Martti Lehto

Elämme digitaalisten palveluiden verkostossa. Kaikki perustuu luottamukseen turvallisuudesta ja toimivuudesta, siksi Cyber Security by Design.

Ilma- ja kybersodankäynnin dosentti

Martti Lehto

Kyberturvallisuus on kaikkialla

ST Martti Lehto, eversti evp. toimii tutkimusjohtajana Jyväskylän yliopiston informaatioteknologian tiedekunnassa erityisalanaan kyberturvallisuus. Hän on myös ilma- ja kybersodankäynnin dosentti Maanpuolustuskorkeakoulussa.

Martti Lehdolla on yli 40 vuoden kokemus johtamis- ja tietojärjestelmien kehittämisestä ja niiden turvallisuudesta, joilta aloilta hänellä on yli 200 julkaisua, tutkimusraporttia ja artikkelia. Häntä kuullaan säännöllisesti asiantuntijana Eduskunnan eri valiokunnissa. Martti on kirjoittanut yli 10 tietokirjaa ja luennoi säännöllisesti sekä kotimaassa että ulkomailla. Maaliskuussa 2022 hän sai työstään kansainvälisen Cyber Security Nordic Award 2022 -tunnustuspalkinnon. Vuodesta 2001 lähtien Martti on toiminut Sotilasaikakauslehden vastaavana päätoimittajana.

Puhujana Martti Lehto on innostava ja haastaa kuulijoitaan digitalisaatiosta ja sen käytöstä. Puhuessaan kyberturvallisuuden uhkista ja riskeistä hän antaa myös ohjeita, kuinka yksilöt ja organisaatiot voivat toimia turvallisesti kyberympäristössä.

Turvallisuus on entistä korostuneempi tänä aikana. Tutkimusjohtajana hän tutkii ja opettaa kyberturvallisuutta laaja-alaisena ilmiönä yhteiskunnassa kansalaisten, elinkeinoelämän ja julkisen sektorin näkökulmasta. Hän tarkastelee kyberturvallisuutta mm. erilaisissa organisaatioissa, ilmailussa, sosiaali- ja terveydenhuollossa, digitalisaatiossa sekä sotilaallisessa toimintaympäristössä.

Martti on perehtynyt ilma- ja kybersodankäyntiin erityisesti Venäjä-Ukraina sodan kontekstissa. Droneista ja kyberoperaatioista onkin tullut uusi yhteiskuntien elintärkeisiin toimintoihin vaikuttava tekijä.

Aiheet esimerkiksi

 • Kansalaisen kyberturvallisuus – mitä sinun tulee tietää kyberturvallisuudesta
 • Kriittisen infrastruktuurin kyberturvallisuus
 • Kyberturvallisuuden johtaminen
 • Kyberturvallisuusosaaminen Suomessa ja sen kehitysnäkymiä
 • Kybersodankäynnin periaatteita
 • Kybertiedustelun periaatteita
 • Kybersodankäynti Venäjän-Ukrainan sodassa
 • Venäjän suurvaltapolitiikan taustaa
 • Ilmasodankäynti Venäjän-Ukrainan sodassa
 • Kyberturvallisuus merikaapeliverkostossa
 • Dronet – uusi sodankäynnin paradigma
 • Dronet kybertoimintaympäristössä

Pressikuvat

Martti Lehto

Martti Lehto

Kyberturvallisuuden huippuasiantuntija

Hae

Hae tapahtumaasi sopivia puhujia & juontajia. Käytä tarkennettua hakua, mikäli haluat tarkentaa hakukriteerejä.

Pyydä tarjous

Tee varaus tai pyydä lisätietoa puhujista - saat ehdotukset jo samana työpäivänä! Varaa puhuja sekä online- että livetilaisuuksiin. Lomakkeen lähetys ei sido mihinkään.

Tapahtuman tiedot
1
Yhteystiedot
2

Pyydä tarjous

Tee varaus tai pyydä lisätietoa puhujista - saat ehdotukset jo samana työpäivänä! Varaa puhuja sekä online- että livetilaisuuksiin. Lomakkeen lähetys ei sido mihinkään.

Tapahtuman tiedot
1
Yhteystiedot
2