Esko Aho

Tämä maa - 100 suomalaista menestystarinaa.

Poliitikko, Yritysjohtaja

Esko Aho

Esko Aholla on poikkeuksellinen kokemustausta. Politiikan ja valtiollisen elämän ohella hän on toiminut johtotehtävissä elinkeinoelämän palveluksessa ja työskennellyt yliopistoissa sekä Suomessa että ulkomailla. Esko Aho toimi Suomen pääministerinä vuosina 1991 - 1995. Hän on Suomen kaikkien aikojen nuorin pääministeri, hänet valittiin tehtävään 36-vuotiaana. Kansanedustajana Aho toimi vuosina 1983 - 2003 ja Keskustan puheenjohtajana 1990 - 2002.

Esko Aho nimitettiin Suomen itsenäisyyden juhlarahasto Sitran yliasiamieheksi vuonna 2004, jossa hän toimi vuoteen 2008 saakka. Sitran yliasiamiehen tehtävän kautta Aho siirtyi elinkeinoelämän palvelukseen: hänet nimitettiin Nokian yhteiskuntasuhteista vastaavaksi johtajaksi sekä johtokunnan jäseneksi. Lisäksi Aholla on ollut useita hallitusjäsenyyksiä: Fortum, Terveystalo sekä tällä hetkellä East Officen hallituksen puheenjohtajuus, Sberbank ja Kansainvälinen keskuskauppakamari (ICC). Aholla on konsulttiyritys Verbatum Oy, jonka kautta hän hoitaa kotimaisia ja ulkomaisia tehtäviä ja toimeksiantoja.

Koko uransa ajan Esko Aho on ollut aktiivinen akateemisessa maailmassa. Hän on Pekingin yliopiston vieraileva luennoitsija sekä RANEEPA:n (Russian Presidential Academy of National Economy and Public Administration) neuvoa-antavan toimielimen jäsen. Vaasan yliopisto sekä kanadalainen Albertan yliopisto ovat nimenneet hänet kunniatohtoriksi. Aho on ollut kahteen ottesseen Harvardissa: ensimmäinen jakso oli vuonna 2000 Resident Fellow -tehtävässä ja toinen jakso vuonna 2012 Senior Fellow -tehtävässä. Vuodesta 2015 lähtien Aho on toiminut Aalto-yliopistossa Executive in Residence -tehtävässä, jossa hän johtaa Business and Society -kurssia. Pariisissa hän luennoi Paris School of International Affairs (PSIA):ssa aiheena Changing Dynamics of Business and Government Collaboration.

Esko Aho on toiminut neuvonantajana monissa kansainvälisissä yrityksissä sekä hänellä on lukuisia puheenjohtajuuksia kansainvälisiä ja kansallisia arviointeja ja asiantuntijaselvityksiä tuottaneissa ryhmissä. Hän toimii kirjan kustantajana Verbatum yrityksensä kautta. Verbatumin kustantamia kirjoja ovat Läpimurtoja (suomi, englanti, venäjä); Imperiumin tuho, Jegor Gaidar; Tämä maa (suomi, ruotsi, englanti, venäjä).

Luentoaiheita esimerkiksi:

  • Terveydenhuolto – sote
  • Kuinka luoda kansallista kilpailuetua yksityisen sektorin ja julkisen vallan voima yhdistämällä?
  • Mikä on teknologian rooli talouden ja yhteiskunnan muutosten moottorina?
  • Ikääntyvän väestön tarvitsemien palvelujen tuottaminen
  • Kansainvälisen talouden haasteet: Kiina, Yhdysvallat, Venäjä ja EU

Pressikuvat

Esko Aho

Esko Aho

Entinen pääministeri

Hae

Hae tapahtumaasi sopivia puhujia & juontajia. Käytä tarkennettua hakua, mikäli haluat tarkentaa hakukriteerejä.

Pyydä tarjous

Tee varaus tai pyydä lisätietoa puhujista - saat ehdotukset jo samana työpäivänä! Varaa puhuja sekä online- että livetilaisuuksiin. Lomakkeen lähetys ei sido mihinkään.

Tapahtuman tiedot
1
Yhteystiedot
2

Pyydä tarjous

Tee varaus tai pyydä lisätietoa puhujista - saat ehdotukset jo samana työpäivänä! Varaa puhuja sekä online- että livetilaisuuksiin. Lomakkeen lähetys ei sido mihinkään.

Tapahtuman tiedot
1
Yhteystiedot
2