Saynur Soramies

Ota monikulttuurinen osaaminen käyttöön!

Valokuvaaja: Irina K./Valokuvaamo Luova

Saynur Soramies

Taito kohdata vieraasta kulttuurista tulevaa

Saynur Soramies on monikulttuuristen työympäristöjen johtamiseen ja maahanmuuttajien kohtaamiseen sote-alalla erikoistunut luennoitsija ja kouluttaja. Hän on toiminut Pirhan monikulttuurisuuskoordinaattorina.

Saksalaisturkkilaisena Saynur on asunut Turkissa, Saksassa ja Suomessa, joten monikulttuurisuus on ollut aina osa hänen elämäänsä. Hän syntyi ja kasvoi Saksassa, suoritti Istanbulissa lukion ja opiskeli Saksassa sairaanhoitajaksi. Suomeen Saynur muutti vuonna 2004 miehensä työn perässä ja kolmen alle kouluikäisen lapsen kanssa. Suomessa perheeseen syntyi vielä neljäs lapsi. Hän tietää omasta kokemuksestaan, miltä tuntuu olla kieli- ja kulttuuritaidoton maahanmuuttaja eri palveluissa ja yhteiskunnassa.

Opittuaan suomen kielen ja kulttuurin, hän aloitti työt Suomessa Tampereen yliopistollisessa sairaalassa vuonna 2008 sairaanhoitajana. Työssä hän oppi näkemään suomalaisen työelämän ja yhteiskunnan suomalaisten silmin ja heidän kohtaamat haasteet eri kulttuureista tulevien ihmisten kanssa. Hän erikoistui työnsä ohella psykoterapiaan ja monikulttuuriseen hoitotyöhön. Saynur suoritti sote-alan kehittämisen ja johtamisen Yamk tutkinnon ja lisäksi monikulttuuristuvien ja monimuotoistuvien työympäristöjen johtamiseen ja maahanmuuttajien kotouttamiseen ja kotiutumiseen liittyviä Yamk-opintoja.

Saynur Soramies on toiminut monikulttuurisuuden asiantuntijana ja kouluttajana vuodesta 2015 lähtien. Hän erikoistui monikulttuurisuuteen ja sen tuomiin ilmiöihin yhteiskunnassa, sote-palveluissa ja työelämässä. Hänelle on kertynyt paljon kokemuksia ja tietoa siitä, miten monikulttuurisuus näyttäytyy ja miten sitä voi edistää onnistuneesti.

Saynurilla on syvällinen ymmärrys kulttuurienvälisestä dynamiikasta ja hänen tavoitteensa on kehittää ammattilaisten taitoa kohdata vieraista kulttuureista tulevia henkilöitä. Hän tarjoaa ammattilaisille uusia näkökulmia ja menetelmiä onnistuneiden kohtaamisten rakentamiseksi ja monikulttuurisuuden haasteiden ratkaisemiseksi. Sitä kautta turvataan myös maahanmuuttaneiden hyvää ja turvallista hoitoa ja palvelua sote-alalla.

Saynur on toteuttanut lukuisia koulutuksia, jotka on suunnattu yrityksille, oppilaitoksille ja muille yhteisöille. Hänen koulutuksensa painottavat käytännönläheisiä ratkaisuja ja konkreettisia työkaluja, joiden avulla osallistujat voivat parantaa kulttuurienvälistä ymmärrystä ja yhteistyötä. Hän tarjoaa myös konsultointia organisaatioille, jotka haluavat kehittää monimuotoisuusstrategioitaan ja edistää inklusiivista kulttuuria. Hän lähestyy asioita vahvasti käytännön näkökulmasta ja etsii kaikille sopivia ratkaisuja. Päätavoitteena on hyvinvoiva ja toimiva työyhteisö, joka parantaa organisaation tuottavuutta.

Luennot ja koulutukset ovat hyvin käytännönläheisiä ja antavat konkreettisia työkaluja. Saynurin oma maahanmuuttajatausta elävöittää ja konkretisoi käsiteltäviä aiheitta.

Aiheet esimerkiksi

 • Miten johtaa kansainvälistyvää työyhteisöä?
 • Toimiva monikulttuurinen työyhteisö
 • Kansainvälisten osaajien integrointi työpaikkaan ja yhteiskuntaan
 • Vieraskieliset ammattilaiset osaksi työyhteisöä
 • Kulttuuriset erityispiirteet ja niiden vaikutus työelämässä
 • Maahanmuuttajapotilaan kohtaaminen
 • Vieraskieliset sote-palveluiden asiakkaina
 • Kommunikaation ja vuorovaikutuksen merkitys työyhteisössä
 • Kommunikaation ja vuorovaikutuksen merkitys maahanmuuttajien kohtaamisessa
 • Yhteisöllisyyden merkitys eri kulttuureissa
 • Sairaus- ja terveyskäsitykset eri kulttuureissa
 • Perhe, sukupuoliroolit ja seksuaalisuus islamilaisissa kulttuureissa
 • Monikulttuurisuuskoordinaattorin työnkuva
 • Kulttuuriset erityispiirteet ja niiden vaikutus asiakkuuteen sote-palveluissa
 • Vieraskielisten neuvonta ja ohjaus
 • Ennakkoluulot puolin ja toisin
 • Kotoutuminen on kaksisuuntaista, se haastaa sekä kantaväestöä että vieraskielisiä

Pressikuvat

Saynur Soramies

Saynur Soramies

Monikulttuurisuuden asiantuntija

Valokuvaaja: Irina K./Valokuvaamo Luova

Hae

Hae tapahtumaasi sopivia puhujia & juontajia. Käytä tarkennettua hakua, mikäli haluat tarkentaa hakukriteerejä.

Pyydä tarjous

Tee varaus tai pyydä lisätietoa puhujista - saat ehdotukset jo samana työpäivänä! Varaa puhuja sekä online- että livetilaisuuksiin. Lomakkeen lähetys ei sido mihinkään.

Tapahtuman tiedot
1
Yhteystiedot
2

Pyydä tarjous

Tee varaus tai pyydä lisätietoa puhujista - saat ehdotukset jo samana työpäivänä! Varaa puhuja sekä online- että livetilaisuuksiin. Lomakkeen lähetys ei sido mihinkään.

Tapahtuman tiedot
1
Yhteystiedot
2