Maija-Riitta Ollila

Jos haluat olla edelläkävijä ja esittää rohkeita ajatuksia, nyt sille on oikea aika. Elämässä on pitkälti kyse uudistumisesta.

Valtiotieteen tohtori, kirjailija

Maija-Riitta Ollila

Jatkuva uudistumisprosessi ja ajattelu. Vuoden Puhuja 2009.

Filosofi ja valtiotieteen tohtori Maija-Riitta Ollila on puhuja, tietokirjailija ja kolumnisti. Hän pyrkii harsimaan kokoon todellisuutta erityistieteiden aineksista. Viime vuosina hän on kirjoittanut vallasta ja johtajuudesta sekä uudistumisesta. Ollilan intohimo on filosofian ja tieteen popularisointi. Luennoillaan hän yhdistää innostavasti tutkittua tietoa ja teoriaa käytäntöön muodostaen teemoistaan kiinnostavia kokonaisuuksia.

Ollila on herättänyt huomiota näkemyksillään työelämästä sekä ihmisten arjesta. Hän on erittäin suosittu luennoitsija ja kouluttaja esimerkiksi eri johtamiskoulutusohjelmissa. Ollilan kommentteja on kuultu erilaisissa tiedotusvälineissä.

Ollila on toiminut filosofian opettajana mm. Helsingin yliopistossa, Turun kauppakorkeakoulussa sekä lehtorina ja vt. professorina Aalto-yliopiston kauppakorkeakoulussa. Tällä hetkellä hän työskentelee yrityksessään Pro Sophia Oy:ssä ja pitää yllä tieteen, taiteen ja bisneksen ajattelijoiden kohtaamispaikkaa verkossa.

Ollilan viimeisin kirja Ajatusten vangit karkumatkalla (2016) käsittelee ajatusten ja uskomusten luomia rajoitteita. Kirja tarjoaa työkaluja, joilla voi vapautua ajatuspoteroistaan. Ollila puhuu kirjansa pohjalta uudistumisen filosofiasta. Tavoitteena on sytyttää yrityksissä ja yksilöissä kipinä jatkuvan uudistumisprosessin luomiseen.

Ollilan kolme edellistä kirjaa ovat käsitelleet valtaa: Persoonan valta ilmestyi 2005 ja Lauman valta 2008. Valtatrilogian kolmas osa – Johtajan parempi elämä – ilmestyi vuonna 2010 WSOYpro Oy:n kustantamana. Se käsittelee päätösteon valtaa: miten syntyvät paremman elämän ja johtamisen päätökset.

Lukuisiin kirjallisiin tuotoksiin kuuluvat, aiemmin mainittujen lisäksi, mm. moraalifilosofian alaan kuuluva kirja Moraalin tuolla puolen (WSOY 1997), Erheitä ja virheitä ( WSOY 2002) ja Uskollisuudesta ja uskottomuudesta (Kirjapaja Oy 2003).

Edellisten lisäksi Maija-Riitta Ollilan luentoaiheita ovat työelämän erilaiset ilmiöt ja ajankohtaisten yhteiskunnallisten tapahtumien analyysi. Suosittu teema on myös Voimaa toisella tavalla, jossa hän esittää vaihtoehtoisia voimanhankintatapoja tavallisten jaksamiskeinojen sijaan. Tällä hetkellä erityisen innostavia teemoja hänelle ovat itsenäinen ajattelu ja uudistuminen sekä kokonaisvaltainen hyvinvointi.

Video

Pressikuvat

Maija-Riitta Ollila

Maija-Riitta Ollila

Filosofi

Arvostetut asiantuntijat

Opettavaiset fasilitaattorit

Arvot & Filosofia

Hae

Hae tapahtumaasi sopivia puhujia & juontajia. Käytä tarkennettua hakua, mikäli haluat tarkentaa hakukriteerejä.

Varaa puhuja

Tee varaus tai pyydä lisätietoa puhujista - saat ehdotukset jo samana työpäivänä! Voit varata puhujia sekä online- että livetilaisuuksiin.

Tapahtuman tiedot
1
Yhteystiedot
2

Varaa puhuja

Tee varaus tai pyydä lisätietoa puhujista - saat ehdotukset jo samana työpäivänä! Voit varata puhujia sekä online- että livetilaisuuksiin.

Tapahtuman tiedot
1
Yhteystiedot
2