Kaisa Vuorinen

Jokainen meistä tarvitsee kannustavaa palautetta, myötäeläviä kohtaamisia ja hyvän huomaamista.

Valokuvaaja: Jani Laukkanen

Puhuja, tutkija, opettaja

Kaisa Vuorinen

Tutkittuun tieteeseen nojaavaa, innostavaa ja käytännönläheistä

Kaisa Vuorinen, FT, on taustaltaan erityisopettaja ja ratkaisukeskeinen valmentaja. Hän on filosofian tohtori Helsingin yliopistosta ja keskittynyt väitöstutkimuksessaan luonteenvahvuuksiin. Kaisa on kehittänyt vuodesta 2014 asti käytännönläheistä positiivisen psykologian ja pedagogiikan materiaalia varhaiskasvatukseen ja peruskouluihin sekä organisaatioille. Hän on kouluttanut laajasti ulkomailla ja on kysytty keynote-puhuja. Kaisa on Suomen johtava asiantuntija vahvuuksien tunnistaminen ja kehittämisen alalla. Kaisan luennot perehdyttävät osallistujat positiiviseen psykologiaan ja erityisesti luonteenvahvuuksiin sekä hyvän huomaamiseen itsessä, toisissa ja koko yhteisössä.

Positiivisen psykologian keskiössä on ajatus aktiivisesta hyvän huomaamisesta ja vahvuuksille rakentamisesta. Oppimalla tuntemaan omat vahvuutensa ihan jokainen voi tuntea iloa ja onnistumisen tunteita, rakentaa hyvinvointia sekä onnistua, kehittää resilienssiä ja rakentaa myötäntuntoista- ja intoista yhteisöä. Oppimalla näkemään vahvuuksia myös toisissa ihmisissä on helpompaa kannustaa ja tukea toisia sekä rakentaa toimimivia tiimejä. Vahvuuksien ja positiivisten kokemuksien jakaminen luovat pohjaa empaattisemmalle tulevaisuudelle ja kestävälle hyvinvoinnille ja menestykselle.

Kaisan luennoilla osallistujat saavat tutkittuja käytännön työkaluja vahvuuksien tunnistamiseen ja kehittämiseen itsesään, kollegoissaan ja ja tiimeissään. Lisäksi perehdytään kollektiivisen välittämisen toimintakulttuurin rakentamiseen, palautteen voimaan ja myönteisten tunteiden rohkaisemiseen. Näin ympärillä voi tavata yhä useammin mielensähyvittäjiä joiden kanssa työnteko toimii saumattomasti ja jokainen saa onnistua!

Uran kohokohdat:

• Filosofian tohtoriksi väitellyt 2022 (tutki väitöskirjassaan, miten oppilaiden hyvinvointia, sosiaalisia taitoja ja mahdollisuuksia tavoittaa oma paras potentiaalinsa voidaan tukea luonteenvahvuuksien tunnistamisen ja kehittämisen kautta. Kyseessä on yksi ensimmäisistä oppilaiden ja opettajien luonteenvahvuuksien tukemiseen keskittyvistä väitöskirjoista Suomessa.)

• Julkaissut lukuisia tietokirjoja positiivisen psykologian ja erityisesti luonteenvahvuuksien alalta ja ollut yhtenä kirjoittajana uusimmassa Positiivisen psykologian voima (2023) -kirjassa

• Kaisa on luennoinut positiivisesta psykologiasta ja erityisesti vahvuuksien tunnistamisesta ja kehittämisestä yli 20 maassa tuhansille ihmisille ja sadoille organisaatioille.

• Perustanut Positive Learning Oy -yrityksen, joka on tieteelliseen tutkimukseen nojaava Startup-yritys, jonka Huomaa hyvä! -tuotekokonaisuus sisältää helppokäyttöisiä työkaluja sekä ammatillisen kehittymisen ohjelmia kaikille aiheesta kiinnostuneille. Yritys on Suomen menestynein ja suurin positiiviseen psykologiana ja kasvatukseen tuotteen kehittänyt ja Kaisa johtaa tällä hetkellä yrityksen kansainvälistymistä Pohjoismaissa.

• Julkaisee tietokirjan aikuisille vahvuuksien voimasta keväällä 2024 (Tuuma -kustannus).

• Kaisan tutkimusten pohjalta on kehitetty kattava valikoima Huomaa hyvä! -materiaaleja, muun muassa digipalvelu, jonka avulla aikuiset, lapset ja nuoret tunnistavat monipuolisesti vahvuuksiaan, saavat ja oppivat antamaan myönteistä palautetta ja seuraavat omaa kehitystään kokoamalla vahvuusportfoliota.

• Vuorisen tutkimukseen perustuva innovaatio, Positiivinen CV (nykyinen Huomaa hyvä!), sai 500 000 euron pääpalkinnon Sitran Ratkaisu 100 -innovaatiokilpailussa vuonna 2017. Hänen kehittämänsä digipalvelu on valittu palkittu myös Euroopan Investointipankin kilpailussa sekä valittu vuoden 2022 parhaaksi hyvinvointia tukevaksi palveluksi.

Aiheet:

• Positiivinen psykologia, erityisesti luonteenvahvuudet ja vahvuuksille rakentaminen

• Myötätunto- ja myötäinto

• Vahvuuksien tunnistaminen ja tiimien kehittäminen

• Hyvän huomaminen kaikissa yhteisön jäsenissä

• Lasten ja nuoren hyvinvointi ja onnellisuus

Pressikuvat

Kaisa Vuorinen

Kaisa Vuorinen

Tietokirjailija

Valokuvaaja: Jani Laukkanen

Hae

Hae tapahtumaasi sopivia puhujia & juontajia. Käytä tarkennettua hakua, mikäli haluat tarkentaa hakukriteerejä.

Pyydä tarjous

Tee varaus tai pyydä lisätietoa puhujista - saat ehdotukset jo samana työpäivänä! Varaa puhuja sekä online- että livetilaisuuksiin. Lomakkeen lähetys ei sido mihinkään.

Tapahtuman tiedot
1
Yhteystiedot
2

Pyydä tarjous

Tee varaus tai pyydä lisätietoa puhujista - saat ehdotukset jo samana työpäivänä! Varaa puhuja sekä online- että livetilaisuuksiin. Lomakkeen lähetys ei sido mihinkään.

Tapahtuman tiedot
1
Yhteystiedot
2