Lauri Järvilehto

Keskeisin tulevaisuuden työelämätaito on oppimaan oppiminen.

Lauri Järvilehto

Ajattelun taidot, tulevaisuuden työ ja sisäinen motivaatio

Lauri Järvilehto, FT, on Aalto-yliopiston työelämäprofessori ja Aalto Ventures Program -yrittäjyyskoulutusohjelman johtaja. Hän on uuden rakentamisesta syttyvä filosofi, kirjailija, muusikko ja sarjayrittäjä.

Lauri Järvilehto on kirjoittanut useita bestseller-tietokirjoja ajattelusta, oppimisesta ja hyvinvoinnista. Hän on ollut perustamassa viittä yritystä, mm. Filosofian Akatemia ja Lightneer ja on toiminut Suomen Unicefin, Filosofian Akatemian ja Lightneerin hallituksissa. Hän on myös julkaissut useita levyjä eri taiteilijanimillä, viimeisimpänä North Star Revisited (2023).

Laurin keskeisiä kiinnostuksen kohteita ovat ajattelu, hyvinvointi, luovuus, oppiminen ja työn tulevaisuus. Hänen puheenvuoronsa käsittelevät erityisesti hänen viimeisimmän kirjansa Mestariajattelijan työkalut (2023) teemoja: arjen hallintaa, teknologian hyödyntämistä, luovaa ajattelua ja vuorovaikuttamista. Lauri Järvilehto on perehtynyt viime vuosina myös työmarkkinoiden myllerrykseen ja suositut puheenvuorot koskevat tulevaisuuden työn luonnetta. Minkälaiselle osaamiselle on jatkossa kysyntää ja miten osaamisen päivittämisen voi tuoda osaksi omaa arkea niin, että maailma saa myllertää niin paljon kuin haluaa? Ihminen ei tarvitse tutkintoa vastaavaa työtä, vaan työtä, joka kohtaa omat kiinnostuksen kohteet.

Lauri Järvilehto on kansainvälisesti kysytty puhuja. Hänet on nähty kansainvälisillä lavoilla tilaisuuksissa, joissa pääpuhujina ovat olleet mm. Barack Obama ja Wikipedian perustaja Jimmy Wales. Hän on puhunut myös startup-alan keskeisissä tilaisuuksissa New Yorkissa, Lontoossa, Singaporessa ja Helsingissä ja esitelmöinyt tutkijana yliopistoissa ympäri maailmaa.

Mestariajattelijan työkalut:

 • Ajattelun ydin: miten kirkastat arvomaailmaasi ja tunnistat elämäsi ydinkysymyksiä?
 • Ajattelunhallinta: miten teet tilaa ajattelulle arjen tuoksinassa, parannat tiimityötä ja hallitset laajojakin tehtäväkokonaisuuksia?
 • Laajennettu mieli: miten hyödynnät teknologiaa ja ympäristöä ajattelun kehittämisessä?
 • Luova ajattelu: miten lisäät oivallusten laatua ja määrää ja synnytät valmiita teoksia tai työkokonaisuuksia?
 • Yhdessä ajattelu: miten viestit vakuuttavasti ja muodostat dialogisen yhteyden toisiin?
 • Konkreettisia menetelmiä ajattelun kehittämiseen
 • Mestariajattelijan työkalujen perustan muodostavat mm. ajattelun kaksoisprosessointiteoriat, systeeminen psykologia ja sisäisen motivaation itsemääräytymisteoria. Luennoilla voidaan myös keskittyä vain yhteen mestariajattelijan työkalujen osakokonaisuuteen.

Tulevaisuuden työ:

 • Miksi maailma muuttuu nykyään niin nopeasti ja minkälaisia muutoksia on odotettavissa?
 • Miten teknologian kehitys ruokkii itse itseään ja synnyttää mullistavia ja maailmaa järkyttäviä "mustia joutsenia"?
 • Miten luovalla ajattelulla ja jatkuvalla oppimisella voi kehittyä muutoskyvykkääksi?
 • Miksi sisäinen motivaatio on keskeisessä roolissa tulevaisuuden työssä?
 • Miten sisäistä motivaatiota voi lisätä yksilön, yhteisön ja yhteiskunnan tasolla?
 • Konkreettisia työkaluja muutoksessa mukana pysymiseen. Puheenvuorojen taustalla ovat mm. sisäisen motivaation itsemääräytymisteoria, flow-teoria sekä viimeaikaiset teknologian kehitystä ja työmarkkinarakenteiden muutoksia koskevat tutkimukset.

Aiheet esimerkiksi

 • Mestariajattelijan työkalut, tulevaisuuden työ ja jatkuva oppiminen
 • Ajattelunhallinta ja luova ajattelu
 • Yhdessä ajattelu ja vuorovaikuttaminen
 • Teknologian vaikutus yksilöön ja yhteiskuntaan
Speakersforumin laatuvarmistetut valmentajat: Plan >> Do >> Check >> Act

Speakersforumin laatuvarmistetut valmentajat

Puhuja kuuluu Speakersforumin laatuvarmistettujen valmentajien joukkoon. Hänen sekä monen muun luennoitsijan teemoista löytyy lukuisia valmiita valmennuskokonaisuuksia, joista autamme konseptoimaan teille parhaiten sopivan valmennuskokonaisuuden.

Speakersforumin valmennukset perustuvat viimeisimpiin tutkimuksiin vaikuttavuudesta ja ne nojaavat aina organisaationne tavoitteisiin, strategiaan ja arvoihin. Tuloksellisuus varmistetaan kytkemällä valmennuksen suunnittelu, toteutus ja toiminnan arviointi mm. jatkuvan parantamisen PDCA-kehään - Plan (suunnittele), Do (toteuta), Check (tarkista), Act (Toimi). Asiakkaalle nimetty vastuuvalmentaja rakentaa muutosbuusterin kanssa juuri teille sopivan kokonaisuuden ja varmistaa ohjelman pedagogisen toimivuuden ja parhaiten soveltuvat sekä oivalluttavat fasilitointikeinot. Valmennukset ovat toteuttavissa sekä lähi- että etätoteutuksina.

Speakersforumin valmennuksiin kuuluu aina asiakkaalle nimetty vastuuvalmentaja, joka rakentaa yhdessä teidän ja puhujavalmentajan kanssa teille räätälöidyn kokonaisuuden ja varmistaa ohjelman pedagogisen toimivuuden ja parhaiten soveltuvat sekä oivalluttavat fasilitointikeinot. Vastuuvalmentajina toimivat yli 30v valmennusalalla työskennelleet Maarika Maury ja Jaana Tuomila.

Video

Pressikuvat

Podcastit

7. Tee itsestäsi mestariajattelija - Lauri Järvilehto

Vieraana kirjailija, filosofi, yrittäjä ja muusikko Lauri Järvilehto. Mitä jos pitäisi elää yksi päivä uudelleen ja uudelleen, niin minkälainen se olisi? Mitä tekisit jos sinulla olisi 100 miljoonaa pankkitilillä? Mikä on kutsumuskartta? Miten päättää omien opintojensa ja työnsä suunta? Miten parantaa omaa ajatteluaan? Miten tehdä omasta työstä merkityksellisempää? Mistä tietää onko startup-yrittäjäksi? Mitä pitää miettiä ennen oman startupin perustamista? Mitä jos? podcast on tuotettu yhteistyössä Speakersforumin kanssa, joka on Suomen johtava puhujatoimisto ja josta löydät yli 20 vuoden kokemuksella tilaisuuteesi sopivat puhujat, juontajat ja valmentajat.

Artikkelit

Lauri Järvilehto

Lauri Järvilehto

Työelämäprofessori

Hae

Hae tapahtumaasi sopivia puhujia & juontajia. Käytä tarkennettua hakua, mikäli haluat tarkentaa hakukriteerejä.

Pyydä tarjous

Tee varaus tai pyydä lisätietoa puhujista - saat ehdotukset jo samana työpäivänä! Varaa puhuja sekä online- että livetilaisuuksiin. Lomakkeen lähetys ei sido mihinkään.

Tapahtuman tiedot
1
Yhteystiedot
2

Pyydä tarjous

Tee varaus tai pyydä lisätietoa puhujista - saat ehdotukset jo samana työpäivänä! Varaa puhuja sekä online- että livetilaisuuksiin. Lomakkeen lähetys ei sido mihinkään.

Tapahtuman tiedot
1
Yhteystiedot
2