Perttu Pölönen

Tulevaisuuden ennakoinnin merkittävin työkalu on mielikuvitus.

Keksijä, kirjailija, futuristi

Perttu Pölönen

Euroopan lupaavimman 35 innovaattorin joukkoon valittu visionääri

Perttu Pölöselle on annettu monia titteleitä, kuten keksijä, kirjailija, säveltäjä, puhuja, futuristi ja visionääri. Hänessä yhdistyy kiinnostus teknologiaan, tieteeseen ja taiteeseen.

Pölönen on koulutukseltaan Sibelius-Akatemiasta valmistunut säveltäjä, mutta hän on voittanut Euroopan suurimman nuorille suunnatun tutkimuskilpailun (EUCYS). Pölönen on opiskellut Singularity University -ajatushautomossa, NASAn tutkimuskeskuksessa Kaliforniassa ja siellä ollessaan perustanut voittoa tavoittelemattoman järjestön 360ed, joka kehittää lisätyn todellisuuden opetussovelluksia Aasian kehittyville markkinoille, pääosin Myanmarissa. Pertun oma Sävelkello-keksintö on klassinen keksintötarina siitä, kuinka henkilökohtaisesta haasteesta tuli kansainvälisesti palkittu ja patentoitu keksintö. Perttu on valittu luovimmaksi suomalaiseksi Slushissa vuonna 2014 ja huippuyliopisto MIT on listannut hänet 35 lupaavimman alle 35-vuotiaan innovaattorin joukkoon Euroopassa vuonna 2018. Tammikuussa 2020 Pölösen esikoiskirja, Tulevaisuuden lukujärjestys, julkaistiin ja sen ensimmäinen painos myytiin loppuun ensimmäisten viikkojen aikana. Suomen päämedioissa Perttua on kutsuttu lempeäksi älyköksi ja pelottomaksi keksijäksi. Perttu uskoo inhimillisyyden ja poikkitieteellisyyden olevan elintärkeää tulevaisuudessa, vastapainona teknologiselle kehitykselle.

Perttu Pölönen on innostava puhuja, joka valaa uskoa tulevaisuuteen. Hän puhuu monipuolisesti tulevaisuuden haasteista ja mahdollisuuksista – informaatioteknologioista, disruptiosta, työelämästä, koulutuksesta ja vastuullisuudesta. Perttu on saanut erinomaista palautetta kyvystään herätellä ja ravistella yleisöään ajattelemaan isommin. Sille, joka ymmärtää teknologian kehityksen, avautuu koko maailma. Kun mikään ei ole varmaa, kaikki on mahdollista.

Pertun suosituimmat aiheet:

Tulevaisuuden työ ja taidot.
Varmoja ammatteja ei enää ole. Työelämän murros ja muutoksen nopeus tulevat muuttamaan jokaisen meidän urapolkuamme ja vaikka olisit opiskellut minkä tahansa tutkinnon, tiedot ja taidot vanhenevat teknologian kehittyessä. Nyt vastuu on omilla hartioilla. Minkälaisia taitoja minun tulisi kehittää, mikä on arvokasta tulevaisuudessa? Kannattaako keskittyä yhteen asiaan vai tehdä kaikenlaista? Tulevaisuuden taitojen ymmärtämiseksi pitää keskittyä siihen, miten ihminen eroaa koneesta. Kannattaa kehittää sellaisia taitoja, joita tarvitaan ihmisten välisessä vuorovaikutuksessa ja jotka eivät koskaan vanhene. Tulemmeko näkemään inhimillisen vallankumouksen?

Vastuullisuus.
Kriisi herkistää kasvulle. Koronaviruksen jälkeen maailma ei tule olemaan entisensä. Kirjassani Tulevaisuuden lukujärjestys on neuvo: "Älä anna hyvän kriisin mennä hukkaan." Koska tulevaisuutta on vaikea ennustaa, viimeistään nyt olisi viisainta rakentaa sen varaan, mikä kestää aikaa. Eksistentiaalisten uhkien edessä opimme vihdoin arvostamaan luontoamme, lähimmäisiämme, elämän pieniä iloja ja niitä yhteiskunnan kannalta kriittisen tärkeitä ammatteja, joita ilman emme pärjäisi. Joko kriisi tekee meistä itsekkäämpiä tai yhteisöllisempiä. Uskon jälkimmäiseen. Vastuullisuus nousee yhä merkittävämmäksi tekijäksi jokaisen yrityksen tulevaisuudessa. Nyt on aika päivittää arvot 2020-luvulle.

Disruptio.
Disruptiossa on kyse pelisääntöjen muutoksesta, jonka jokin uusi ratkaisu luo vanhalle toimialalle. Informaatioteknologiat, alustatalous ja globaali verkottunut maailma ovat luoneet valtavat mahdollisuudet uusille toimijoille, jotka haastavat vakiintuneidenkin yritysten bisnesmallin. Disruptio on siis enemmän kuin pelkkä buzz word. Se on ilmiö, jonka jokaisen johtajan ja yrittäjän tulisi ymmärtää. Maailma ei muuteta taistelemalla olemassa olevaa todellisuutta vastaan tai tekemällä vanhasta ratkaisusta vähän parempi versio. Maailmaa muutetaan luomalla vaihtoehto, joka saa vanhan ratkaisun näyttämään huonolta. Kyse ei ole kymmenen prosentin kasvusta, vaan uudesta arvoketjusta. Disruptio tuhoaa paljon, mutta se luo tilalle enemmän.

Kohtaamisten tulevaisuus.
Olemme kyllästyneet somen kiiltokuviin ja mainosten käsikirjoitettuun sisältöön. Tarve aitoudelle kasvaa tulevaisuudessa. Haluamme jotain todellista, jotain autenttista ja niin myös kohtaamisilta katoaa pohja, jos emme osaa olla rehellisiä. Myyntikikat, skriptit, small talk ja muut keinot tunnistetaan ja ne todennäköisesti työntävät milleniaalia tai Z-sukupolven edustajaa vain kauemmas. Tuputtaminen ei toimi. "Tämän ajan spitaali on vieraantuneisuus. Se lohduton yksinäisyys, kun toinen ihminen nähdään hyödyn lähteenä", sanoi äiti Teresa. Mitä on inhimillinen markkinointi? Miten saavuttaa ihminen 2020- luvulla niin, että hän kuuntelee?

Eksponentiaaliset teknologiat. 2020- luvulla on yleissivistävää tietää perusasiat eksponentiaalisesti kehittyvistä teknologioista. Tekoäly, robotiikka, nanoteknologia, virtuaalitodellisuus, 3D-printterit, kvanttitietokoneet, lohkoketju ja digitaalinen biologia tulevat muuttamaan arkeamme enemmän kuin ehkä osaamme kuvitella. Viimeistään korona-virus opetti jokaiselle, miltä eksponentiaalinen kasvu tuntuu – nyt meidän tulisi ymmärtää samanlainen kehitys teknologioissa ja soveltaa tätä ajattelua tulevaisuuden ennakointiin. Mitä näiltä teknologioilta voidaan odottaa tulevaisuudessa, mikä on mahdollista jo nyt – ja mikä kohta?

Video

Pressikuvat

Artikkelit

Perttu Pölönen

Perttu Pölönen

Keksijä

Innostavat fasilitaattorit

Vuoden Juontajat

Hae

Hae tapahtumaasi sopivia puhujia & juontajia. Käytä tarkennettua hakua, mikäli haluat tarkentaa hakukriteerejä.

Varaa puhuja

Tee varaus tai pyydä lisätietoa puhujista - saat ehdotukset jo samana työpäivänä!

Tapahtuman tiedot
1
Yhteystiedot
2

Varaa puhuja

Tee varaus tai pyydä lisätietoa puhujista - saat ehdotukset jo samana työpäivänä!

Tapahtuman tiedot
1
Yhteystiedot
2