Ira Koivu

Vain kuolleet kalat uivat myötävirtaan. Mitään uutta ja kiinnostavaa ei synny, jos ei ole rohkeutta kyseenalaistaa vakiintuneita malleja ja seurata intohimoaan

VTM, Journalisti, viestintä-asiantuntija

Ira Koivu

Viestinnän ja vuorovaikutuksen ammattilainen

Ira Koivu (os. Huovinen) on vaikuttaja ja muutosagentti, jonka sisäinen palo, innostus ja intohimo välittyy ja tarttuu niin lukijoihin kuin kuulijoihinkin. Toimittajana hänet muistetaan parhaiten gonzo-journalistisista jutuistaan Helsingin Sanomissa, kuten Raskaana rellestämässä -artikkelista, jossa hän kulki ympäri Helsinkiä tekovatsan kanssa ja tarkkaili, miten ihmiset suhtautuvat tupakoivaan ja juopottelevaan tulevaan äitiin.

Koivulla on yli 20 vuoden työkokemus mediamaailmasta; sanoma- ja aikakauslehdistä (mm. IS, HS, Trendi). Ennen viestintätoimisto Muna vai kanan perustamista hän uudisti Suomen kirjastoseuran viestinnän ja yli 100-vuotiaan Kirjastolehden.

Koivun vilkkaasta ja eloisasta tyylistä voi tunnistaa hänen rovaniemeläiset juurensa, vaikka hänet kiskaistiinkin Lapista jo 7-viikkoisena. Koivu muutti elämänsä ensimmäisten 12 vuoden aikana kahdeksan kertaa ja asui mm. Irakissa ja Nigeriassa. Jatkuva muuttaminen ja uuteen ympäristöön sopeutuminen herätti hänet jo lapsena miettimään vuorovaikutuksen ja viestinnän haasteita.

Nykyään Koivu vetää viestintä & vuorovaikutusvalmennuksia yrityksille ja yhteisöille DISC-työkalua hyväksikäyttäen.

Koivu on tehnyt työssään ja henkilökohtaisessa elämässään isoja muutoksia. Vuonna 2015 hän jätti alkoholin, josta huomasi tulleensa riippuvaiseksi. Hän raitistui ilman vertaistukea kehittämällään aivojumpalla, "itsensä mentoroinnilla" ja kirjoitti kokemuksistaan kirjan, joka on auttanut monia pääsemään irti riippuvuudesta.

Vapauduttuaan alkoholista Koivu toteutti haaveensa omasta hevosesta ja yrittäjäksi ryhtymisestä. Hän irtisanoutui työstään ja muutti tyttärensä, hevosen ja kissan kanssa Hämeenlinnaan, jonne perusti Viestintätoimisto Muna vai Kana Oy:n.

Koivu on puhujana karismaattinen, hauska ja inspiroiva. Toimittajataustaisena hän puhuu selkokielellä vaikeistakin asioista ja vaiherikkaan elämänsä ansiosta hänellä on laarissaan loputon määrä tosielämän esimerkkejä, joilla hän maustaa esityksiään ja herättää teoriat eloon.

Koivun aiheita ovat mm:

- Muutoksen johtaminen
- Toimiva tiimi
- Lean & empatia (itsensä) johtamisessa
- Konfliktit työpaikoilla (ja miten niitä ehkäistään/ratkaistaan)
- Riippuvuuksista (ilolla) vapautuminen

Pressikuvat

Ira Koivu

Ira Koivu

Valmentaja, kirjoittaja, puhuja

Liiketoiminnan valmentajat

Johtaminen

Menestyneet yritysjohtajat

Hae

Hae tapahtumaasi sopivia puhujia & juontajia. Käytä tarkennettua hakua, mikäli haluat tarkentaa hakukriteerejä.

Varaa puhuja

Tee varaus tai pyydä lisätietoa puhujista - saat ehdotukset jo samana työpäivänä! Voit varata puhujia sekä online- että livetilaisuuksiin.

Tapahtuman tiedot
1
Yhteystiedot
2

Varaa puhuja

Tee varaus tai pyydä lisätietoa puhujista - saat ehdotukset jo samana työpäivänä! Voit varata puhujia sekä online- että livetilaisuuksiin.

Tapahtuman tiedot
1
Yhteystiedot
2