Esko Aho

Hallituksen puheenjohtaja

Esko Aho

Tämä maa – 100 suomalaista menestystarinaa

Esko Aholla on poikkeuksellinen kokemustausta. Politiikan ja valtiollisen elämän ohella hän on toiminut johtotehtävissä elinkeinoelämän palveluksessa ja työskennellyt yliopistoissa sekä Suomessa että ulkomailla.

Esko Aho toimi Suomen pääministerinä vuosina 1991-1995. Kansanedustajana Aho toimi vuosina 1983-2003 ja Keskustan puheenjohtajana 1990-2002.

Esko Aho nimitettiin Suomen itsenäisyyden juhlarahasto Sitran yliasiamieheksi vuonna 2004, jossa hän toimi vuoteen 2008 saakka. Sitran yliasiamiehen tehtävistä Aho siirtyi elinkeinoelämän palvelukseen: hänet nimitettiin Nokian yhteiskuntasuhteista vastaavaksi johtajaksi sekä johtokunnan jäseneksi. Lisäksi Aholla on ollut useita hallitusjäsenyyksiä: Fortum, Terveystalo, Cinia, East Office sekä tällä hetkellä China Office of Finnish Industries -hallituksen puheenjohtajuus. Hän toimi Kansainvälisen keskuskauppakamarin (ICC) hallituksessa vuosina 2013 – 2019. Aholla on konsulttiyritys Verbatum Oy, jonka kautta hän hoitaa kotimaisia ja ulkomaisia tehtäviä ja toimeksiantoja.

Koko uransa ajan Esko Aho on ollut aktiivinen akateemisessa maailmassa. Hän on ollut Pekingin yliopiston vieraileva luennoitsija. Vaasan yliopisto sekä kanadalainen Albertan yliopisto ovat nimenneet hänet kunniatohtoriksi. Aho on ollut kahteen otteeseen Harvardissa: ensimmäinen jakso oli vuonna 2000 Resident Fellow -tehtävässä ja toinen jakso vuonna 2012 Senior Fellow -tehtävässä. Vuosina 2015-2022 Aho toimi Aalto-yliopistossa Executive in Residence -tehtävässä, jossa hän johti Business and Society -kurssia. Pariisissa hän luennoi vuosina 2017-2019 Paris School of International Affairs (PSIA) -yliopistossa aiheena Changing Dynamics of Business and Government Collaboration.

Esko Aho on toiminut neuvonantajana monissa kansainvälisissä yrityksissä sekä hänellä on lukuisia puheenjohtajuuksia kansainvälisiä ja kansallisia arviointeja ja asiantuntijaselvityksiä tuottaneissa ryhmissä. Hän on kirjoittanut kuusi kirjaa ja toimii myös kirjan kustantajana Verbatum yrityksensä kautta, joka on kustantanut 12 kirjaa.

Esko Aho on Club de Madridin jäsen, joka on entisten presidenttien ja pääministerien foorumi. Se hyödyntää johtamiskokemustaan ja globaalia ulottuvuuttaan parantaakseen ihmisten hyvinvointia kaikkialla maailmassa.

Aiheet esimerkiksi

  • Johtaminen – yksityisen ja julkisen sektorin haasteet
  • Silver Economy – väestön ikääntymisen vaikutukset talouteen ja yhteiskuntaan
  • Innovaatiojärjestelmien kehittämisen haasteet
  • Kuinka luoda kansallista kilpailuetua yksityisen sektorin ja julkisen vallan voima yhdistämällä?
  • Terveydenhuolto
  • Biotalous ja energiatuotanto
  • Hallituksen ja neuvonantajien rooli yritysten johtamisessa
  • Puhetaito
  • Mikä on teknologian rooli talouden ja yhteiskunnan muutosten moottorina?
  • Kansainvälisen talouden haasteet: Kiina, Yhdysvallat, Venäjä ja EU

Pressikuvat

Esko Aho

Esko Aho

Entinen pääministeri

Hae

Hae tapahtumaasi sopivia puhujia & juontajia. Käytä tarkennettua hakua, mikäli haluat tarkentaa hakukriteerejä.

Pyydä tarjous

Tee varaus tai pyydä lisätietoa puhujista - saat ehdotukset jo samana työpäivänä! Varaa puhuja sekä online- että livetilaisuuksiin. Lomakkeen lähetys ei sido mihinkään.

Tapahtuman tiedot
1
Yhteystiedot
2

Pyydä tarjous

Tee varaus tai pyydä lisätietoa puhujista - saat ehdotukset jo samana työpäivänä! Varaa puhuja sekä online- että livetilaisuuksiin. Lomakkeen lähetys ei sido mihinkään.

Tapahtuman tiedot
1
Yhteystiedot
2