Seppo Remes

Seppo Remes

Seppo Remes on Suomen johtavia Venäjän talouden, politiikan ja liike-elämän asiantuntijoita. Hän on asunut ja työskennellyt Venäjällä yhtäjaksoisesti 22 vuotta, vuoden 1993 alusta vuoden 2015 keväällä tapahtuneeseen kaikki yllättäneeseen karkotukseensa asti. Ennen siirtymistä liike-elämään Remes teki Turun kauppakorkeakoulussa Neuvostoliiton tulevaisuuden skenaariot, jotka kaikki päättyivät maan hajoamiseen. Seppo siirtyikin Nesteen strategiasuunnitteluun tekemään yhtiön tulevaisuuden vaihtoehtoja globaaliskenaarioiden valmistellen taustalla. Tämä osoittaa Remeksen laaja-alaisuuden: ei pelkästään liiketoimintaa ja taloutta, vaan myös poliittisten ja yhteiskunnallisten tekijöiden analyysin.

Remes toimi Venäjällä Nesteen (myöhemmin Fortumin) vetäjänä vuoteen 2001 saakka päävastuunaan isot hankkeet, kuten öljy- ja kaasuputket, sekä nopeasti muuttuvan toimintaympäristön analyysi ja suhteet Venäjän Hallitukseen. Remes perusti vuonna 1996 Moskovaan EU:n liikemiesyhdistyksen ja oli sen puheenjohtajana 7 vuotta nostaen jäsenmäärän tyhjästä noin 500 yritykseen.

2000-luvulla Remes toimi toisaalta hallitusammattilaisena pääosin venäläisissä yrityksissä, toisaalta sijoittajana rahastoyhtiöissä, joista suurin oli ruotsalaisen Lundin-perheen kontrolloima Vostok Nafta. Seppo toimi yhteensä yli 20 yrityksen hallituksessa, joista suurimpana koko Venäjän sähkömonopoli RAO EES (alkuvaiheessa n 750 000 työntekijää). Hän osallistui sähköyhtiön ja koko sektorin kaikenkattavaan reformiin paitsi hallituksen jäsenenä niin myös tärkeiden strategia- ja arvottamiskomiteoiden jäsenenä, ja tarkastuskomitean puheenjohtajana vuonna 2008 tapahtuneeseen yhtiön pilkkomiseen saakka. Myös sen jälkeen Remes jatkoi noin 70% Venäjän sähkönjakelusta kattavan valtioenemmistöisen Rosseti-holdingyhtiön hallituksessa vuoteen 2015 saakka.

Remes toimi myös mm valtionyhtiö Rosnanon (nanoteknologia), muoviyhtiö Siburin, autoyhtiö Sollersin, koneenrakennusyhtiö OMZ:n ja rakennusyhtiö LSR:n hallituksen jäsenenä. Kaikissa näissä yhtiöissä hän oli tarkastuskomitean puheenjohtaja.

Seppo tunteekin laajasti venäläistä talouselmän ja hallinnon eliittiä.

Seppo on kunniatohtori Turun Kauppakorkeakoulusta ja Moskovan Plehanov-Akatemiasta. Remes on Gaidar-säätiön ulkomaisten asiantuntijoiden Advisory Boardin jäsen, ja vuonna 2013 hänet valittiin Venäjän Vuoden Johtajaksi – valitsijoina Venäjän Työnantajaliitto ja Riippumattomien johtajien yhdistys.

Remes on valmis esiintymään sekä julkisesti että pienemmälle joukolle yksityisesti ns Chatham-sääntöjä noudattaen, jolloin keskustelu voi olla avoimempaa ja fokusoituneempaa.

Pressikuvat

Seppo Remes

Seppo Remes

Venäjän asiantuntija

Hae

Hae tapahtumaasi sopivia puhujia & juontajia. Käytä tarkennettua hakua, mikäli haluat tarkentaa hakukriteerejä.

Pyydä tarjous

Tee varaus tai pyydä lisätietoa puhujista - saat ehdotukset jo samana työpäivänä! Varaa puhuja sekä online- että livetilaisuuksiin. Lomakkeen lähetys ei sido mihinkään.

Tapahtuman tiedot
1
Yhteystiedot
2

Pyydä tarjous

Tee varaus tai pyydä lisätietoa puhujista - saat ehdotukset jo samana työpäivänä! Varaa puhuja sekä online- että livetilaisuuksiin. Lomakkeen lähetys ei sido mihinkään.

Tapahtuman tiedot
1
Yhteystiedot
2