Herkko Plit
Valokuvaaja: Susanna Kekkonen

Herkko Plit

Energia, energiapolitiikka ja vetytalous osana vihreä siirtymää

Pitkän linjan energiamiehenä Plitillä on kokemusta vaativista johtotehtävistä esimerkiksi EU komissiossa, Fortumilla ja Työ- ja elinkeinoministeriön energiaosaston teollisuusneuvoksena sekä valtionyhtiö Baltic Connector Oy:n toimitusjohtajana.

Uuden bisneksen aloittaminen on aina hyvin haastavaa. Hyvin suunniteltu ja jämäkästi toteutettu projekti on johtamisen ehkä vaativin muoto. Miten luodaan uusi menestyvä start-up yhtiö? Miten projekti saatetaan läpi julkisen päätöksenteon? Tavoitteen asettaminen projekti- tai yhtiön henkilöstölle ja osaajien rekrytointi? Aikataulut ja mittaaminen? Miten luodaan uutta markkinaa ja bisnestä? Ennen kaikkea asenteen merkitys työyhteisössä. Tästä kaikesta osaamistaan jakaa uuden yrityksen P2X Solutionsin perustanut ja yhdestä Suomen vaativimmista projekteista, Balticconnector, vastannut Herkko Plit (DI). Yhteiskunnallisesti ja taloudellisesti merkittävän Balticconnector-kaasuputkihankkeen hän visioi ja toteutti menestyksellä, ja johtaa uutta P2X:n maailmanlaajuista läpimurtoa vetymarkkinaan 20 vuoden johtajan kokemuksella. Kansainvälisesti on todettu, että tällä miehellä on opetettavaa johtamisesta ja visionäärisestä ajattelusta.

Herkko Plit on suorittanut lukuisia kansainvälisiä energia-alan toimeksiantoja asiantuntijaroolissa. Hän on innostava energia-alan puhuja, joka valottaa tulevaisuuden näkymiä niin Suomen ja EU:n energiapolitiikan kuin vihreän siirtymän ja uuden vetytalouden, kaasumarkkinoiden tai ydinenergian osalta. Suomi on osa Euroopan yhteistä energiamarkkinaa, ja Herkko kertoo, miten siellä kannattaa toimia. Hänen visionäärisille näkemyksilleen on kysyntää energia-alalla maailmanlaajuisesti.

Herkko Plit toimii hiilineutraalin yhteiskunnan aitiopaikalla perustajan ja toimitusjohtajan roolissa uudessa P2X Solutions yhtiössä. P2X Solutions on Suomen energiatulevaisuuden edelläkävijä päästöttömän hyvinvointiyhteiskunnan rakentajana. Yhtiön tavoite on tuottaa Suomessa vihreää vetyä ensimmäisenä teollisessa mittakaavassa ja jatkojalostaa se synteettisiksi polttoaineiksi kustannustehokkaasti.

Aiheet esimerkiksi

  • Projekti- ja muutosjohtaminen
  • Organisaation johtaminen
  • Strategia
  • Vihreä siirtymä
  • Vetytalous
  • Energia-ala ja energiapolitiikka
  • Suomen ja EU:n energiastrategia
  • Maakaasumarkkinan avaaminen Suomessa
  • Ydinenergian vastuullisuus ja tulevaisuus

Video

Pressikuvat

Herkko Plit

Herkko Plit

Energia-alan puhuja

Valokuvaaja: Iconic Creative Oy

Hae

Hae tapahtumaasi sopivia puhujia & juontajia. Käytä tarkennettua hakua, mikäli haluat tarkentaa hakukriteerejä.

Pyydä tarjous

Tee varaus tai pyydä lisätietoa puhujista - saat ehdotukset jo samana työpäivänä! Varaa puhuja sekä online- että livetilaisuuksiin. Lomakkeen lähetys ei sido mihinkään.

Tapahtuman tiedot
1
Yhteystiedot
2

Pyydä tarjous

Tee varaus tai pyydä lisätietoa puhujista - saat ehdotukset jo samana työpäivänä! Varaa puhuja sekä online- että livetilaisuuksiin. Lomakkeen lähetys ei sido mihinkään.

Tapahtuman tiedot
1
Yhteystiedot
2