Jori Grym
Tekoälyn työkalut tutuksi
Jori Grym on terävä, analyyttinen ja intohimoisen utelias käyttäytymistaloustieteilijä. Hän yhdistää laajan osaamisensa teknologian, sosiaalipsykologian ja käyttäytymistieteiden alalta käytännön tekemiseen.
Jori Grym poimii tärkeimmät opit tieteen maailmasta ja välittää ne ymmärrettävällä tavalla yritysmaailman toimijoille. Grym aloitti uransa turvallisuusmaailmasta, jossa hän erikoistui käyttäytymisturvallisuuteen. Siinä moderni psykologia valjastetaan sekä ymmärtämään kyberrikollisuutta että parantamaan pelastustoimintaa eliminoimalla inhimillisiä virheitä. Jori Grym jatkoi urallaan päätöksentekotieteen tutkijaksi ja keskittyy tällä hetkellä tekoälyyn, rahan digitalisaatioon ja kryptovaluuttojen tuomiin eettisiin kysymyksiin. Viimeiset vuodet hän on toiminut Suomen Verohallinnon käyttäytymisstrategina pyrkien ohjaamaan organisaation toimintaa päämäärätietoisesti tavoitteiden asettamisen ja niiden saavuttamisen mittaamisen kautta.
Jori Grym ottaa huomioon työntekijöiden inhimilliset rajat ja toisaalta intuitiiviset hyödyt strategian toteuttamisessa. Näistä aiheista hän puhuu kansantajuisesti myös televisiossa Yle Aamun tiedepaneeli Jälkikaronkan asiantuntijana.
"Vuosi 2023 on tuonut ensimmäiset tekoälyn työkalut kaikkien käyttöön. Seuraavien vuosien aikana kannattaa pysyä ajan hermolla ja opetella niitä uusia taitoja, joita tämä mullistava teknologia mahdollistaa. Onpa kyse sitten laajoihin kielimalleihin perustuvista ChatGPT-tyylisistä työkaluista tai stabiiliin diffuusioon perustuvista generatiivisista työkaluista kuten Midjourney, voi kuka tahansa päästä tuotteliaaseen alkuun opettelemalla näiden teknologioiden perusteet. Ja vaikka terminologia voikin kuulostaa uhkaavalta, on työkalujen peruskäyttö pienen tutustumisen jälkeen yllättävän tehokasta, on se sitten tekstisisällön tuottamista, Excel-tiedostojen analysointia tai kuvituskuvien tekemistä.
Olemme jo tottuneet käyttämään paljon aikaa tekstin tuottamiseen, Excel-rivien käsin korjaukseen ja kuvituskuvien etsimiseen PowerPoint-esityksiimme. Meidän on vaikea kuvitella maailmaa, jossa voimme keskittyä vain olennaiseen sisältöön eikä valtaosa ajastamme mene tärkeiden asioiden ympärille kertyvään tukitoimiin. Kun ymmärrämme uusien tekoälysovellusten perusperiaatteet ja olemme päässeet kynnyksen yli sovelluksiin tutustumisessa, on uusi maailma paljon helpompi ottaa vastaan. Ja tämä uusi maailma on jo kulman takana, ja osittain jo täällä."
Puhetilaisuuksissaan Jori Grym kertoo käytännönläheisin esimerkein yleisölle, miten moderni teknologia voi auttaa meitä kaikkia inhimillisessä työnteossa. Hän antaa välineitä jatkuvaan osaamisen kehittämiseen ja itsensä parantamiseen. Tilaisuuksissa käydään myös keskustelua uusien toimintatapojen ja teknologioiden herättämistä eettisistä kysymyksistä. Grymin presentaatiot toimivat erinomaisesti paitsi osana henkilökunnan jatkokoulutusta myös täsmällisinä ja napakoina, yksittäisinä tietoiskuina.
Aiheet esimerkiksi
- Tekoäly, tekoälytyökalut ja -alustat
- Käyttäytymistieteet ja ajattelun sudenkuopat
- Miten saada kyselyistä enemmän irti niin sisäisissä kuin ulkoisissakin kyselyissä
- Positiivinen psykologia, työntuunaus ja työntekijäkokemus
- Persoonallisuuspsykologia tiimien tehostajana