Helena Åhman

Ihmisen voima tulee kyvystä tehdä parempia päätöksiä.

Työpsykologian tohtori, tietokirjailija

Helena Åhman

Johtamisen ja ihmismielen huippuasiantuntija - Vuoden Puhuja 2015 

Helena Åhman on työpsykologian tohtori (TkT), KM ja johtamisen ja ihmismielen asiantuntija, jonka luennot kuljettavat kuulijoita innostavien tarinoiden kautta oivaltamaan uutta. Åhman tunnetaan myös johtoryhmien ja hallitusten sparraajana. Hän hakee jatkuvasti inspiraatiota luentoihinsa kansainväliseltä areenalta. Åhman yhdistää mielellään tarinoita, tiedettä, taidetta ja etenkin käytännön kokemuksia helposti omaksuttavaan muotoon. Hän on luennoinut mm. Aalto-yliopistossa ja New York Universityssä. Hänelle ovat tuttuja organisaatiot pörssiyrityksistä start-upeihin ja julkishallintoon. Hän on työskennellyt mm. Nokialla, Mercuri Urvalissa, Tampereen kaupungilla ja Hunting Minds Oy:ssä.

Helenan vangitsevasta luentotyylistä kertoo valinta Vuoden Puhujaksi 2015. Åhman on myös palkittu tietokirjailija. Hän on kirjoittanut mm. Ekonomiliiton kirjallisuuspalkinnon Suomen parhaana yrityskirjana voittaneen Mielen johtaminen organisaatiossa (2012) sekä Johtamisen tabut (2015) yhdessä Kari Neilimon kanssa. Syksyllä 2016 hän julkaisi ensimmäisen rikosromaaninsa Vallan varjot, joka sukeltaa ihmismielen ja johtamisen maailmaan. Vuonna 2017 Helenalta ja Harri Gustafsbergilta ilmestyi yhteinen teos Tilannetaju - päätä paremmin. Helenan uusin kirja Keskusteluälykkyys painetilanteissa ilmestyi vuonna 2019.

Åhmanin aiheita ovat esimerkiksi:
•Keskusteluälykkyys painetilanteissa
•Tilannetaju – mitä se on ja miten sitä voi kehittää? Tilannetaju vuorovaikutuksessa. Miten menestyä epävarmoissa tilanteissa?
•Itsensä johtaminen: Miten kehittää henkistä suorituskykyä ja oman mielen johtamista? Tunnetaidot, ajattelutaidot ja selkiyttämistaidot menestyksen pohjana. Miten lisätä rohkeutta ja läsnäolokykyä?
•Konfliktinratkaisu ja paineisissa ja epävarmoissa tilanteissa toimiminen: Miten konfliktit voi ratkaista? Miksi eri tyyppiset konfliktit kannattaa ratkaista erilaisilla lähestymistavoilla? Miten onnistua vaikeissa keskusteluissa? Miten varmistaa, että paine, pelot tai epävarmuus eivät vahingoita päätöksentekoa? Jaksaminen ja stressinhallinta.
•Johtaminen ja päätöksenteko: Johtoryhmätyöskentelyn menestystekijät – myös johtoryhmien arviointi. Kokouskäytännöt tehokkaiksi – myös kokousten arviointi. Johtamisen psykologiaa ja menestystekijöitä. Ketterä ja tilannetajuinen johtaminen.
•Ihmismielen tai tilannetajun menestystekijät sanoin ja sävelin: luennon osana musiikki mukana, sopii hyvin esim. kick-off-tyyppisiin tilaisuuksiin.
•Johtajien tabut: Miksi asioista on joskus vaikea puhua ja mitä se aiheuttaa organisaatiolle? Miten ottaa puheeksi vaikealta tuntuvia asioita?
•Esiintymistaidot: Miten hallita jännitystä? Miten ylläpitää yleisön kiinnostus?

Åhman luennoi sekä suomeksi että englanniksi, ja ottaa mielellään vastaan myös juontotoimeksiantoja molemmilla kielillä. Helena valittiin Speakersforumin Vuoden Puhujaksi 2015.

Video

Pressikuvat

Artikkelit

Helena Åhman

Helena Åhman

Mielenjohtamisen asiantuntija

Terveydenhuolto

Tiimityö & Menestyvä tiimi

Esiintymis- ja viestintätaidot

Hae

Hae tapahtumaasi sopivia puhujia & juontajia. Käytä tarkennettua hakua, mikäli haluat tarkentaa hakukriteerejä.

Varaa puhuja

Tee varaus tai pyydä lisätietoa puhujista - saat ehdotukset jo samana työpäivänä!

Tapahtuman tiedot
1
Yhteystiedot
2

Varaa puhuja

Tee varaus tai pyydä lisätietoa puhujista - saat ehdotukset jo samana työpäivänä!

Tapahtuman tiedot
1
Yhteystiedot
2