Markku Vierula

Markku Vierula

Integroidun markkinoinnin asiantuntija!

MBA, MTi, konsultti, luova johtaja, tietokirjailija, yrittäjä Markku Vierula on maan johtava integroidun markkinoinnin asiantuntija, erityisesti integraation siirtämisessä käytäntöön.

Markkinoinnin, myynnin ja viestinnän yhteispeli ja sen edistäminen on hänen elämäntehtävänsä.

Esityksessään Vierula tuo kuulijoiden eteen integraation teoriana – ja siirtää sen puhuttelevasti käytäntöön kahdeksan ulottuvuuden avulla. Napakasti, syvällisesti ja selkeästi. Hän tarkastelee yhteispeliä koko organisaation kautta.

Esimerkkiyritykset Fazer, Vaisala, Markkinointi-instituutti, Fonecta, Viking Line, Olvi, Luja-yhtiöt ovat kaikki löytäneet oman tapansa lisätä funktioiden välistä yhteistyötä. Taktisella ja strategisella tasolla.

Vierula osoittaa, että jokaisessa yksilössä, funktiossa ja yrityksessä on potentiaalia parempaan. On vain kaadettava raja-aidat ja luotava uusia rakenteita – ja luotava uutta filosofisesti, kulttuurisesti ja toiminnallisesti.

Esityksessään hän tuo käyttöön työkaluja ja keinoja, joilla muutos saadaan käyntiin. Modernit markkinointi-instrumentit ja modernin ympäristön hän esittelee konkreettisten esimerkkien kautta.

Vierula on kirjoittanut teoksen Suuri integraatiokirja, markkinointi, myynti ja viestintä (Talentum). Kirjan toinen laajennettu painos ilmestyi helmikuussa 2014. Teos on hyväksytty yliopistojen ja korkeakoulujen oppi- ja kurssikirjaksi. Toisen painoksen esipuheen on kirjoittanut professori Don E. Schultz, integraation johtava asiantuntija, tutkija ja puolestapuhuja.

Aiheen merkittävyys

Kaksi kolmesta suomalaisesta yrityksestä myllää organisaationsa uusiksi. Sama muutostsunami iskee julkiseen hallintoon. Integraatio on vastaus näihin muutos- ja uudistamishaasteisiin. Integraatio, eri funktioiden yhteispelin kehittäminen ja markkinoinnillisen ajattelutavan edistäminen on ollut kuuma aihe jo vuosia. Nyt se on asiana edennyt vaiheeseen, jossa kysymys kuuluu "kuinka sitä tehdään käytännössä?"

Esityksen avainsanoja ovat asiakaslähtöisyys, markkinoinnillisuus ja kaupallistaminen, monikanavaisuus sekä asiakkuuksien kehittäminen. Digitalisoitunut markkinointiympäristö sosiaalisine medioineen ym. keinoineen nousee Vierulan esityksessä vahvaan rooliin esimerkkien kautta. Esitys soveltuu sekä B2B että B2C –markkinoilla toimivien yritysten edustajille.

Integraatio on yläotsikko, jonka alle yritys rakentaa oman ekosysteemin.

"Se onko myynti, markkinointi vai viestintä kasvun moottori, ei ole relevantti kysymys. Tärkeintä on se, miten nuo osa-alueet saadaan pelaamaan saumattomasti yhteen. Siitä syntyy kasvu. Suuri Integraatiokirja avaa tämän kokonaisuuden vastustamattomasti." - Jukka-Pekka Vuori, markkinointi- ja viestintäjohtaja, Fonecta Oy (nykyisin Vuori on Halti Oy:n toimitusjohtaja)

Markun luentotaustaa

Vierula on luennoinut / keskusteluttanut / pitänyt esityksiä erilaisilla foorumeilla ja erilaisissa yhteyksissä:
Suomen markkinointiliitto MARK, Management Events, Markkinointiviestinnän viikko, Markkinointi-instituutti, Jyväskylän yliopiston kauppakorkeakoulu. Esityksistään hän on saanut toimeksiantajilta ja kuulijoiltaan arviot hyvä-kiitettävä sekä asiantuntijuuden että esitystavan osalta.

Markku Vierula on Vierula Consulting Oy:n perustaja. Yrityksen missiona on huolehtia suomalaisten yritysten hyvinvoinnista – ja sitä kautta ylläpitää hyvinvointivaltiota. Vierula on toiminut copywriterina, luovana johtajana, johtoryhmän sekä hallituksen jäsenenä suomalaisissa ja kansainvälisissä toimistoissa. Suunnittelijana hän on voittanut lukuisia palkintoja myös kansainvälisissä alan kilpailussa.

Markun kirjan löydät: http://www.talentumshop.fi/suuri-integraatiokirja.html

Markku Vierula

Mediasta tutut räväkät puhujat

Johtaminen

Menestyneet yritysjohtajat

Hae

Hae tapahtumaasi sopivia puhujia & juontajia. Käytä tarkennettua hakua, mikäli haluat tarkentaa hakukriteerejä.

Varaa puhuja

Tee varaus tai pyydä lisätietoa puhujista - saat ehdotukset jo samana työpäivänä!

Tapahtuman tiedot
1
Yhteystiedot
2

Varaa puhuja

Tee varaus tai pyydä lisätietoa puhujista - saat ehdotukset jo samana työpäivänä!

Tapahtuman tiedot
1
Yhteystiedot
2