Teknologiassa on lopulta kyse ihmisestä.

Teknologiatohtori

Valtteri Tuominen

Valtteri Tuominen on teknologiatohtori, joka puhuu ihmisestä. Valtterin tarinoissa kiteytyy ihmisen rooli teknologiamurroksessa, voittavissa strategioissa sekä organisaation rakentamisessa.

Valtteri on työskennellyt teknologisten läpimurtojen parissa viimeisen 10 vuoden aikana matkustaen ympäri maailmaa. Vaihtelevat tehtävät asentajasta toimitusjohtajaan ovat tuoneet vahvan näkemyksen siitä, mitä menestyvä liiketoiminta vaatii onnistuakseen.

Teknologiamyynnin haasteet Valtteri oppi kantapään kautta avatessaan USA:n markkinan nollasta miljooniin haastavassa autoteollisuudessa. Nopeasti kasvavan organisaation rakentaminen USA:han opetti organisaatiokulttuurin tärkeyden.

Valtteri on väitellyt tekniikan tohtoriksi disruptiivisten teknologioiden viemisestä maailmanmarkkinoille. Tähän tutkimukseen kiteytyi sadalla autotehtaalla ja neljällä mantereella vastaan tullut haaste: uudet teknologiat tuovat mukanaan uutta ja tuntematonta. Ja tämä pelottaa. Kylmälle teknologiapuolelle Valtteri löysi vastapainoa Henley Business Schoolissa tekemässään tutkimuksessa organisaatiokulttuurin vaikutuksesta asiakastyytyväisyyteen. Näin vannoutunut teknologiamies ymmärsi, että teknologiassa on lopulta kyse ihmisestä.

Tänä päivänä Valtteri auttaa tiiminsä kanssa suomalaisia teknologiayrityksiä menestymään globaaleilla markkinoilla. Työssään hän kohtaa erilaisia teknologioita, erikokoisia yrityksiä sekä koko kirjon eri toimialoja. Kokemukset ovat vahvistaneet Valtterin käsitystä siitä, että teknologiamurroksen ytimessä on ihminen, ei teknologia. Suurin kasvun este on meidän oma pelko.

Puheissaan Valtteri yhdistää laajaa akateemista osaamistaan konkreettisiin omakohtaisiin tarinoihin. Valtterin visuaalisissa esityksissä vaikeat poikkitieteelliset teemat tuodaan ymmärrettävään muotoon. Laskuvarjohyppääjänä Valtteri usein rinnastaa menestyksen elementtejä wingsuitilla lentämiseen ja pelon voittamista kokemuksiinsa BASE-hypyistä.

Video

Pressikuvat

Valtteri Tuominen

Samankaltaisia puhujia

Keynote Speakers