Seija Lukkala

Seija Lukkala

Kiertotalouden pioneeri ja Globe Hopen perustaja

Seija Lukkala on ekodesignyritys Globe Hopen perustaja ja kiertotalouden pioneeri Suomessa. Hävikki- ja ylijäämätekstiileistä laukkuja ja asusteita valmistava Globe Hope on toiminut vuodesta 2003, ja Seija on yrityksen toimitusjohtaja ja suunnittelija.

Visionäärinä Seija näki tekstiiliteollisuuden kuormittavuuden ja pikamuodin turhuuden jo 1990-luvulla tekoturkistakkeja valmistaneen SL-Studion omistajana. Globe Hope lähti liikkeelle aikana, jolloin moni piti kiertotaloutta idealistisena ja riskialttiina liiketoimintana. Sitkeä usko omaan näkemykseen tuotti kuitenkin hedelmää, ja Globe Hopen tuotanto alkoi saada vastakaikua. Eräs merkkipaalu oli, kun työvaatteista ja turvavöistä tehty Suodatin-laukku palkittiin kansainvälisessä Promotional Gift Award 2013 –liikelahjakilpailussa.

"On vain yksi maapallo ja yhdet luonnonvarat, siksi suljettu kierto on pitkällä tähtäimellä kulutuksen ainoa mahdollisuus. Jokaisella kulutuspäätöksellä on merkitystä", Seija sanoo.

Globe Hopen missio on tehdä hylätystä ja unohdetusta arvokasta ja rakastettavaa. Innovatiivinen ekobrändi tekee tiedostaville kuluttajille funktionaalisia designtuotteita materiaaleista, jotka ovat menossa poistoon, mutta yhä käyttökelpoisia. Liiketoiminnassa on vahvasti mukana vaikuttavuus, vastuullisuus ja avoimuus. Globe Hope on ollut suunnannäyttäjä myös muille toimialoille.

Oman tuotannon lisäksi Seija ideoi yrityksille kiertotalouden palvelukonsepteja poistotekstiilien maksimaaliseksi hyödyntämiseksi. Globe Hope etsii jatkuvasti unohdetuille materiaaleille uusia käyttötarkoituksia luonnonvaroja säästäen. Ekologisuuden lisäksi yritysvastuu on Seijalle liiketoiminnan ydintä. "Yritysten tulisi puhua enemmän moraalista, siitä mikä on oikein ja väärin. Kaikessa toiminnassa tulisi miettiä, mitä tämä tekee maapallolle: tuhoa vai hyötyä."

Seijan uraauurtava työ on saanut tunnustusta. Hän sai Amnesty Internationalin Vuoden suunnittelija –tunnustuksen vuonna 2005 sekä Taiteen ja kulttuurin Suomi-palkinnon vuonna 2006. Vuonna 2010 hänet valittiin Suomen liike- ja virkanaisten liiton Vuoden naiseksi ja vuonna 2017 Helsingin Yrittäjänaiseksi.

TV:ssä Seija on nähty vierailevana tuomarina Muodin huipulle –ohjelmassa. Hän kiertää myös puhumassa ja kouluttamassa ekodesignista ja kiertotaloudesta eri järjestöissä ja oppilaitoksissa. Seija jakaa innokkaasti yli kolmenkymmenen vuoden kokemustaan luovan alan liiketoimintojen parista.

Seijan puheenaiheita ovat esimerkiksi

  • Vastuullinen ja arvopohjainen yrityskulttuuri
  • Luovuus, design ja ekologiset palvelukonseptit
  • Tulevaisuuden menestystekijät: Eettisyys, ekologisuus ja esteettisyys
  • Kiertotalouden mahdollisuudet ja kulutuskulttuurin muutos
  • Luovien kokeilujen inspirointi liiketoiminnassa
  • Yrittäjyyden jaksamisen ja hyvinvoinnin sparraus

Pressikuvat

Seija Lukkala

Seija Lukkala

Globe Hopen perustaja

Hae

Hae tapahtumaasi sopivia puhujia & juontajia. Käytä tarkennettua hakua, mikäli haluat tarkentaa hakukriteerejä.

Pyydä tarjous

Tee varaus tai pyydä lisätietoa puhujista - saat ehdotukset jo samana työpäivänä! Varaa puhuja sekä online- että livetilaisuuksiin. Lomakkeen lähetys ei sido mihinkään.

Tapahtuman tiedot
1
Yhteystiedot
2

Pyydä tarjous

Tee varaus tai pyydä lisätietoa puhujista - saat ehdotukset jo samana työpäivänä! Varaa puhuja sekä online- että livetilaisuuksiin. Lomakkeen lähetys ei sido mihinkään.

Tapahtuman tiedot
1
Yhteystiedot
2