Heikki Hietala

Hietalan vahvuuksia on pelkistäminen, olennaisen tuominen esiin ymmärrettävässä muodossa.

Miksi sinun pitäisi oppia robotiikkaa?

Heikki Hietala

Robotiikan perusteet, henkilökohtainen innovointi, käyttäjäkokemus

"Tällä hetkellä kaikille tuputetaan koodaamista ja 3D:tä, väitetään että kaikkien pitää osata koodata tai mallintaa tai 3D-tulostaa. Ei se mene niin, kaikista ei tarvitse tulla koodareita. Mutta kaikkien pitäisi tutustua ohjelmointiin, robotiikkaan ja 3D-mallinnukseen sen verran, että ymmärtää, miten yksinkertaisia ne kaikki pohjimmiltaan ovat."

Heikki Hietala on tehnyt IT-alalla monipolvisen uran. Nähtyään jo opiskelijana kielten ja viestinnän merkityksen tietotekniikassa, hän opiskeli poikkitieteellisesti englantia, tietojenkäsittelyä ja puheviestintää, ja jatkoi sitten työelämään lokalisoinnin ja uusmedian maailmassa. Sähköisen kaupankäynnin nousuun hän osallistui niin mainostoimiston uusmediayksikön päällikkönä kuin McKinsey & Companyn sähköisen kaupankäynnin intranetin webmasterina, kooten ja jakaen parhaita käytänteitä yhtiön konsulttien käyttöön. Monipuolisesti asioista kiinnostuneena ihmisenä hän on osallistunut kymmeniin IT-projekteihin ja ollut ostamassa, myymässä ja kehittämässä IT-alan tuotteita.

Viimeiset 15 vuotta Hietala on toiminut Haaga-Helia Ammattikorkeakoulun lehtorina, missä hän on tiivistänyt opetuksensa filosofian kahteen lauseeseen: "En tiedä, mutta otan selvää", ja "kyse ei ole siitä, mitä nyt osaat, vaan siitä, mitä nyt tarvitset." Opiskelijoiden keskuudessa hänet tunnetaan keskustelevasta ja ajattelemaan haastavasta opetustyylistään ja esimerkeistä, jotka ovat peräisin käytännön työstä monen eri projektin ajalta. Hän toimii myös korkeakoulun yritysyhteistyötoiminnassa partner managerina ja pyrkii kehittämään vilkasta yhteistyötä korkeakoulun ja yritysmaailman välille.

"Luonnollinen kieli sisältää syvärakenteen, sen mitä halutaan sanoa, ja pintarakenteen, sen miten se ilmaistaan suomeksi tai ranskaksi. Ohjelmoinnissa on jotain, mitä halutaan saada tapahtuvaksi, ja se saadaan tehtyä C:llä tai Pythonilla sen mukaan, mikä ohjelmointikieli parhaiten sopii tarpeeseen. Jos otat selvää näistä perusteista, saat selville myös sen, oletko kiinnostunut niistä niin paljon, että sinun kannattaa investoida niiden oppimiseen. Ja ainakin osaat paremmin kysyä ne oikeat kysymykset niiltä, jotka koodaavat tai mallintavat työkseen."

Hietalan vahvuuksia on pelkistäminen, olennaisen tuominen esiin ymmärrettävässä muodossa. Pelkistetyn ajattelun kautta on mahdollista nähdä uudet mahdollisuudet paremmin kuin aloittamalla suoraan uusien tekniikoiden sovelluksista. Henkilökohtainen innovaatiotoimintakin tai Internet of Things -maailmaan tutustuminen onnistuu paremmin, kun ymmärtää kaiken perustana olevat, pienet mutta tärkeät periaatteet.

Pressikuvat

Heikki Hietala

Heikki Hietala

digitalouden lehtori

Valokuvaaja: Mikaela Löfroth

Hae

Hae tapahtumaasi sopivia puhujia & juontajia. Käytä tarkennettua hakua, mikäli haluat tarkentaa hakukriteerejä.

Pyydä tarjous

Tee varaus tai pyydä lisätietoa puhujista - saat ehdotukset jo samana työpäivänä! Varaa puhuja sekä online- että livetilaisuuksiin. Lomakkeen lähetys ei sido mihinkään.

Tapahtuman tiedot
1
Yhteystiedot
2

Pyydä tarjous

Tee varaus tai pyydä lisätietoa puhujista - saat ehdotukset jo samana työpäivänä! Varaa puhuja sekä online- että livetilaisuuksiin. Lomakkeen lähetys ei sido mihinkään.

Tapahtuman tiedot
1
Yhteystiedot
2