Speakersforum News - Uutiskirjeitä Speakersforum - Lokakuu 2015

Carl Haglund - Kuukauden puhujauutinen

Carl Haglund on tunnettu suomalainen politiikko. Hän nousi 32-vuotiaana maamme puolustusministeriksi ja Suomen ruotsalaisen kansanpuolueen puheenjohtajaksi. Ennen tätä Haglund oli jo ehtinyt toimia sekä Euroopan parlamentin jäsenenä, että Suomen historian nuorimpana valtiosihteerinä. Tällä hetkellä Haglund toimii kansanedustajana ja eduskunnan tulevaisuusvaliokunnan puheenjohtajana. Haglund on myös mukana Pohjoismaisen neuvoston johdossa. Hänellä on myös laaja kokemus hallitustyöskentelystä eri organisaatioissa, kuntatasolla ja yritysten hallituksissa.

Haglund puhuu yrityksille ja organisaatioille mm. ulko- ja turvallisuuspolitiikkasta, puolustuspolitiikasta, julkisen talouden tilasta, Suomesta kaksikielisenä maana ja muutosjohtajuudesta politiikassa.

Lue lisää tästä

Jussi Heikelä - Puhuja-alan uusi asenne- ja motivaatiopuhuja

Suosittu Radio Rockin aamun ääni Jussi Heikelä jättää radion taakseen ja siirtyy puhujalavoille. Jussi on tehnyt koko ikänsä mediaa; elokuva- ja tv-tuotannoista aloittamisen jälkeen hän on toiminut tuottajana, käsikirjoittajana, ohjaajana, toimittajana ja juontajana. Jussin yksi aihe onkin “Miten media ajattelee”.

Yksitoista vuotta aamushown vetäjänä on opettanut Jussille kuinka olla parhaimmillaan, kun jokainen päivä on pääpäivä ja paras päivä. Kun työssä on suodatettava informaatiosta oleellinen nopeasti ja toimia monta rautaa tulessa, on vireystilan oltava huippuluokkaa. Jussi puhuu aiheesta ja antaa vinkkejä omien kokemustensa pohjalta siihen, kuinka jokainen päivä voi olla se paras päivä.

Lue lisää tästä

Tuukka Temonen - Yrittäjyys ja unelmat

"Minä en ole mikään esiintyjä...." - Oletpa, olet mitä vain tahdot! Esiintyminen on yhtä tärkeää kuin sisältö, se on se väylä ja keino, jonka vuoksi ja jonka ansiosta sisältö ei mene hukkaan. Asenne ja harjoittelu tekee mestarin. Hyvän, paremman esiintymisen niin esteenä kuin tekijänäkin olet vain sinä! , painottaa esiintymisen asiantuntija ja tunnettu esiintymis- sekä vuorovaikutusvalmentaja Jaana Saarinen. Jaanalla on ollut lukuisia rooleja niin TV- elokuva- kuin teatteriproduktioissakin. Hän on tehnyt useita esiintymisvalmennuksia niin yrityksille kuin julkiselle sektorillekkin.

Lisätietoja Luento Klubista http://www.luentoklubi.fi

Lue lisää tästä

Tuomas Enbuske – Media-alan ammattilainen

Tuukka Temonen on palkittu ohjaaja ja kuvaaja. Hän on tehnyt pitkän muusikon uran Apulannan basistina ja ammattimainen filmiura käynnistyikin musiikkivideoista. Pian Tuukasta tulikin kysytty tekijä TV-ilmaisun uudistajana ja hänet on palkittu mm. Parhaasta viihdeohjelmasta (Diili), Vuoden dokumenttiteosta (Presidentintekijät) sekä Parhaasta musiikkivideosta.
Tällä hetkellä Tuukalla on työnalla Apulannan vaiheista kertova elokuva Teit meistä kauniin, jonka julkaisuajankohta on syksyllä 2016.

- Teit meistä kauniin on siinä suhteessa ajankohtainen, että tällä hetkellä Suomi on keskellä vaikeaa taloustilannetta, vähän samanlaista lamaa kuin silloin vuonna 1991. Tuossa ajassa neljä nuorta poikaa eli elämänsä parasta aikaa, vaikka yhteiskunta ympärillä oli luhistumassa. Tuossa hetkessä syntyi Apulanta.
Onkin selvä, että tässä nykyisessä vaikeassa ajassa syntyy ne tulevat Apulannat. He syntyvät pelien, musiikin, elokuvien tai vaikka insinööritaitojen ympärille. Silloin kun on tiukkaa, luovuus pääsee parhaiten kasvamaan. Onkin tärkeää, että ne jotka ovat niitä nykyisiä portinvartijoita tiedostavat, että torppaamalla ajatuksen nyt, voi torpata jonkun loistavan tulevaisuuden, kirjoittaa Tuukka blogissaan.

Tuukka puhuu yleisölle yrittäjyydestä, unelmien toteuttamisesta sekä musiikki- ja videoteollisuudesta. Tuukka on kuultavissa Speakersforumin Life Work Passion –tapahtumassa 29.10.2015 Vanhalla Ylioppilastalolla. Mikäli haluat tulla paikalle, ole yhteydessä meihin!

Lue lisää tästä

Tom Pöysti - Hyvän mielen ja paremman huomisen puolestapuhuja

“Maailma olisi pikkasen parempi paikka, kun vain muistettaisiin katsoa toisiamme silmiin ja hymyillä”, painottaa Tom Pöysti. Speakersforum jakoi kunniamaininnan puhuja-alan pioneerille tämän vuoden alussa pidetyssä Vuoden Puhuja -gaalassa, eikä syyttä. Näyttelijä Tom Pöysti on erinomaista palautetta saanut esiintyjä ja valmentaja. Hän ottaa yleisön otteeseensa läsnäololla, vuorovaikutuksella ja uskomattomilla esiintymistaidoillaan. Tom puhuu motivaatiosta, kommunikaatiosta ja rohkeasti omana itsenään olemisesta sekä tunnustuksen antamisen vaikeudesta. Hänen luennollaan tunnelma on katossa; Tom saa yleisön nauramaan ja ajattelemaan aiheita uudesta näkökulmasta.

Lue lisää tästä

Peter Nyman - Viestinnän asiantuntija ja kansan valitsema Suomen luotettavin uutisankkuri

Peter Nyman on Speakersforumin Vuoden Juontaja 2014. Hän on journalisti, tunnettu uutisankkuri ja viestintävalmentaja, joka tavoitteena on antaa yleisölle valmiudet toimia vaativassa viestintäympäristössä. Peter uskoo siihen, että jokainen voi oppia viestinnän ja vuorovaikutuksen taidot, jotka ovat nykyisin työelämässä elintärkeitä taitoja.

Puhumisen lisäksi Peter moderoi ammattitaidolla tapahtuman kuin tapahtuman. Hänen mukaansa puhetilaisuuksien moderointi onkin lähellä journalismia ja viestintää - tärkeiden asioiden esiin nostamista.
- Hyvä juontaja pelastaa yrityksen pomon, vaikka tämä olisikin hyvä esiintyjä. Juontaja ottaa lavan haltuunsa koko päiväksi, puhuu asiaa, mutta vetää samalla pientä show'ta, huomioi yleisön, pitää draivia yllä loppuun saakka ja on tosiaan tehnyt kotiläksynsä, jotta osaa johdatella asiantuntijoita eteen päin asiassa, kertoo Peter.

Lue lisää tästä

Pasi Rautiainen – Miten rakennetaan menestysjoukkue?

Pasi Rautiainen on pelannut Bundesliigassa FC Bayern Munchenissa, Werder Bremenissä ja Arminia Bielefeldissä sekä luonut uraa valmentajana niin Suomessa kuin Virossa yli kymmenen vuoden ajan.

Pasi puhuu tiimihengestä, johtamisesta ja siitä, miten työyhteisö on kuin joukkue.
-Menestysjoukkue rakentuu erilaisten ihmisten mukaan tuomista intohiomoisista ja visiosta, jonka he haluavat saavuttaa yhdessä muiden kanssa. Kukin tuo mukanaan erilaista osaamista, erilaisia kokemuksia ja erilaisia elämän oivalluksia. Menestysjoukkueen valmentaja sitten leipoo näistä aineksista sen huippujengin. Ilman intohimoa ja innostusta ei ole menestysjoukkuetta ja hyvä joukkuepelaaja tekeekin kaikkensa oman joukkueensa hyväksi, painottaa Pasi.
Hän uskoo vahvasti siihen, että organisaatiomuutosten jälkeen on mahdollista rakentaa uudestaan vahva tiimihenki kunhan muutosten syyt kerrotaan työyhteisön jäsenille avoimesti.

- Sen jälkeen kääritään hihat ylös ja aletaan tekemään töitä yhteishengen eteen. Sen luominen muutoksen jälkeen on erityisen tärkeää. On ymmärrettävä, että teemme yhdessä sen mitä haluamme saavuttaa. Asenne ja tahto ovat ne, jotka ratkaisevat. Niiden virittäminen oikealle taajuudelle on avainasemassa yhdistettynä siihen, että yhteisen vision siitä mihin haluamme päästä muutoksen jälkeen on oltava kirkas. Osaavan coachin merkitys onkin ratkaisevassa asemassa muutoksen jälkeen, hänen tehtävänsä on luoda luottamusta, usko sekä toiveikkuutta tiimiinsä.

Lue lisää tästä

Stefan Lindfors - Luovuus ja palo työssä

Stefan Lindfors on palkittu muotoilija, sisustusarkkitehti ja kuvanveistäjä. Hän on uransa aikoina työskennellyt ja pitänyt näyttelyitä Suomen lisäksi niin Euroopassa kuin Yhdysvalloissakin, Hänen luentonsa ja workshoppinsa ovat olleet omat käsitteensä jo 90- luvun alusta lähtien.

-Olen aina nauttinut esiintymisestä ihmisten edessä, etenkin silloin kun aiheena on ollut oma työ, jonka kautta olen voinut jakaa kokemuksiani. Minulle tärkeintä on se, että kuulija lähtee tilaisuudesta mukanaan jotakin sellaista, josta on hänelle konkreettista hyötyä.

Lue lisää tästä

Puhuja-alan uutiset videokoosteena

Haluatko kuulla kerran kuussa koosteen, mitä puhuja-alalla tapahtuu juuri nyt? Speakersforum News -lähetykset antavat vastauksen, mitkä ovat kuukauden TOP teemat Speakersforumissa ja koko puhuja-alalla.

Uutiset tehdään Speakersforumin omalla studiolla Espoossa.

Katso puhuja-alan uutiset tästä

Asiakkaamme sanovat

Suomen suurimpana tapahtumajärjestäjänä meille on tärkeää, että yhteistyökumppanimme tuntee yrityksemme tapahtumat ja niiden tarpeet. On hienoa huomata, kuinka Spekersforumin yhteyshenkilö pystyy briiffini pohjalta tarjoamaan meille puhujia, joiden valinnassa tarpeemme ja tavoitteemme Suomen johtavana tapahtumajärjestäjänä on huomioitu. Erityisesti arvostan asioinnin helppoutta, mutkatonta palvelua sekä henkilökunnan idearikkautta.

Mari Katajamäki
Messukeskus Helsinki

Suomen tärkein tapahtuma-ammattilaisten tilaisuus, Kongressimessut on tehnyt jo useamman vuoden ajan sisältöyhteistyötä Speakersforumin kanssa. Tapahtumasisällön rakentaminen tapahtuma-ammattilaisille vaatii erityistä osaamista, näkemystä ja visionäärisyyttä sekä ennen kaikkea mielenkiintoisia puhujia. Speakersforumilta on löytynyt asiantuntemusta ja apua näihin kaikkiin haasteisiin. Eikä ollenkaan haittaa, että yhteistyö on lisäksi ollut mukavaa ja helppoa!

Petri Hiltunen
Management Events

Speakersforumin palvelu perustuu ajankohtaisen sisällön ja asiantuntijan yhdistämiseen niin, että se yhdistyy tapahtumamme tavoitteiden sekä teemojen tuntemiseen. Tämä säästää selkeästi omaa aikaani sisällön suunnittelussa ja itse järjestelyissä. Kirkon kentässä yllättävä yhdistelmä puhujasisällössä on tärkeää sen ohella, että vieraan sanoma sopii omaamme. Joskus haemme tietoisesti kriittistä näkökulmaa ja käytämme SF:n asiantuntijuutta osana omaa ideointiamme. Kolmanneksi, on helpompaa jos puhujan ja tilaajan välissä on management. Vastausten nopeus ja asiakkaan tarpeiden kuuntelu on asia jota arvostan. Myös nopeus, asiantuntijuus, joustavuus, eli yhteistyö on saumatonta.

Jari Kupiainen
Kirkkopäivät

Speakersforum on ollut Kiinkon yhteistyökumppani Kiinteistöalan Vuosiseminaarin suunnittelussa viimeiset neljä vuotta todenteolla. Olemme aloittaneet keskustelut aina heti vuoden teemojen selvittyä. Tapahtuman tekijänä on ollut ihanaa luottaa siihen, että Speakersforumilta saa hyviä ehdotuksia. Minä olen kertonut teemat ja millä profiililla haen puhujaa ja sen jälkeen olen saanut listan ehdotuksista. Erityisen hienoa on, että mukaan on aina mahtunut myös oikeasti yllättäviä nimiä, jotka ovat johdattaneet minutkin uusille poluille. Ilman Speakersforumia meillä ei koskaan olisi ollut Bruce Dickinson puhumassa kiinteistöalan tapahtumassa!
Speakersforumin kaltaisen ammattilaisen käyttäminen tuo paitsi uusia ”out of the box” -ideoita, mutta myös tapahtuman järjestäjän kannalta jotain lähes yhtä olennaista: jos puhuja jostain syystä äkillisesti peruuttaa/ ei pääsekään tulemaan, on huojentavaa tietää, että yhteistyökumppani tekee kaikkensa korvaavan puhujan löytämiseksi. Se on mittaamattoman arvokasta.

Kaisa Saarela
Kiinko

Hae

Hae tapahtumaasi sopivia puhujia & juontajia. Käytä tarkennettua hakua, mikäli haluat tarkentaa hakukriteerejä.

Pyydä tarjous

Tee varaus tai pyydä lisätietoa puhujista - saat ehdotukset jo samana työpäivänä! Varaa puhuja sekä online- että livetilaisuuksiin. Lomakkeen lähetys ei sido mihinkään.

Tapahtuman tiedot
1
Yhteystiedot
2

Pyydä tarjous

Tee varaus tai pyydä lisätietoa puhujista - saat ehdotukset jo samana työpäivänä! Varaa puhuja sekä online- että livetilaisuuksiin. Lomakkeen lähetys ei sido mihinkään.

Tapahtuman tiedot
1
Yhteystiedot
2