Tapio Suominen

Astu rohkeasti muutoksen polulle.

Valokuvaaja: Mikaela Löfroth

Tapio Suominen

Suoraa puhetta 40 vuoden kokemuksella

Tapio Suominen loi esiintymis- ja puhetaitonsa perustan urheilutoimittajana. Kolmen vuosikymmenen ajan hänen puheensa vangitsi suomalaiset vastaanottimien ääreen Ylen urheilulähetysten juontajana ja selostajana.

Koko kansan Tapsan persoonallinen ääni ja osaaminen houkuttelevat kuuntelemaan. Puhumisen ohella Tapio kouluttaa esiintyjiä. Hänen vuorovaikutus- ja esiintymistaitoja käsittelevä kirjansa Esiin Nyt! julkaistaan syksyllä 2024.

Vuodesta 2018 alkaen Tapio on toiminut yrittäjänä, esiintymisen moniottelijana. Toimittajan työ on saanut rinnalleen koko esiintymisen kirjon. Tapio tunnetaan vangitsevana puhujana, joka kannustaa ja motivoi muutokseen, kehitykseen. Hänen ydinajatuksensa, muutos edellyttää muutosta, tiivistää Tapion motivaatiopuheiden sisällön. Jotain täytyy muuttaa, jos haluat ihmisenä tai yhteisönä muuttua, kehittyä. Tapion oman kokemuksen mukaan kaikki esiintyminen on vuorovaikutusta, suoraan tai välillisesti. Vuorovaikutuksen ytimen Tapio tiivistää lauseeseen: Kuuntele, kuten haluaisit itseäsi kuunneltavan.

Tapion sairastuminen kaksisuuntaiseen mielialahäiriöön on tehnyt hänestä mielen murheiden kokemusasiantuntijan. Mielen murheisiin liittyy edelleen vahva stigma, pelko hullun leimasta. Tapion omat rankat kokemukset ovat vakuuttaneet hänet siitä, että suhtautumista mielen murheita kohtaan täytyy ja voi muuttaa. Muutos syntyy Tapion mukaan asenteita muuttamalla ja asenteet puolestaan muuttuvat vain puhumalla asioista avoimesti, niiden oikeilla nimillä. Tapio puhuu omasta sairaudestaan ja selviytymisestään rohkeasti, koskettavalla tavalla, teemalla notkosta noussut.

Tapion ydinosaamiseen sisältyy myös messu- ja yritystapahtumien sekä seminaarien juontaminen. Vankka kokemus, laaja osaamisen kirjo ja tinkimätön asenne jokaisen tapahtuman juontamiseen tekevät Tapiosta ammattitaitoisen ja luotettavan yhteistyökumppanin. Messu- ja tapahtumajuonnot Tapio hoitaa tarvittaessa sujuvasti myös englanniksi.

Tapion sivupersoona, Urheilun Setä, tarjoaa yrityksellesi tai yhteisöllesi toisenlaista osaamista ja sisältöä. Miltä kuulostaisi Urheilun Sedän stand up -keikka tai hurjan suosion saavuttanut Urheilun Sedän Sporttivisa – Visa hiukan erilaisella otteella? Tai kiinnostaisiko piipahdus urheilumaailman kulisseihin, kuulemaan takahuoneiden tarinoita, teemalla yksi setä – tuhat tarinaa?

Aiheet esimerkiksi

  • Muutoksen polulla – näkökulmia itsensä kehittämiseen
  • Herkkä ihmismieli – särkynyt mieli toipuu, notkosta voi nousta
  • Vuorovaikutustaidot – kuuntele, sisäistä, vaikuta
  • Esiin Nyt! – näin rohkaistut ja kehityt puhujana, esiintyjänä
  • Messu- ja yritystapahtumien & seminaarien juonnot

Pressikuvat

Tapio Suominen

Tapio Suominen

Juontaja, toimittaja

Hae

Hae tapahtumaasi sopivia puhujia & juontajia. Käytä tarkennettua hakua, mikäli haluat tarkentaa hakukriteerejä.

Pyydä tarjous

Tee varaus tai pyydä lisätietoa puhujista - saat ehdotukset jo samana työpäivänä! Varaa puhuja sekä online- että livetilaisuuksiin. Lomakkeen lähetys ei sido mihinkään.

Tapahtuman tiedot
1
Yhteystiedot
2

Pyydä tarjous

Tee varaus tai pyydä lisätietoa puhujista - saat ehdotukset jo samana työpäivänä! Varaa puhuja sekä online- että livetilaisuuksiin. Lomakkeen lähetys ei sido mihinkään.

Tapahtuman tiedot
1
Yhteystiedot
2