Kimmo Rousku

ICT-asiantuntija, tietokirjailija

Kimmo Rousku

Digitalisaation, digiturvallisuuden ja tietosuojan asiantuntija

Kimmo Rousku on laaja-alainen digitalisaatiolla avulla tapahtuvan toiminnan muuttamisen, ICT- sekä turvallisuuden eri osa-alueiden asiantuntija sekä tietokirjailija. Kimmolla on yli 30 vuoden ura niin ICT-palvelutuotannon kuin tieto- ja kyberturvallisuuden asiantuntija- ja johtamistehtävissä, joista viimeiset yli 20 vuotta hän on toiminut valtionhallinnossa.

Parhaillaan hän toimii Väestörekisterikeskuksessa valtiovarainministeriön asettaman Julkisen hallinnon digitaalisen turvallisuuden johtoryhmän pääsihteerinä (VAHTI). Tietoturva ry valitsi Kimmon Vuoden Tietoturvapäälliköksi vuonna 2014. Kimmo on ollut TiVi-lehden vuoden 100 ICT-vaikuttajaa listalla vuodesta 2011 saakka.

Kimmo on toiminut sivutoimisena luennoitsijana ja kouluttajana vuodesta 1985 saakka ja hän omaa erittäin laaja-alaisen näkemyksen ja kokemuksen teknologian tarjoamista mahdollisuuksista ja keinoista niiden hyödyntämiseen sekä tätä toimintaa uhkaavista tieto- ja kyberturvallisuuden riskeistä ja niihin liittyvistä suojautumiskeinoista. Näiden ohella hän omaa laajan näkemyksen tietosuojasta, erityisesti sen toteuttamisesta ja kouluttamisesta organisaatioihin. Voit tutustua hänen tuottamiin tietosuojavideoihin osoitteessa http://www.arjentietosuoja.fi

Kimmon esitykset ovat aina vauhdikkaita ja hän käyttää sopivasti huumoria muuten usein hankalien asioiden esittelemiseen ja käsittelemiseen. Hän tuo esityksissä paljon ideoita ja luo mielikuvia sekä kertoo tarinoita asioiden kehittämiseksi ja toteuttamiseksi uusilla, tehokkaimmilla toimintatavoilla.

Aiheita:
- Digitaalinen turvallisuus
- Tietoturvallisuus
- Kyberturvallisuus
- Tietosuoja
- Riskienhallinta
- Liiketoiminnan jatkuvuuden takaaminen
- ICT:n tehokas hyödyntäminen digitalisaation ja uuden teknologian avulla
- Toiminnan digitalisaatio
- Teknologian tulevaisuus

Kimmon esityksiin on mahdollista paketoida hänen teoksia, uusimpana (v 2017) hänen ja Petteri Järvisen teos "Työpaikan tietoturvaopas – tunnista uhat, hallitse riskit".

Tee tilaisuudestasi vielä monipuolisempi, voit kysyä myös mahdollisuutta, jossa Kimmon ohella tilaisuudessa esiintyvät esimerkiksi Jarno Limnéll tai Petteri Järvinen.

Kimmo Rousku

Arvostetut asiantuntijat

Kouluttaja

Hae

Hae tapahtumaasi sopivia puhujia & juontajia. Käytä tarkennettua hakua, mikäli haluat tarkentaa hakukriteerejä.

Varaa puhuja

Tee varaus tai pyydä lisätietoa puhujista - saat ehdotukset jo samana työpäivänä!

Tapahtuman tiedot
1
Yhteystiedot
2

Varaa puhuja

Tee varaus tai pyydä lisätietoa puhujista - saat ehdotukset jo samana työpäivänä!

Tapahtuman tiedot
1
Yhteystiedot
2