Speakersforum News - Uutiskirjeitä Speakersforum - Kesäkuu 2015

Saku Tuominen - Kuukauden puhujauutinen

Puhujatauolla ollut Saku on pitkän linjan yrittäjä ja yritysjohtaja, jonka ydinosaamista ovat ideointi ja luovuus. Saku Tuominen on kehittänyt yli sata tv-formaattia, joita on myyty ympäri maailmaa. Hän on toiminut tv-yhtiön luovana johtajana ja konsultoinut yli sataa yritystä sekä kirjoittanut useita kirjoja.

Saku Tuominen on sitä mieltä ettei luovuus tule laiskottelemalla vaan vaatii kovaa työtä ja ajattelua, sekä toiminta- ja toteutusmalleja. "Tämä tarkoittaa, että luovuudelle pitää varata aikaa. Luovuutta ei voi sitoa työaikoihin. Turhat palaverit kannattaa karsia pois ja satsata tehokkaisiin ideointi-istuntoihin. Ideointipalaverissa pitää arvostaa toisia ja luoda ilmapiiri, jossa ideoita voi heitellä vapaasti ilmaan ilman kritiikin pelkoa. Ideoita kannattaa suoltaa vapaasti eikä välittää, ovatko ne hyviä vai huonoja - tärkeintä on, että ideoita on paljon. Jossain palaverissa saattaa syntyä 50 uutta ideaa, joista 40 on huonoja, mutta kymmenessä voi olla jo ainesta jatkokehittelyyn."

Saku käsittelee puheissaan luovuutta, työelämää sekä luovuuden kehittämistä ja johtamista. Sakun puheet ovat mukaansatempaavia ja hän todella osaa ottaa yleisön mukaansa ja herättää mielenkiinnon omakohtaisilla tarinoillaan.

Iloksemme voimme uutisoida, että Saku on taas kysyttävissä puhetoimeksiantoihin. Kysy lisää omalta asiakasvastaavaltasi tai täytä oheinen lomake!

Kysy Sakun saatavuutta puhumaan tästä

Fredrik Reinfeldt – International Keynote Speaker

Fredrik Reinfeldt on ollut mukana Ruotsin politiikassa yli 25 vuotta, joista pääministerinä vuodet 2006-2014 ja maltillisen kokoomuksen johdossa vuodet 2003-2015.
Fredrikin johdon aikana puolue on muuttanut politiikkaansa ja brändännyt itsensä uudestaan. Puolueen tappiota seuranneen menestyksen johdosta vuonna 2006 Reinfeldt valittiin pääministeriksi vain 41-vuotiaana.

Fredrikin pääministerikauden aikana ruotsi muutti taloutensa ja työvoimamarkkinansa tehden maasta yhden maailman arvoistetuimmista. Yli 300 000 uutta työpaikkaa luotiin ja maalla oli suurempi talouskasvu ja parempi julkinen talous kuin muilla vertailukelpoisille mailla. Ruotsi oli myös ainoa EU-maa joka pystyi pienentämään valtion velkaansa huonosta taloudellisesta tilasta huolimatta.

Fredrik kirjoittaa parhaillaan kirjaa hallitusajastaan ja käy puhumassa yrityksille sekä organisaatioille muutoksesta, johtajuudesta ja taloudesta sekä motivaatiosta.

Tutustu Fredrikiin tästä

Madventures - Avoimena maailmalla, uskaltaen rikkoa omat rajasi

Madventures herättää yleisön ajattelemaan sitä kuinka paljon rikkaampaa elämä olisi, jos haluttaisiin ymmärtää ympäröivää maailmaa ja sen ilmiöitä sekä erilaisia kulttuureja ja tapoja.
Huippusuosioon ja maailmanlaajuiseen levitykseen nousseen, sekä useita palkintoja saaneen Madventuresin tuottajana toimiva Riku Rantala ja ohjaaja Tuomas "Tunna" Milonoff ovat keränneet suosiota omaperäisyydellään ja räväkkyydellään.

Luennoitsijoina Riku ja Tuomas ovat mukaansatempaavia ja persoonallisia. Puheet ovat aina hyvin taustoitetut ja Madventures -seikkailut luovat pohjan heidän luennoilleen, jotka koskettavat laaja-alaisesti esimerkiksi tavoitteiden saavuttamista, rohkeutta ja luovuutta sekä suvaitsevaisuutta. Näitä teemoja kaksikko käsittelee mielellään tapakulttuurin kautta, jolloin tullaan pohtineeksi sitä, että ne jotka ymmärtävät ja näkevät enemmän ja kaikenlaista, myös pärjäävät. On hyvä ravistella omia ajattelutapojaan ja olla avoin ympäröivälle maailmalle.
Rikun ja Tunnan jatkuvasti ylistävää palautetta saavat luennot motivoivat, herättävät ajatuksia ja inspiroivat monenlaista yleisöä.

Lisää Madventuresista tästä

Ville Tolvanen - Digitalisti & strategi sparraamaan

Intohimoinen yritysmuotoilija ja digitalisaation sanansaattaja Ville Tolvanen on tämän hetken pinnalla olevin nimi. Mies joka tuntuu olevan jokapaikassa ja ottaneen koko sosiaalisen median haltuunsa.
Ville taitaa niin moderoinnoin kuin puhumisen, sparraamisen ja koulutuksen. Digitalisaatio, kasvujohtaminen, markkinointi ja muutos ovat Villen ydinosaamisaluetta. Ville on saanut loistavaa palautetta moderoinneistaan sekä keynote-puheenvuoroistaan. Hän todella ottaa yleisönsä haltuun ja herättää ajattelemaan asioita uudelta kantilta.

Lue lisää Villestä

Musta Barbaari - Kuukauden uusi puhuja

Musta Barbaari eli James Nikander rikkoo rajoja ja ennakkoluuloja niin sanoituksillaan kuin teoillaankin. Hän vastustaa syrjintää ja haluaa tehdä Suomesta hieman avarakatseisemman paikan. James nousi julkisuuteen ”Salil eka salil vika”- sinkkunsa myötä. Urheilu on hänen elämäntapansa ja sosiaalisen median kanavissa häntä seuraa noin 200 000 ihmistä. Vuonna 2014 James juonsi Radio Helsingin ohjelmaa Mustan Barbaarin Savumerkki yhdessä Prinssi Jusufin kanssa. Ohjelma käsitteli monikulttuurista elämää, rasismia, omia kokemuksia ja hyvinvointia. James harrastaa kehonrakennusta ja liputtaa terveiden elämäntapojen puolesta.

Rap-keikkojensa lisäksi James on käynyt puhumassa kouluille suvaitsevaisuudesta ja tasa-arvosta. Hän on kertonut haluavansa tehdä työtä suvaitsevaisuuden eteen sekä poistaa rasismia ja nostaa terveellisen elämäntavan merkitystä.

James on uskomattoman positiivinen ihminen joka energiallaan ja aitoudellaan ottaa yleisön haltuunsa ja puhuttelee kuulijaansa.

Lue lisää Mustasta Barbaarista tästä

Kaarina Hazard – Media-asiantuntija

Kaarina Hazard ei varmasti jätä ketään kylmäksi! Kaarina on tunnettu sanavalmiudestaan ja kärkevistä puheistaan sekä mielipiteistään. Kaarina on nostanut esille suomalaisen yhteiskunnan ilmiöitä ja käsittelee kirjoituksissaan rohkeasti ajankohtaisia aiheita.

Kaarina on julkaissut kirjoituskokoelman ja ollut mukana useissa elokuvissa. Hän on työskennellyt toimittajana, suomentajana, näyttelijänä, käsikirjoittajana, opettajana ja kolumnistina.

Kaarina on lahjakas puhuja ja moderaattori, joka luo tapahtumaan tunnelman ja puhuttelevan sisällön.

Tutustu Kaarinaan tästä

Ronja Salmi – Nuori vaikuttaja

Toimistollamme vieraili kiinnostava, jokaisen nykynuoren tuntema Ronja Salmi. Hän on vaikuttavan uran tehnyt nuori nainen, yrittäjä, kirjailija, juontaja sekä some-ilmiöiden hallitsija. Ronjan luomalla Ystäväni hevonen -yhteisöllä on sosiaalisessa mediassa kymmeniä tuhansia seuraajia ja uskollisia faneja, joista on muotoutunut oma yhteisönsä.

Ja siitä Ronja on ylpeä. Hän pitää ensiarvoisen tärkeänä sitä, että somessa nuorille on tarjolla positiivista ja tervettä sisältöä, koska tämän päivän nuoret ovat ja kasvavat sosiaalisessa mediassa ja sen vaikutuksessa. Facebook, Instagram ja Twitter ovat saaneet aikaan sen, että yksilön elämästä on tullut avointa. Kaikki jaetaan ja halutaan tuoda esille. Nuorten keskuudessa on kuitenkin havaittavissa asenteiden muutos; yksityisyys ja kahdenkeskiset keskustelut nostavat taas päätään. Nuorten merkitys kuluttajina kasvaa jatkuvasti, joten yritysten on hyvä olla perillä siitä mitä nuoret haluavat, miten toimivat ja ajattelevat. Yritysten tulee mennä sinne missä nuoret jo ovat.

Nuoret ovat todella valveutuneita sosiaalisen median käyttäjiä, joiden keskuudessa hallitsevat somen sosiaaliset normit. ”Ei sosiaaliseen mediaan voi mennä vain huutamaan mielipidettään ja häipyä, siellä on oltava ja keskusteltava jolloin syntyy vuorovaikutus. Tässä olisi usealla yritykselläkin opittavaa”, Ronja huomauttaa.

Tutustu Ronjaan tästä

Mirita Saxberg – Kuukauden moderaattori

Mirita Saxberg on äiti, yrittäjä, moderaattori, markkinoinnin ja viestinnän opettaja sekä kentällä tapahtuvan PR-työn timantinkova tekijä. Mirita on opiskellut kansainvälistä liiketaloutta, viestintää, hallintotieteitä sekä opettajan pedagogisen pätevyyden. Hän toimii tällä hetkellä eduskunta-avustajan tehtävissä.

”Kun puhutaan yrityselämässä trendikkäästä “hyvästä tyypistä”, tarkoitetaan usein ihmistä, jolla on hyvät sosiaaliset taidot tehtäviin tarvittavien tietotaidollisten valmiuksien ja työkokemuksen lisäksi. Mielikuvat muokkaavat viestien vaikuttavuutta ja tulkintaa. Eräs tärkeimmistä sosiaalisista taidoista on aktiivinen kuunteleminen - kanssaihmisten tarpeet ja toiveet tulee tunnistaa, jotta päästään haluttuun lopputulokseen”, huomioi Mirita.

Miritan aihealueita ovat vuorovaikutus, henkilökohtainen myyntityö, sisäinen- ja ulkoinen markkinointi sekä niiden vaikutus yritykseen, imago ja brändin rakentaminen sekä viestintä- ja puhetaidon koulutukset. Hän ammentaa puheensa vuosien kokemuksen ja teorian pohjalta sekä tuo tapahtumaan ainutlaatuista energiaa ja intoa.

Lue lisää Miritasta tästä

Asiakkaamme sanovat

Suomen tärkein tapahtuma-ammattilaisten tilaisuus, Kongressimessut on tehnyt jo useamman vuoden ajan sisältöyhteistyötä Speakersforumin kanssa. Tapahtumasisällön rakentaminen tapahtuma-ammattilaisille vaatii erityistä osaamista, näkemystä ja visionäärisyyttä sekä ennen kaikkea mielenkiintoisia puhujia. Speakersforumilta on löytynyt asiantuntemusta ja apua näihin kaikkiin haasteisiin. Eikä ollenkaan haittaa, että yhteistyö on lisäksi ollut mukavaa ja helppoa!

Petri Hiltunen
Management Events

Speakersforum on ollut Kiinkon yhteistyökumppani Kiinteistöalan Vuosiseminaarin suunnittelussa viimeiset neljä vuotta todenteolla. Olemme aloittaneet keskustelut aina heti vuoden teemojen selvittyä. Tapahtuman tekijänä on ollut ihanaa luottaa siihen, että Speakersforumilta saa hyviä ehdotuksia. Minä olen kertonut teemat ja millä profiililla haen puhujaa ja sen jälkeen olen saanut listan ehdotuksista. Erityisen hienoa on, että mukaan on aina mahtunut myös oikeasti yllättäviä nimiä, jotka ovat johdattaneet minutkin uusille poluille. Ilman Speakersforumia meillä ei koskaan olisi ollut Bruce Dickinson puhumassa kiinteistöalan tapahtumassa!
Speakersforumin kaltaisen ammattilaisen käyttäminen tuo paitsi uusia ”out of the box” -ideoita, mutta myös tapahtuman järjestäjän kannalta jotain lähes yhtä olennaista: jos puhuja jostain syystä äkillisesti peruuttaa/ ei pääsekään tulemaan, on huojentavaa tietää, että yhteistyökumppani tekee kaikkensa korvaavan puhujan löytämiseksi. Se on mittaamattoman arvokasta.

Kaisa Saarela
Kiinko

Speakersforumin palvelu perustuu ajankohtaisen sisällön ja asiantuntijan yhdistämiseen niin, että se yhdistyy tapahtumamme tavoitteiden sekä teemojen tuntemiseen. Tämä säästää selkeästi omaa aikaani sisällön suunnittelussa ja itse järjestelyissä. Kirkon kentässä yllättävä yhdistelmä puhujasisällössä on tärkeää sen ohella, että vieraan sanoma sopii omaamme. Joskus haemme tietoisesti kriittistä näkökulmaa ja käytämme SF:n asiantuntijuutta osana omaa ideointiamme. Kolmanneksi, on helpompaa jos puhujan ja tilaajan välissä on management. Vastausten nopeus ja asiakkaan tarpeiden kuuntelu on asia jota arvostan. Myös nopeus, asiantuntijuus, joustavuus, eli yhteistyö on saumatonta.

Jari Kupiainen
Kirkkopäivät

Saan teiltä vinkkejä ja ideoita ajankohtaisista aiheista sekä megatrendeistä. Olette luotettava ja kärsivällinen kumppani. Joskus saatan pohtia aihetta pitkään asiakasvastaavan kanssa, mutta se on kannattanut. Olemme saaneet erinomaista palautetta kaikista teidän kauttanne tulleista puhujista.

Anne Teppo
Espoon Kaupunki

Hae

Hae tapahtumaasi sopivia puhujia & juontajia. Käytä tarkennettua hakua, mikäli haluat tarkentaa hakukriteerejä.

Pyydä tarjous

Tee varaus tai pyydä lisätietoa puhujista - saat ehdotukset jo samana työpäivänä! Varaa puhuja sekä online- että livetilaisuuksiin. Lomakkeen lähetys ei sido mihinkään.

Tapahtuman tiedot
1
Yhteystiedot
2

Pyydä tarjous

Tee varaus tai pyydä lisätietoa puhujista - saat ehdotukset jo samana työpäivänä! Varaa puhuja sekä online- että livetilaisuuksiin. Lomakkeen lähetys ei sido mihinkään.

Tapahtuman tiedot
1
Yhteystiedot
2