Hanna Saari

Teknologia kuuluu kaikille ja siitä pitää pystyä puhumaan ymmärrettävästi ilman IT-jargonia.

Valokuvaaja: Ninni-Maria Mähönen

Hanna Saari

Innostava ja käytännönläheinen kosketus teknologia-alaan

Hanna Saari on raikas tuulahdus stereotyyppisen teknologia-alan kentässä. Hän on alanvaihtaja, joka 10 vuoden pankkiuran jälkeen päätti, että haluaa olla kehittämässä parempaa liiketoimintaa ja sujuvampaa arkea teknologian avulla.

Jollekin olisi ollut riski vaihtaa turvattu ura vakaassa pankissa työhön startupissa, mutta Hannalle riski oli nimenomaan jäämisessä. "Jos en vaihda nyt, pelkään etten uskalla lähteä pankista koskaan." Tämä oli päällimmäinen ajatus ja sen jälkeen se olikin menoa.

Hanna Saari on luonut menestyksekkäästi uraa älykkään automaation ja ohjelmistorobotiikan parissa konsulttina, kouluttajana ja projektijohtajana. Lisäksi hän on ollut kasvattamassa kahta eri startup-yritystä eri rooleissa aina toimitusjohtajaksi asti. Hanna on nähnyt, miten uusia teknologiaratkaisuja kehitetään, miten ohjelmistokehittäjiä ja kehitysprojekteja johdetaan ja mikä tärkeintä, miten teknologiasta puhutaan niin, että kaikki ymmärtävät. Vahvuus Hannan tekemisessä ja myös puheenvuoroissa, on ehdottomasti hänen taustansa liiketoiminnasta, ja sen ansiosta hänellä onkin erilainen tarkastelukulma teknologian hyötyihin ja vaatimuksiin perinteisen insinöörimäisen lähestymistavan sijaan.

Hanna Saari aloitti oman Teknologiaa ja tyyliä -bloginsa vuonna 2019, koska totesi, että kukaan Suomessa ei kirjoita teknologiasta kansantajuisesti. Blogi toimi alkuun humoristisesti ATK-sanakirjana ja on sen jälkeen laajentunut käsittelemään teknologia-alaa ja sen ilmiöitä laajemmin. Tämä on johtanut siihen, että Hannaa on pyydetty puhumaan blogissaan käsittelemistään aiheista. Lisäksi hän on toiminut juontajana useissa teknologia-alan tilaisuuksissa, vetänyt paneelikeskusteluita ja myös kouluttanut, erityisesti ohjelmistorobotiikan ja tietotyön prosessiautomaation hyödyistä.

Palautteet, joita Hanna on saanut esiintymisistään ovat olleet erinomaisia. Nimenomaan kansantajuisuus, raikas ote, innostuneisuus ja energisyys ovat olleet palautteiden keskiössä.

Aiheet esimerkiksi

  • Mitä meidän kaikkien tulisi ymmärtää teknologiasta?
  • Mitä on älykäs automaatio tietotyössä?
  • Miten teknologia muuttaa asuntosijoittamista?
  • Alanvaihtajan kokemuksia ja oppeja teknologia-alasta
  • IT-ala tarvitsee diversiteettiä ja muutosjohtajia johtamaan sitä
  • Miten johtaa omaa työmarkkinakysyntää?

Pressikuvat

Hanna Saari

Hanna Saari

Teknologia-alan vaikuttaja

Valokuvaaja: Ninni-Maria Mähönen

Hae

Hae tapahtumaasi sopivia puhujia & juontajia. Käytä tarkennettua hakua, mikäli haluat tarkentaa hakukriteerejä.

Pyydä tarjous

Tee varaus tai pyydä lisätietoa puhujista - saat ehdotukset jo samana työpäivänä! Varaa puhuja sekä online- että livetilaisuuksiin. Lomakkeen lähetys ei sido mihinkään.

Tapahtuman tiedot
1
Yhteystiedot
2

Pyydä tarjous

Tee varaus tai pyydä lisätietoa puhujista - saat ehdotukset jo samana työpäivänä! Varaa puhuja sekä online- että livetilaisuuksiin. Lomakkeen lähetys ei sido mihinkään.

Tapahtuman tiedot
1
Yhteystiedot
2