Ihmisyys on keskiössä

Jaana Hautala

Inhimilliset työelämätaidot nostavat ihmisyyden keskiöön

Työelämä on pysyvässä muutosvirrassa. Tarvitsemme silloin uudenalaisia taitoja, jotka mm. auttavat meitä pysähtymään, mukautumaan muutokseen, oppimaan jatkuvasti uutta, ajattelemaan rohkeammin sekä ajattelemaan yhdessä. Työelämässä on aina mukana myös paljon meidän ihmisten inhimillisiä tunteita, jolloin tarvitsemme tunnekyvykkyyttä, empaattisuutta ja niitä arvokkaita kohtaamis- ja vuorovaikutuksen taitoja.

Hyvinvoivat ihmiset ovat työyhteisöjen tuloksentekijöitä

Hyvinvoivat ihmiset ovat työyhteisön tuloksentekijöitä. Hyvinvointi koostuukin yhä enemmän inhimillisistä työelämätaidoista eli niistä metataidoista, joita voimme kaikki kehittää. Inhimillisyys ja ihmisten johtaminen on yhä suuremmassa roolissa työelämän arjessa. Työyhteisöissä tarvitsemme myös yhteisöllisiä metataitoja eli niitä taitoja, jotka liittyvät yhdessä tekemiseen ja erilaisuuden arvostamiseen. Ihmisten erilaisuuden arvostaminen on mieletön voimavara. Jokainen tiimi on enemmän kuin osien summa.

Meillä kaikilla on paljon tietoista ja tiedostamaton osaamista eli meidän potentiaalia ja kyvykkyyttä, jota koneille ei ole. Työelämässä voimme hyödyntää näitä tärkeitä kognitiivisia taitoja sekä luovuutta, yhdessä ajattelun taitoja, tunnetaitoja ja intuitiota. Mielen taidot ja muut metataidot ovat jo arvostettuja työelämässä. Niihin kiinnitetään enemmän huomiota ja niiden merkitys tulee korostumaan jatkuvasti.

Minimoi kiire, maksimoi fokus

Kuinka usein meille käy niin, että perjantai saapuu huomaamatta ja ihmettelemme minne viikko oikein hävisi? Me liian usein juoksemme kiireessä paikallaan, jolla aiheutamme itsellemme kiirekuplan. Kiirekuplassa työskentely ei ole pidemmän päälle kenellekään tuottavaa eikä tue kokonaisvaltaista hyvinvointia. Luovuus ja innovointi hukkuvat kiirekuplaan sekä kuormitus lisääntyy ja fokus hajoaa. Arjen valinnatkaan eivät ole välttämättä arvojen mukaisia. Kun kerromme itselle, ettei meillä ole aikaa merkityksellisille asioille, menemme huomaamatta kiireen taakse piiloon. Suosittelen tarkkailemaan ja tulemaan tietoiseksi siitä, kuinka usein käytämme kiire sanaa ja samalla huomaamaan minkälaista tunnetilaa sekä toimintaa se aiheuttaa itselle sekä ympäristölle.

Energiset ihmiset energisoivat muita

Energia -ei aika – on tärkein valuuttamme. Energiset ihmiset energisoivat muita, ovat aikaansaavia ja innostuvat asioista. Kaikille on varsin tuttua fyysisen energia eli nukkuminen, liikkuminen sekä syöminen, joka luonnollisesti luo pohjan hyvinvoinnille ja tasapainolle. Energiatason johtamisessa yhtä tärkeää on myös fokus eli toimintaenergian johtaminen sekä tunne- ja ajatteluenergian johtaminen. Entä kuinka usein sinä olet pysähtynyt pohtimaan sinulle innostusta ja tasapaino tuovaa merkitysenergiaa. Jos huomaat, että allakassasi ei ole tilaa asioille, joista sinä saat energiaa sekä merkitystä, on aika painaa jarrua. Toisaalta energian johtaminen lähtee myös jokaisesta aamusta. Viritätkö sinä itsesi työpäivään ja valitset millä tunnetilalla menet töihin? Me kaikki voimme energisoida muita, mutta voimme olla myös energiasyöppöjä. Päivän optimaalisen vireystilan saavuttaminen sisältääkin monenlaisen energian johtamista. Energianjohtaminen on taitolaji, jota me kaikki voimme kehittää.

Artikkelin kirjoittaja Jaana Hautala on kokonaisvaltaisen hyvinvoinnin ja mielen valmentaja, luennoitsija sekä tietokirjailija. Hautalan intohimo on henkinen suorituskyky ja mielentaidot sekä palautuminen alati uudistuvassa työympäristössä. Hänen tapansa valmentaa ja luennoida on kokemuksellinen ja energinen. Jaana tuo uudenlaista näkemystä sekä käytännön vinkkejä työelämään ja suorituskykyyn.

Lue lisää Jaana Hautalasta

Asiakkaamme sanovat

Suomen suurimpana tapahtumajärjestäjänä meille on tärkeää, että yhteistyökumppanimme tuntee yrityksemme tapahtumat ja niiden tarpeet. On hienoa huomata, kuinka Spekersforumin yhteyshenkilö pystyy briiffini pohjalta tarjoamaan meille puhujia, joiden valinnassa tarpeemme ja tavoitteemme Suomen johtavana tapahtumajärjestäjänä on huomioitu. Erityisesti arvostan asioinnin helppoutta, mutkatonta palvelua sekä henkilökunnan idearikkautta.

Mari Katajamäki
Messukeskus Helsinki

Saan teiltä vinkkejä ja ideoita ajankohtaisista aiheista sekä megatrendeistä. Olette luotettava ja kärsivällinen kumppani. Joskus saatan pohtia aihetta pitkään asiakasvastaavan kanssa, mutta se on kannattanut. Olemme saaneet erinomaista palautetta kaikista teidän kauttanne tulleista puhujista.

Anne Teppo
Espoon Kaupunki

Speakersforum on ollut Kiinkon yhteistyökumppani Kiinteistöalan Vuosiseminaarin suunnittelussa viimeiset neljä vuotta todenteolla. Olemme aloittaneet keskustelut aina heti vuoden teemojen selvittyä. Tapahtuman tekijänä on ollut ihanaa luottaa siihen, että Speakersforumilta saa hyviä ehdotuksia. Minä olen kertonut teemat ja millä profiililla haen puhujaa ja sen jälkeen olen saanut listan ehdotuksista. Erityisen hienoa on, että mukaan on aina mahtunut myös oikeasti yllättäviä nimiä, jotka ovat johdattaneet minutkin uusille poluille. Ilman Speakersforumia meillä ei koskaan olisi ollut Bruce Dickinson puhumassa kiinteistöalan tapahtumassa!
Speakersforumin kaltaisen ammattilaisen käyttäminen tuo paitsi uusia ”out of the box” -ideoita, mutta myös tapahtuman järjestäjän kannalta jotain lähes yhtä olennaista: jos puhuja jostain syystä äkillisesti peruuttaa/ ei pääsekään tulemaan, on huojentavaa tietää, että yhteistyökumppani tekee kaikkensa korvaavan puhujan löytämiseksi. Se on mittaamattoman arvokasta.

Kaisa Saarela
Kiinko

Speakersforumin palvelu perustuu ajankohtaisen sisällön ja asiantuntijan yhdistämiseen niin, että se yhdistyy tapahtumamme tavoitteiden sekä teemojen tuntemiseen. Tämä säästää selkeästi omaa aikaani sisällön suunnittelussa ja itse järjestelyissä. Kirkon kentässä yllättävä yhdistelmä puhujasisällössä on tärkeää sen ohella, että vieraan sanoma sopii omaamme. Joskus haemme tietoisesti kriittistä näkökulmaa ja käytämme SF:n asiantuntijuutta osana omaa ideointiamme. Kolmanneksi, on helpompaa jos puhujan ja tilaajan välissä on management. Vastausten nopeus ja asiakkaan tarpeiden kuuntelu on asia jota arvostan. Myös nopeus, asiantuntijuus, joustavuus, eli yhteistyö on saumatonta.

Jari Kupiainen
Kirkkopäivät

Hae

Hae tapahtumaasi sopivia puhujia & juontajia. Käytä tarkennettua hakua, mikäli haluat tarkentaa hakukriteerejä.

Pyydä tarjous

Tee varaus tai pyydä lisätietoa puhujista - saat ehdotukset jo samana työpäivänä! Varaa puhuja sekä online- että livetilaisuuksiin. Lomakkeen lähetys ei sido mihinkään.

Tapahtuman tiedot
1
Yhteystiedot
2

Pyydä tarjous

Tee varaus tai pyydä lisätietoa puhujista - saat ehdotukset jo samana työpäivänä! Varaa puhuja sekä online- että livetilaisuuksiin. Lomakkeen lähetys ei sido mihinkään.

Tapahtuman tiedot
1
Yhteystiedot
2