 10 parhaan opettajan joukkoon Global Teacher Prize 2016 –kilpailussa, jota kutsutaan myös opettajien Nobeliksi.

- Neljäs teollinen vallankumous tuo niin työpaikoille kuin kouluihinkin jollain tasolla robotisaation, digitalisaation ja tekoälyn. Näitä tärkeämpänä pidän sitä kehitystä miten toimimme humaanisti ja mitä ymmärrämme kaikessa toiminnassa ihmisarvolla. Miten me kasvatamme ja miten meistä itsestämme tulee globaaleja kansalaisia, jotka yhdessä ratkovat jo olevia globaaleja ongelmia? Kyky oppia globaalissa maailmassa tulee kansakuntien avaintaidoksi, herättää Rossi luennoillaan yleisönsä pohtimaan.

Rossi on työssään seurannut ja ollut viemässä eteenpäin opetuksen uudistumista kehittämänsä Paths to Math -e-oppimisohjelman avulla. Hänen tavoitteenaan on luoda merkityksellisiä oppimistilanteita.

- World Economic Forumin mukaan lähes 65 % töistä, joita peruskoululaiset tulevat tekemään tulevaisuudessa, ei vielä ole olemassa. Muutoksessa tarvitaan taitoja kuten krittinen ajattelu ja ongelmanratkaisu, yhteistyötä verkoistoissa, sopeutumiskykyä, yrittäjähenkeä, suullista ja kirjallista kommunikointitaitoa, kykyä arvioida ja analysoida informaatiota, olla utelias ja omata mielikuvitusta - siis olla luova. Tietopohjaisen koulun muutos tulee olemaan suuri, Rossi painottaa.

Haluatko kuulla lisää Maaritista?

Vertti Harjuniemi – Kokonaisvaltainen hyvinvointi

- Ihminen voi olla paras versio itsestään vain voimalla hyvin niin henkisesti kuin fyysisesti. Motivaatio tekemiseen ei synny, se täytyy tuloksien kautta tehdä, valmentaja Vertti Harjuniemi painottaa. Hän näkee jokaisen toimivan työyhteisön koostuvan hyvinvoivista yksilöistä.

Kokonaisvaltaisen hyvinvoinnin lisäämisessä kannattaa lähteä liikkeelle vanhojen tapojen pikkuhiljaa muuttamisesta uusiin parempiin, Harjuniemi kertoo. Vertti Harjuniemi on tehnyt uran hyvinvoinnin parissa. Hän on valmentanut tuhansia ihmisiä niin kasvotusten kuin verkon kautta ja tehnyt kaksi omaa tv-sarjaa hyvinvoinnista.

Harjuniemi painottaa luennoillaan tavoitteiden saavuttamisen vaativan niin kehon kuin mielen hallintaa. Vertti Harjuniemen puheiden teemoja ovat liikunta, ravinto, motivaatio, tavoitteet sekä työhyvinvointi ja stressinhallinta.

Haluatko kuulla lisää Vertistä?

Asiakkaamme sanovat

Suomen tärkein tapahtuma-ammattilaisten tilaisuus, Kongressimessut on tehnyt jo useamman vuoden ajan sisältöyhteistyötä Speakersforumin kanssa. Tapahtumasisällön rakentaminen tapahtuma-ammattilaisille vaatii erityistä osaamista, näkemystä ja visionäärisyyttä sekä ennen kaikkea mielenkiintoisia puhujia. Speakersforumilta on löytynyt asiantuntemusta ja apua näihin kaikkiin haasteisiin. Eikä ollenkaan haittaa, että yhteistyö on lisäksi ollut mukavaa ja helppoa!

Petri Hiltunen
Management Events

Speakersforum on ollut Kiinkon yhteistyökumppani Kiinteistöalan Vuosiseminaarin suunnittelussa viimeiset neljä vuotta todenteolla. Olemme aloittaneet keskustelut aina heti vuoden teemojen selvittyä. Tapahtuman tekijänä on ollut ihanaa luottaa siihen, että Speakersforumilta saa hyviä ehdotuksia. Minä olen kertonut teemat ja millä profiililla haen puhujaa ja sen jälkeen olen saanut listan ehdotuksista. Erityisen hienoa on, että mukaan on aina mahtunut myös oikeasti yllättäviä nimiä, jotka ovat johdattaneet minutkin uusille poluille. Ilman Speakersforumia meillä ei koskaan olisi ollut Bruce Dickinson puhumassa kiinteistöalan tapahtumassa!
Speakersforumin kaltaisen ammattilaisen käyttäminen tuo paitsi uusia ”out of the box” -ideoita, mutta myös tapahtuman järjestäjän kannalta jotain lähes yhtä olennaista: jos puhuja jostain syystä äkillisesti peruuttaa/ ei pääsekään tulemaan, on huojentavaa tietää, että yhteistyökumppani tekee kaikkensa korvaavan puhujan löytämiseksi. Se on mittaamattoman arvokasta.

Kaisa Saarela
Kiinko

Suomen suurimpana tapahtumajärjestäjänä meille on tärkeää, että yhteistyökumppanimme tuntee yrityksemme tapahtumat ja niiden tarpeet. On hienoa huomata, kuinka Spekersforumin yhteyshenkilö pystyy briiffini pohjalta tarjoamaan meille puhujia, joiden valinnassa tarpeemme ja tavoitteemme Suomen johtavana tapahtumajärjestäjänä on huomioitu. Erityisesti arvostan asioinnin helppoutta, mutkatonta palvelua sekä henkilökunnan idearikkautta.

Mari Katajamäki
Messukeskus Helsinki

Saan teiltä vinkkejä ja ideoita ajankohtaisista aiheista sekä megatrendeistä. Olette luotettava ja kärsivällinen kumppani. Joskus saatan pohtia aihetta pitkään asiakasvastaavan kanssa, mutta se on kannattanut. Olemme saaneet erinomaista palautetta kaikista teidän kauttanne tulleista puhujista.

Anne Teppo
Espoon Kaupunki

Hae

Hae tapahtumaasi sopivia puhujia & juontajia. Käytä tarkennettua hakua, mikäli haluat tarkentaa hakukriteerejä.

Pyydä tarjous

Tee varaus tai pyydä lisätietoa puhujista - saat ehdotukset jo samana työpäivänä! Varaa puhuja sekä online- että livetilaisuuksiin. Lomakkeen lähetys ei sido mihinkään.

Tapahtuman tiedot
1
Yhteystiedot
2

Pyydä tarjous

Tee varaus tai pyydä lisätietoa puhujista - saat ehdotukset jo samana työpäivänä! Varaa puhuja sekä online- että livetilaisuuksiin. Lomakkeen lähetys ei sido mihinkään.

Tapahtuman tiedot
1
Yhteystiedot
2