Made by Finland – Suomi 100 vuotta

Made by Finland – Suomi 100 vuotta

Speakersforumilla on ilo ja kunnia olla mukana Made by Finland –kampanjan tapahtumissa tänä vuonna. Made by Finland juhlii Suomen suurta juhlavuotta, rohkaisee tuntemaan ylpeyttä monimuotoista suomalaista työtä kohtaan ja kertoo, millaisella työllä suomalaista hyvinvointia rakennetaan.

Kampanja on Suomalaisen Työn Liiton, sen jäsenten ja yhteistyöorganisaatioiden yhteinen Suomi 100 -juhlavuoden kampanja. Kampanjan verkkosivut avataan helmikuun alussa, jolloin julkaistaan myös arvostetun elokuvaohjaaja, Vuoden tulokas 2016 -ehdokas Klaus Härön ohjaama Seuraavat sata vuotta -filmi.

Me Speakersforumissa haluamme erityisesti kehittää suomalaista työelämää vahvistamalla puhetaitoa ja vuorovaikutusta. Haluamme vahvistaa puheen merkitystä ja vuorovaikutusta työpaikoilla. Missiomme on saada suomalaiset maailman parhaiksi puhujiksi ja vaikuttajiksi. Kaikki kehitys, muutos ja uudistuminen ovat peräisin vaikuttavasta puheesta.

TOMATO – Suomen positiivinen historia

Suomalaisille tyypillinen epäonnistumisen pelko, kuten itsetunnon puutekin on heitettävä syrjään ja valjastettava mieli rohkeudella sekä riemulla. Suomen suosituimmat asenteen, rohkeuden ja positiivisuuden puolestapuhujat ovat yhdistäneet voimansa.

Nämä kaksi taiteilijaa, palkittua puhujaa ja vaikuttavaa esiintyjää – näyttelijä Tom Pöysti ja muusikko Mato Valtonen pureutuvat Suomi 100 – Suomen positiivinen historia -luennolla suomalaisuuteen sekä suomalaisen kansan vahvuuteen historian kautta.

Kaksikko tuo esiintyessään elävästi esiin sen, mikä merkityksellinen matka näiden sadan vuoden aikana on kuljettu sekä mistä lähtökohdista noustu ja mihin suuntaan olemme menossa. Pöystin ja Valtosen elävä kerronta, ainutlaatuiset tarinat sekä ajatusmaailmojen avoin kyseenalaistaminen on vaikuttava kokemus.

Tutustu Tomaton puhujaesittelyyn

Nelli Lähteenmäki – Hyvinvointiin ohjaava suomalaissovellus

Hyvinvointialan kasvuyrittäjä Nelli Lähteenmäki kuuluu Suomen huippunaisiin, jonka intohimo on positiivisen muutoksen edesauttaminen – skaalautuvasti ja teknologiaa hyödyntäen. Lähteenmäki kiinnostui terveysteknologiasta päätyessään Piilaaksoon, San Franciscon teknologiamekkaan. Fifth Corner Inc. on ensimmäinen arvostettun Piilaaksossa sijaitsevan 500 Startups – kiihdyttämön läpikäynyt suomalaisyritys.

Kasvuyritysten keskuudessa vallitseva kannustamisen kulttuuri on rikkaus. Kasvu nähdään jatkuvana prosessina ja oppiminen on alati keskiössä. Tavoitteena on saada oikeita asioita aikaan mahdollisimman tehokkaasti, eikä tiimin merkitystä voi olla korostamatta, Lähteenmäki kertoo. Yritystä perustaessa on oltava ongelma minkä haluaa ratkaista tai unelma minkä toteuttaa.

Lähteenmäki on yksi YOU-app sovelluksen kehittäjistä. Sovellus perustuu neurotieteeseen ja psykologiaan tarkoituksena rakentaa silta tiedon ja toiminnan välille. Tavoite on inspiroida käyttäjiä terveellisiin elämänmuutoksiin mikrotoimintojen kautta. Syksyllä 2016 Apple valitsi suomalaisen terveyssovelluksen yhdeksi sovelluskauppansa suositelluista sovelluksista.

Tutustu Nelli Lähteenmäen puhujaesittelyyn

Pata Degerman – Mount Suomi

Patrick "Pata" Degerman on Suomen ainoa ammattimainen löytöretkeilijä. Degerman nousi juuri retkikuntansa kanssa Etelämantereella sijaitsevalle vuorelle. Mount Suomeksi nimetty vuori on kunnianosoitus 100-vuotiaalle Suomelle.

Retkikunnan vetämisellä ja organisaation johtamisella on monia yhtäläisyyksiä. Kommunikaatio, yhtenäinen tiimityö ja luottamus ovat molemmissa avain menestykseen, Degerman toteaa. Usein joudutaan kohtaamaan tuntemattomia asioita, jolloin tavoitteen saavuttamiseksi tarvitaan uusia toimintatapoja ja luovaa ajattelua.

Suomalaiset yritykset kaipaavat tällä hetkellä periksiantamattomuutta ja diplomaattisuutta. Aina tulee vastaan vaikeita aikoja ja varsinkaan silloin ei ole aika antaa periksi.

Tutustu Pata Degermanin puhujaesittelyyn

Teemu Arina – Mihin maailma on menossa?

Teemu Arina on kansainvälisesti tunnettu visionääri ja teknologia-asiantuntija. Arinalle on myönnetty Leonardo –palkinto, joka jaetaan vuosittain oppimisen alueella uraauurtavaa työtä tehneelle henkilölle. Arina on biohakkerointi termin sanansaattaja ja yksi suositun Biohakkerin käsikirjan kirjoittajista.

Arina toteaa, että ihmisen yhdistäminen teknologiaan on jo tätä päivää. Teknologiasta on tullut ruumiin jatke jonka avulla voimme kehittyä enemmän tietoiseksi omasta itsestä. Suomalaiset ovat yhä enemmän kiinnostuneita tietämään kuinka omaa elämänlaatua voi optimoida ja miten siihen voi vaikuttaa.

Digitalisoituminen koskettaa niin yrityksiä kuin yksityishenkilöitä haastaen esimerkiksi perinteisen terveydenhuollon ja yritysten välisen kilpailun. Uudet innovaatiot teknologian saralla voivat tuntua kaukaisilta, mutta ei mene aikaakaan kun ne ovat osa jokapäiväistä elämäämme. Arina näkee selkeästi kuinka teknologia on jo sulautunut osaksi ympäristöämme.

Tutustu Teemu Arinan puhujaesittelyyn

Esko Aho – 100 suomalaista menestystarinaa

Esko Aho on Tämä maa -kirjahankkeen liikkeellepanija ja yksi tuottajista. Juuri ilmestynyt kirja on omistettu Suomen juhlavuodelle ja sivuilla kulkevat vaikuttavat menestystarinat. Tämä maa kertoo Suomen itsenäisyysajan saavutuksista laajalla skaalalla aina tähän päivään asti. Kirjan sata tarinaa ulottuvat Sibeliuksesta Slushiin, nobelisteista Nokian puhelimiin, liekkisulatuksesta äitiyspakkaukseen ja jäänmurtajista metallimusiikkiin.

Kirja luo uskoa tulevaan muuttuvan maailman myllerryksessä, muistuttaen meitä missä olemme onnistuneet ja menestyneet. Valokeilaan nousevat ihmiset, yhteisöt ja tekijät. Ytimekkäät tekstit ja oivaltavat kuvat palauttavat mieliin kaikkien tuntemia kansallisia sankareita ja historiamme kohokohtia, mutta myös tuntemattomaksi jääneitä tai unohdettuja saavutuksia.

Tutustu Esko Ahon puhujaesittelyyn

André Nöel Chaker – Suomi on ihanuuksien ihmemaa

Yksi Suomen suosituimmista puhujista André Noël Chaker on suomalaisen itsetunnon nostattaja, liike-elämän asiantuntija, kirjailija. Chaker on seurannut suomalaista tekemistä tarkalla silmällä ja löytänyt näkökulman, joka meidän tulisi itse ymmärtää. Hän haastaa kääntämään heikkoudet vahvuuksiksi ja näkee, että omaperäiset kansalliset arvot sekä toimintatavat ovat antaneet Suomelle kilpailuedun.

Chaker tunnetaan inspiroivista puheistaan sekä valovoimaisesta otteestaan juontaa ja moderoida erilaisia tapahtumia. Vuonna 2016 Chaker oli mukana peräti 125 tapahtumassa. Se on myös Speakersforumin historiassa ennätys – yhden henkilön saavuttama korkein puhujatoimeksiantojen määrä yhden vuoden aikana.

Chaker on myös menestynyt bisneskirjailija, jonka vuonna 2017 julkaistava Puhu tai kuole? -teos käsittelee puhumista ja vaikuttamista. Kirjassaan hän aikoo rikkoa useamman myytin puhumisesta ja rohkaista puhumisella vaikuttamiseen.

Tutustu André Nöel Chakerin puhujaesittelyyn

Jussi Seppälä – Suomi EU:ssa

Jussi Seppälä on vahva vaikuttaja ja erikoistunut EU-politiikkaan. Seppälällä on osaaminen ja tieto mitä EU:ssa oikeasti tapahtuu ja miltä se mediassa näyttää. Hän toteaa, että poliitikkojen pelot ovat heijastuneet kansalaisiin ja käytämme usein syyttely korttia kohdistaen sen EU:hun. Juuri näistä peloista syntyy EU-kritiikki.

EU on maailman suurin yhtenäinen talousalue. Meidän kaikkien etu on tehdä yhteistyötä EU:n kanssa rakentavasti. Paineet muun muassa taloudesta ja turvallisuuskysymyksistä korostavat yhteistyön merkitystä.

Suomellakin pienenä valtiona on mahdollisuus vaikuttaa päätöksiin, vaikka mediasta saa usein toisen käsityksen. Seppälä painottaa, että menestymme yhdessä EU:n kanssa. Meidän on kannettava oma vastuumme ja otettava rohkeasti keskusteluun mukaan vaikeatkin asiat.

Tutustu Jussi Seppälän puhujaesittelyyn

Asiakkaamme sanovat

Saan teiltä vinkkejä ja ideoita ajankohtaisista aiheista sekä megatrendeistä. Olette luotettava ja kärsivällinen kumppani. Joskus saatan pohtia aihetta pitkään asiakasvastaavan kanssa, mutta se on kannattanut. Olemme saaneet erinomaista palautetta kaikista teidän kauttanne tulleista puhujista.

Anne Teppo
Espoon Kaupunki

Speakersforumin palvelu perustuu ajankohtaisen sisällön ja asiantuntijan yhdistämiseen niin, että se yhdistyy tapahtumamme tavoitteiden sekä teemojen tuntemiseen. Tämä säästää selkeästi omaa aikaani sisällön suunnittelussa ja itse järjestelyissä. Kirkon kentässä yllättävä yhdistelmä puhujasisällössä on tärkeää sen ohella, että vieraan sanoma sopii omaamme. Joskus haemme tietoisesti kriittistä näkökulmaa ja käytämme SF:n asiantuntijuutta osana omaa ideointiamme. Kolmanneksi, on helpompaa jos puhujan ja tilaajan välissä on management. Vastausten nopeus ja asiakkaan tarpeiden kuuntelu on asia jota arvostan. Myös nopeus, asiantuntijuus, joustavuus, eli yhteistyö on saumatonta.

Jari Kupiainen
Kirkkopäivät

Speakersforum on ollut Kiinkon yhteistyökumppani Kiinteistöalan Vuosiseminaarin suunnittelussa viimeiset neljä vuotta todenteolla. Olemme aloittaneet keskustelut aina heti vuoden teemojen selvittyä. Tapahtuman tekijänä on ollut ihanaa luottaa siihen, että Speakersforumilta saa hyviä ehdotuksia. Minä olen kertonut teemat ja millä profiililla haen puhujaa ja sen jälkeen olen saanut listan ehdotuksista. Erityisen hienoa on, että mukaan on aina mahtunut myös oikeasti yllättäviä nimiä, jotka ovat johdattaneet minutkin uusille poluille. Ilman Speakersforumia meillä ei koskaan olisi ollut Bruce Dickinson puhumassa kiinteistöalan tapahtumassa!
Speakersforumin kaltaisen ammattilaisen käyttäminen tuo paitsi uusia ”out of the box” -ideoita, mutta myös tapahtuman järjestäjän kannalta jotain lähes yhtä olennaista: jos puhuja jostain syystä äkillisesti peruuttaa/ ei pääsekään tulemaan, on huojentavaa tietää, että yhteistyökumppani tekee kaikkensa korvaavan puhujan löytämiseksi. Se on mittaamattoman arvokasta.

Kaisa Saarela
Kiinko

Suomen tärkein tapahtuma-ammattilaisten tilaisuus, Kongressimessut on tehnyt jo useamman vuoden ajan sisältöyhteistyötä Speakersforumin kanssa. Tapahtumasisällön rakentaminen tapahtuma-ammattilaisille vaatii erityistä osaamista, näkemystä ja visionäärisyyttä sekä ennen kaikkea mielenkiintoisia puhujia. Speakersforumilta on löytynyt asiantuntemusta ja apua näihin kaikkiin haasteisiin. Eikä ollenkaan haittaa, että yhteistyö on lisäksi ollut mukavaa ja helppoa!

Petri Hiltunen
Management Events

Hae

Hae tapahtumaasi sopivia puhujia & juontajia. Käytä tarkennettua hakua, mikäli haluat tarkentaa hakukriteerejä.

Pyydä tarjous

Tee varaus tai pyydä lisätietoa puhujista - saat ehdotukset jo samana työpäivänä! Varaa puhuja sekä online- että livetilaisuuksiin. Lomakkeen lähetys ei sido mihinkään.

Tapahtuman tiedot
1
Yhteystiedot
2

Pyydä tarjous

Tee varaus tai pyydä lisätietoa puhujista - saat ehdotukset jo samana työpäivänä! Varaa puhuja sekä online- että livetilaisuuksiin. Lomakkeen lähetys ei sido mihinkään.

Tapahtuman tiedot
1
Yhteystiedot
2