Pasi Mustonen

Naisleijonien ex-päävalmentaja, OM:n Piikkarit-tunnustuspalkinnon saaja

Valmentaja, mentori, opettaja

Pasi Mustonen

Opettele olemaan lämpimästi luja

Pasi Mustonen on herättänyt suorapuheisuudellaan huomiota valtakunnan mediassa ottaessaan vahvasti kantaa muun muassa jääkiekkoilijoiden aivovammoihin, urheiluyhteisöjen ja järjestöjen johtajuuteen ja urheilussa ilmenevään eriarvoisuuteen olipa kyse sitten harjoitusmahdollisuuksista, palkkaeroista tai yleisestä arvostuksesta. Erityisen väkevästi hän on ajanut naisurheilun asiaa vaatimalla naisille tasa-arvoista asemaa urheilussa. Hänet on palkittu (Opetusministeriön Piikkarit-palkinto) ja tunnetaan liikunnan ja urheilun sukupuolten tasa-arvoa edistävästä työstään. Mustonen on koulutukseltaan Jyväskylän yliopistosta valmistunut liikuntatieteiden maisteri. Hän on työuransa aikana työskennellyt useissa eri maissa, mm. Kreikassa, Sveitsissä ja Ruotsissa Suomen lisäksi. Mustosen uralle mahtuu 30 vuotta työtä jääkiekkojoukkueen valmentajana, 7 vuoden jakso yksityiskoulun rehtorina Ruotsissa ja 8 vuotta Suomen Naisten Jääkiekkomaajoukkueen päävalmentajana. Nykyään hän toimii vanhempana lehtorina Haaga-Helian ammattikorkeakoulun Vierumäen yksikössä sekä Jyväskylän Urheiluakatemian valmennuskoordinaattorina.

Mustosen uran kohokohtia ovat 4 MM-mitalia ja pronssimitalit sekä vuoden 2018 että 2022 olympiakisoista. Uran ikimuistoisin hetki lienee Espoossa 2019 keväällä jo kerran sensaatiomaisesti jatkoajalla voitettu maailmanmestaruus, joka sitten kuitenkin 12 minuutin pohdinnan jälkeen epäoikeudenmukaisesti "ryöstettiin" Naisleijonilta.

Pasi puhuu säälimättömän rehellisyyden voimasta johtamisen työkaluna. Ilman sitä ei voi aidosti vaatia. Esimiehen pyrkimyksenä pitäisi olla oppia olemaan lämpimästi luja. Hänen toimintatapansa perustuu itsemääräämisteoriaan, jota Naisleijonat ovat arkeensa soveltaneet kaikessa toiminnassaan. Mustonen konkretisoi esimerkein, miten autonomiaa, koettua pätevyyttä ja yhteenkuuluvaisuuden tunnetta voidaan työyhteisössa lisätä. Pasin kaiken toiminnan ja päätöksenteon lähtökohta ovat aina omat arvot. Vain arvojaan kuuntelemalla johtaja voi välttää ahdistuksen tunteen tehdessään vaikeita päätöksiä. Mustonen korostaa ihmisestä välittämisen tärkeyttä pelkän urheilijan tai työkaverin koutsaamisen sijaan.

Aiheita:

  • Yhteen hitsautuvan työtiimin rakentaminen erilaisilla työpaikoilla
  • Miehenä esimiesroolissa naisvaltaisella työpaikalla, mihin ehkä kompastumme?
  • Vaatiminen ja opettaminen huippusuoritusta vaativassa ympäristössä
  • Naisurheilun kehitystrendit ja arvostus
  • Valmentajan asema nyky-yhteiskunnan muutoksissa (Me too-liike/sidosryhmien motiivit/urheilupäättäjien moraali ja puuttuvat arvot)
  • Arvot työnteon lähtökohtana/arvojohtaminen

Pressikuvat

Pasi Mustonen

Pasi Mustonen

Hae

Hae tapahtumaasi sopivia puhujia & juontajia. Käytä tarkennettua hakua, mikäli haluat tarkentaa hakukriteerejä.

Pyydä tarjous

Tee varaus tai pyydä lisätietoa puhujista - saat ehdotukset jo samana työpäivänä! Varaa puhuja sekä online- että livetilaisuuksiin. Lomakkeen lähetys ei sido mihinkään.

Tapahtuman tiedot
1
Yhteystiedot
2

Pyydä tarjous

Tee varaus tai pyydä lisätietoa puhujista - saat ehdotukset jo samana työpäivänä! Varaa puhuja sekä online- että livetilaisuuksiin. Lomakkeen lähetys ei sido mihinkään.

Tapahtuman tiedot
1
Yhteystiedot
2