On hullua, jos joku muistelee tänä päivänä, kuinka silloin aikanaan medialla on ollut kaikki paremmin. Uskon symbiooseihin, joista kaikki hyötyvät.

Toimittaja, kolumnisti, juontaja

Tuomas Enbuske

Tuomas Enbuske on Venla-palkittu juontaja, toimittaja ja kolumnisti.

Enbuske aloitti uransa radiotoimittajana ja tuli suuren yleisön tietoisuuteen Hyppönen-Enbuske Experience -televisio-ohjelman myötä. Hän toimi myös juontajana televisio-ohjelmissa kuten Far Out, Hyppönen-Enbuske Experience ja Tuomas & Juuso Experience.

Syyskuussa 2008 YLE TV1 alkoi esittää Epäkorrektia, Tuomas Enbuske! -ohjelmaa. Sarjassa Tuomas esitti jaksoittain vaihtuvan julkisen totuuden vastaisen väitteen, jonka totuuspohjaa käsiteltiin, pääosin esittäen argumentteja asian puolesta.

Keväällä 2011 Tuomas alkoi lisäksi juontaa Tuomas Enbuske – Sivistyksen käsikirja -ohjelmaa. Ohjelmassa hän käsitteli sivistykseen ja länsimaiseen kulttuuriin liittyviä aiheita.

Vuonna 2012 hän alkoi juontaa TV5:llä Tuomas Enbuske Talk Show’ta sekä Enbuske & Linnanahde Crew -aamushowta yhdessä Aki Linnanahteen ja Minna Kuukan kanssa Radio Novalla. Enbuske ja Linnanahde esiintyvät myös samannimisessä televisio-ohjelmassa MTV3-kanavalla.

Helmikuussa 2016 alkoi MTV3:lla Enbuske, Veitola & Salminen -niminen talk show. Ohjelma rakentuu ajankohtaisten, kiinnostavien ja keskustelua herättäneiden henkilöiden haastatteluista musiikkivieraita unohtamatta.

Sanavalmis ja suorapuheinen Tuomas kirjoittaa omaa blogia ja hän on kirjoittanut kolumneja mm. Helsingin Sanomien Nyt-liitteeseen.

Tuomas Enbuske valittiin Vuoden juontajaksi Vuoden puhuja -gaalassa 2017.

Video

Pressikuvat

Samankaltaisia puhujia

Tunnelmaa nostattavat juontajat

Mediasta tutut räväkät puhujat

Innostavat tunnelman nostattajat