Niko Mäkelä

Niko Mäkelä

Unelma elää - motivaatio ja positiivinen asenne

Minä olen 18-vuotias nuori mies Lahdesta. Minulla diagnosoitiin keväällä 2015 sitten erittäin harvinainen lihassairaus, Morbus Hirayama. Kahdesta suuresta leikkauksesta ja käsien surkastumisesta huolimatta tavoitteenani on kilpailla vuoden 2017 Men´s Physique junioreiden sarjassa.

Aloitin puhujaurani pitämällä kokemuspuheenvuoron lihastautiliiton konferenssissa keväällä 2016. Huhtikuussa sain kunnianarvoisen tehtävän pitää veteraaneille puheen kansallisena veteraanipäivänä. Molemmista sain erittäin positiiviset ja hyvät palautteet, sekä rohkaisun lähteä Speakersforumin listoille.

Minulle kuntosalilla käyminen on erittäin rakas harrastus ja samalla se on minulle elinehto pitääkseni sairauden kurissa. Olen oppinut lyhyen elämäni aikana sen, että jos unelmia ja tahtoa riittää, on mahdollisuus saavuttaa elämässään mitä tahansa! Haluan palauttaa ihmisille mieliin ne asiat, jotka ovat oikeasti tärkeitä elämässä. Myös nuorten niin henkinenkin, kuin fyysinenkin hyvinvointi on minulle tärkeitä asioita elämässä. Toimin kaudella 2016-2017 nuorten Lihastautiliiton puheenjohtajana.

Olen puhujana erittäin luonteva ja sopeudun uusiin tilanteisiin hyvin. Nautin esiintymisestä paljon. Olen aina uskaltanut olla erilainen ja tavoitella omia unelmiani, siitä johtuen olinkin valitettavasti ylä-asteella koulukiusattu. Positiivinen asenne, motivaatio ja rohkeus ovat kuitenkin tärkeitä avaimia menestykseen.

Vuoden Nuori Lahtelainen 2016:

Vuoden nuori lahtelainen vuonna 2016 on Niko Mäkelä.

Ehdotuksissa Niko Mäkelää luonnehditaan positiiviseksi, päättäväiseksi sekä korostetaan hänen kykyä kannustaa myös muita. Mäkelällä on todettu Morbus hirayama -niminen erittäin harvinainen selkäydinsairaus, jonka seurauksena kyynärvarsien ja kämmenien lihakset surkastuvat. Mäkelä kertoo, että puristusvoimat ovat melko heikot käsissä, oikeassa enemmän. Taudin takia selkäydinkalvoa on leikattu kaksi kertaa niskasta. Tällä hetkellä tilanne on stabiili, ja Mäkelä toivookin että tilanne on kehittymässä parempaan suuntaan.

Mäkelä opiskelee lukion toisella vuosikurssilla. Opiskelun lisäksi hän käy kuntosalilla 5-6 kertaa viikossa, sekä fysioterapeutilla kerran viikossa

Niko kertoo harvinaisesta lihassairaudestaan ja arjestaan: https://www.youtube.com/watch?v=8M4JkSdWNvU

Niko Mäkelä

Niko Mäkelä

Hae

Hae tapahtumaasi sopivia puhujia & juontajia. Käytä tarkennettua hakua, mikäli haluat tarkentaa hakukriteerejä.

Pyydä tarjous

Tee varaus tai pyydä lisätietoa puhujista - saat ehdotukset jo samana työpäivänä! Varaa puhuja sekä online- että livetilaisuuksiin. Lomakkeen lähetys ei sido mihinkään.

Tapahtuman tiedot
1
Yhteystiedot
2

Pyydä tarjous

Tee varaus tai pyydä lisätietoa puhujista - saat ehdotukset jo samana työpäivänä! Varaa puhuja sekä online- että livetilaisuuksiin. Lomakkeen lähetys ei sido mihinkään.

Tapahtuman tiedot
1
Yhteystiedot
2