Miia Paakkanen

Ihminen ei uskalla, koska käsketään, hän uskaltaa, koska hänestä välitetään.

Valokuvaaja: WSOY/Vuokko Salo

Miia Paakkanen

Myötätunto moninkertaistaa mahdollisuudet menestyä

Miia Paakkanen on Suomen myötätunto työssä -tutkimuksen pioneeri, kokenut empatia- ja tunnetaitovalmentaja, tykätty puhuja ja tietokirjailija.

Miia Paakkanen alkoi tutkia myötätuntoa johtamisessa ja valmentaa tunnetaitoja yrityksissä vuonna 2015 ymmärrettyään, että ne vaikuttavat yritysten kilpailuetuun ratkaisevasti. Tätä ennen myötätunnosta työssä ei vielä ollut suomalaista akateemista tutkimusta. Syntyi kansallisen Hyvä työ -palkinnon saanut tutkimushanke, tutkijavierailuja Stanfordin yliopistoon ja puheenvuoroja ja koulutuksia yrityksissä.

Miian työtä on siteerattu Harvard Business Review’ssa ja The Washington Post’ssa ja hän on julkaissut tieteellisiä artikkeleita myötätunnosta, tunnetaidoista ja myötäinnosta johtamisessa ja organisaatioissa sekä ensimmäiset suomenkieliset tietokirjat myötätunnosta (PS-kustannus, 2017) ja empatiasta (WSOY, 2022) työssä.

Toisin kuin usein ajatellaan, myötätunto ei poista kunnianhimoisia tavoitteita. Se ei poista myöskään vaikeita päätöksiä ja keskusteluita, vaan se muuttaa tapaa, jolla ne toteutetaan. Seurauksena työpaikan oppiminen on tehokkaampaa, sitoutuminen sitkeämpää, luottamus vahvempaa, muutoskyky joustavampaa ja päätökset parempia. Siksi myötätunto ei pidättele liiketoimintaa, vaan se vauhdittaa sitä, ja on jopa sen edellytys pitkässä juoksussa. Silti tietoinen myötätuntoon panostaminen jää numeroita jahdatessa usein huomiotta.

Hyvä uutinen on, että vastoin uskomuksia myötätunto on opittava taito. Miia on omissakin tutkimuksissaan osoittanut muun muassa, miten johtajien myötätunto lisääntyy niin, että myös muut organisaatiossa huomaavat sen. Juuri se on kestävän ja hyvinvoivan yrityskulttuurin avain. Ei ihme, että moni yritys on nyt alkanut nostaa myötätunnon – ja myötäinnon – tärkeimmäksi valuutakseen.

Puheissaan Miia avaa, miksi myötätunto on näin tehokas toiminnan moottori. Hän ammentaa syvällisestä myötätunnon, tunteiden ja empatian ymmärryksestään vastauksia kysymyksiin, kuten: Miten muuttaa organisaatiota myötätuntoisemmaksi ja myötäintoisemmaksi? Mitä johtajan tulee tehdä, jos hän haluaa työpaikalle enemmän empatiaa ja sen hyötyjä? Miten jokainen voi kehittää omaa empatiaansa tai myötätuntoaan paineen ja kiireen keskellä? Miten käydä vaikeat keskustelut viisaasti? Miten lisätä elinvoimaa ja innostusta työhön? Miten luoda sytyttäviä kohtaamisia asiakkaiden ja työkavereiden kanssa? Miten rakentaa luottamusta ja psykologista turvallisuutta tiimiin? Miten edistää taloudellista kannattavuutta ja ehkäistä uupumusta myötätunnon avulla?

Puheenvuoroihin ja koulutuksiin Miia tuo tutkittua tietoa, tarinoita ja konkreettisia työkaluja organisaatiotieteistä, psykologiasta ja aivotieteistä. 10 vuoden ajan Miia on saanut asiakkailtaan johdonmukaisesti innostavaa palautetta. Miiaa kiitetään ja kuvataan aidosti välittävänä, läsnäolevana ja erinomaisena alansa asiantuntijana.

Aiheet esimerkiksi

  • Empatia ja myötätunto johtamisessa
  • Empatian voima työssä
  • Jämäkkyys – miten tehdä vaikeat asiat myötätuntoisesti?
  • Myötäinto – ongelmista mahdollisuuksiin, ilon ja arvostuksen vahvistaminen
  • Itsemyötätunto – itsekritiikin, ahdistuksen ja stressin vastalääke
  • Myötätunto kasvun ja muutoksen edellytyksenä
  • Johtajan myötätuntoinen suhtautuminen – kolme kulmakiveä
  • Tunnetaidoilla hyvinvointia ja menestystä
  • Myötätunnon ja myötäinnon 10 hyötyä työssä
  • Viisaampi minä – oman ajattelun, tunteiden ja toiminnan työkaluja

Pressikuvat

Miia Paakkanen

Miia Paakkanen

Myötätuntovalmentaja

Valokuvaaja: WSOY/Vuokko Salo

Hae

Hae tapahtumaasi sopivia puhujia & juontajia. Käytä tarkennettua hakua, mikäli haluat tarkentaa hakukriteerejä.

Pyydä tarjous

Tee varaus tai pyydä lisätietoa puhujista - saat ehdotukset jo samana työpäivänä! Varaa puhuja sekä online- että livetilaisuuksiin. Lomakkeen lähetys ei sido mihinkään.

Tapahtuman tiedot
1
Yhteystiedot
2

Pyydä tarjous

Tee varaus tai pyydä lisätietoa puhujista - saat ehdotukset jo samana työpäivänä! Varaa puhuja sekä online- että livetilaisuuksiin. Lomakkeen lähetys ei sido mihinkään.

Tapahtuman tiedot
1
Yhteystiedot
2