Laura Sokka

Ajattelutavoilla on väliä, ohjaako stressi sinua kasvamaan vai uupumaan.

Valokuvaaja: Lari Järnefelt, Felt Fotografi Oy

Laura Sokka

Stressipuhetta ravisteleva neuropsykologi

Laura Sokka on neuropsykologian erikoispsykologi ja aivotutkimuksesta väitellyt psykologian tohtori. Hän avaa uusia ja erittäin ajankohtaisia, tutkimuksiin perustuvia näkökulmia stressiin, työhyvinvointiin, työkykyyn ja palautumiseen.

Väitöskirjassaan Laura Sokka tutki, millaisia vaikutuksia työuupumuksella on aivotoimintoihin, keskittymiseen ja kognitiiviseen suoriutumiseen. Tuo tutkimus havahdutti hänet siihen, että tässä ajassa, paineen ja epävarmuuden keskellä, meillä on entistä suurempi tarve katsoa stressiä uusin silmin, jotta voimme vahvistaa työkykyä ja pienentää uupumisriskiä.

Käytännönläheisissä ja samalla vahvasti tutkittuun tietoon nojaavissa esityksissään Laura saa kuulijat tarkastelemaan ja haastamaan omaa ajatteluaan stressistä. Hän herättelee katsomaan stressiä uusin silmin – vihollisen sijasta liittolaisena. Kun näin alkaa tapahtua, ajattelutavan muutoksesta tulee vähitellen itseään ruokkiva kehä: työkyky, kyky tehdä yhteistyötä sekä resilienssi vahvistuvat, ja uupumus-, masennus- ja ahdistuneisuusoireilun riski pienenevät.

Puhujana Laura Sokka on inspiroiva ja ajatuksia herättävä. Herättelevissä esityksissään hän nostaa esiin, miksi työelämässä tarvitaan ymmärrystä siitä, miten suhtaudumme stressiin sen lisäksi, että tarvitaan korjaavia toimenpiteitä itse stressin aiheuttajiin. Laura Sokka ei esittele väliaikaisratkaisuja stressin vähentämiseksi, vaan auttaa muuttamaan suhtautumistamme siihen. Konkreettisten esimerkkien ja arkikielellä esitetyn tutkimustiedon kautta kuulijoiden on helppo löytää samaistumispintaa omaan arkeensa ja työhönsä.

Aivotutkimusta koskevan väitöskirjan rinnalla Lauralla on 20 vuoden kokemus neuropsykologin työstä terveydenhuollon eri sektoreilla. Erityisesti neuromoninaisuuden teemat ovat hänen vahvaa osaamistaan, ja esityksissään hän valottaakin työelämän tarpeisiin neuromoninaisuuteen liittyviä kysymyksiä, mm.: Miten voi tukea neuromoninaisen henkilön työkykyä, hyödyntää vahvuuksia sekä vahvistaa yhteistyön sujumista? Miten kohdata ja johtaa neuromoninaisuutta ja ottaa puheeksi, jos työn tekeminen sakkaa? Miten johtaa työyhteisöä ottamaan neuromoninaisuutta vastaan?

Aiheet esimerkiksi

  • Kestävää työkykyä paineen ja epävarmuuden keskellä
  • Suhde stressiin voi sairastuttaa tai vahvistaa – kumpaan suuntaan haluat mennä?
  • Stressi ja uupumus asiantuntijatyössä – näin vahvistat mielen työhyvinvointia, palautumista sekä työkykyä
  • Neuromoninaisuus työelämässä – miten toimia esihenkilönä neuromoninaisille työntekijöille ja mitä tulisi huomioida?

Pressikuvat

Laura Sokka

Laura Sokka

Psykologian tohtori & neuropsykologi

Valokuvaaja: Lari Järnefelt, Felt Fotografi Oy

Hae

Hae tapahtumaasi sopivia puhujia & juontajia. Käytä tarkennettua hakua, mikäli haluat tarkentaa hakukriteerejä.

Pyydä tarjous

Tee varaus tai pyydä lisätietoa puhujista - saat ehdotukset jo samana työpäivänä! Varaa puhuja sekä online- että livetilaisuuksiin. Lomakkeen lähetys ei sido mihinkään.

Tapahtuman tiedot
1
Yhteystiedot
2

Pyydä tarjous

Tee varaus tai pyydä lisätietoa puhujista - saat ehdotukset jo samana työpäivänä! Varaa puhuja sekä online- että livetilaisuuksiin. Lomakkeen lähetys ei sido mihinkään.

Tapahtuman tiedot
1
Yhteystiedot
2