Jaakko Luomaranta
Valokuvaaja: Sakari Tervo

Kirjailija

Jaakko Luomaranta

Avoimen strategian uranuurtaja Suomessa

Jaakko Luomaranta on monipuolinen strategia-ammattilainen ja uudistaa strategian tekemisen tapaa työssään, kirjoituksillaan ja puheenvuoroillaan. Hänellä on alaltaan poikkeuksellisen monitieteinen kokemus, jonka avulla hän haastaa perinteisiä liiketoiminnan kehittämisen malleja ja ajattelutapoja.

Viime vuosina Luomaranta on keskittynyt avoimeen strategiaan, josta hän on kollegansa Mikko Leskelän kanssa kirjoittanut ensimmäisen suomenkielisen yleisteoksen Avoin Strategia / Suljettu Strategia (Alma Talent 04/2023). Avoimella strategialla Luomaranta tarkoittaa strategiatyötä, joka osallistaa organisaation johdon lisäksi muita sidosryhmiä, tai strategiaa, joka on läpinäkyvä sisäisille ja ulkoisille sidosryhmille.

Näkökulmia strategiatyöhön Luomaranta on kerännyt konsultoidessaan suuryrityksiä amerikkalaisen konsulttiyhtiön leivissä, työskennellessään Suomen ensimmäisessä palvelumuotoilutoimistossa ja soveltaessaan ihmistieteitä strategiatyöhön alan kansainvälisissä uranuurtajissa. Laajaa käytännön kokemusta tukee väitöskirjatutkimus suomalaisen finanssialan ryhmittymän strategiatyöstä, jota Luomaranta tekee sveitsiläisen St. Gallenin huippuyliopiston johtamisen laitoksella.

Kuulijoitaan, esimerkiksi yritysten johtoryhmiä ja keskijohtoa, Luomaranta puhuttelee luennoillaan, jotka syventävät ymmärrystä nykypäivän strategiatyöstä. Luomarannan käsittelemät aiheet ovat ajankohtaisia kenelle tahansa johtajalle, joka pohtii oman organisaationsa osallistamista strategiatyöhön, strategisten muutosten aikaansaamisen vaikeutta ja strategian kiinnipitämistä muuttuvan maailman realiteeteissa.

Luomarannan luentojen teemoja ovat:

  • Avoin strategia muutoksen välineenä. Luomaranta näkee, että parhaimmillaan strategiatyöhön osallistaminen muuttaa organisaation ajattelua jo työn aikana. Johdon vastuu strategiasta ei kuitenkaan poistu, joten miten toimia?
  • Strategisen avoimuuden haasteet ja vaaranpaikat. Avoin strategia ei ole helppoa, vaikka avoimuus onkin usein arvovalinta, jonka haluamme tehdä. Mitä siten huomioida, miten minimoida riskit?
  • Johdon tasapainoilu avaamisen ja sulkemisen välillä. Avoimen strategian hyödyt tulevat usein vain erilaisin kustannuksin. Milloin avata, milloin sulkea?
  • Avoimen strategian epäonnistumiset. Avoin strategia ei aina onnistu. Mitä välttää ja mikä ei ainakaan toimi, voi oppia vähemmän tunnetuilta case-esimerkeiltä
  • Asiakkaan kuuleminen ja osallistaminen strategiatyössä.
  • Elävä strategia ja strateginen mukautuminen.

Pressikuvat

Jaakko Luomaranta

Jaakko Luomaranta

Strategiakonsultti

Valokuvaaja: Sakari Tervo

Hae

Hae tapahtumaasi sopivia puhujia & juontajia. Käytä tarkennettua hakua, mikäli haluat tarkentaa hakukriteerejä.

Pyydä tarjous

Tee varaus tai pyydä lisätietoa puhujista - saat ehdotukset jo samana työpäivänä! Varaa puhuja sekä online- että livetilaisuuksiin. Lomakkeen lähetys ei sido mihinkään.

Tapahtuman tiedot
1
Yhteystiedot
2

Pyydä tarjous

Tee varaus tai pyydä lisätietoa puhujista - saat ehdotukset jo samana työpäivänä! Varaa puhuja sekä online- että livetilaisuuksiin. Lomakkeen lähetys ei sido mihinkään.

Tapahtuman tiedot
1
Yhteystiedot
2