Jenni Janakka
Valokuvaaja: Heidi Strengell

Jenni Janakka

Kirjoittaja, kolumnisti ja puhetaiteilija

Jenni Janakka on kirjailija ja puhetaiteilija. Töissään Janakka yhdistelee tieteen kansanatajuistamista, arkisia tarinoita ja huumoria. Tarkoituksena on vapauttaa tarpeettomasta häpeästä ja rohkaista röyhistelemään, silloin kun siihen on aihetta.

Jenni Janakka on tunnettu kirjoistaan Röyhkeyskoulu (2019) ja Empatiakoulu (2022), sekä podcasteistaan Mielipäiväkirja ja Himocast. Yhdessä Kaisa Merelän kanssa Janakka kirjoitti seksipodcastinsa innoittamana Himokirjan (2021). Tämän lisäksi hän on myös käsikirjoittanut ja ohjannut huippusuosittua tv-ohjelmaa Hyvät ja huonot uutiset.

Jennin luentoaiheita ovat mm.

Osaamisen tunnistaminen ja sanoittaminen
Tämän päivän työelämä vaatii alasta riippumatta oman tekemisen ja osaamisen jatkuvaa sanoittamista. On kyse sitten kollegoista, pomosta, työhaastatteluista, koulutuksista, alan seminaareista tai ties mistä. Meille on vaan jäänyt opettamatta se, miten omasta tekijyydestään ja osaamisesta kerrotaan. Millaiset tekijät vaikuttavat ymmärrykseemme tekijyydestä? Millaiset asiat saattavat estää meitä ilmaisemastaa omaa osaamistamme? Janakka avaa mm. huijarisyndroomaa ja stereotypioiden vaikutusta.

Kommunikaatio
Meillä jokaisella on oma päänsisäinen maailma, minkä kanssa me teemme havaintoja ympäristöstämme. Koska nämä omat maailmat eroavat toisten maailmoista, meillä on erinomaiset mahdollisuudet väärinymmärryksiin. Mikä tekee kommunikaatiosta ja viestinnästä tehokasta? Mitä käyttämämme sanat kertovat meistä? Miten argumentoida niin, että toisen on helppo ymmärtää sanomamme?

Ihmisten kanssa työskentely
Yksin täällä ei olla, haluttiin sitä tai ei. Toiset ihmiset voivat sytyttää, inspiroida, tuoda iloa ja riemua tai olla sysiraivostuttavia. Onkin hyvä pohtia, miten tulla toisten ihmisten kanssa toimeen, kuinka kääntyä heidän puoleensa tarvittaessa ja miten riemuita täysin rinnoin ihanista ihmisistä. Janakka puhuu myötä- ja vastatuulista, ja kuinka meistä jokainen voi olla tuulta omassa työyhteisössä. Miten rankentaa ammatillisia suhteita? Kuinka tulla toimee ärsyttävien ihmisten kanssa?

Työssä jaksaminen
Miksi tuntuu, että kaikki on koko ajan ihan loppu? Ihmisten jaksaminen tuntuu olevan äärirajoilla ja stressinsietokykyä koetellaan. Mikä meitä romuttaa? Mikä tässä ajassa aiheuttaa kiireen tunnetta ja mitä sille voi tehdä? Miten suhtautua itseensä ja omaan tekemiseensä armollisemmin?

Oppimisesta ja lukivaikeudesta
Janakalla todettiin lukihäiriö 10-vuotiaana ja 90-luvun pikkukaupungissa siihen ei juuri apuja saatu. Lähinnä vain leima, joka todisti huonommuutta. Aikuisena Janakka oppi ymmärtäämään lukivaikeuttaan paremmin ja ymmärsi, ettei sillä ole mitään tekemistä sen kanssa, mitä hän voi oppia. Hyvien ja huonojen uutisten käsikirjoittajana Janakan tehtävänä oli etsiä tiede-uutisia ja omaksua ne nopeasti, jotta voi muille ohjelman tekijöille kertoa, mistä uutisesta on kyse. Nyt Janakka haluaa puhua lukemisesta, oppimisesta ja uuden tiedon omaksumisesta.

Video

Pressikuvat

Jenni Janakka

Jenni Janakka

Puhetaiteilija, käsikirjoittaja

Valokuvaaja: Heidi Strengell

Hae

Hae tapahtumaasi sopivia puhujia & juontajia. Käytä tarkennettua hakua, mikäli haluat tarkentaa hakukriteerejä.

Pyydä tarjous

Tee varaus tai pyydä lisätietoa puhujista - saat ehdotukset jo samana työpäivänä! Varaa puhuja sekä online- että livetilaisuuksiin. Lomakkeen lähetys ei sido mihinkään.

Tapahtuman tiedot
1
Yhteystiedot
2

Pyydä tarjous

Tee varaus tai pyydä lisätietoa puhujista - saat ehdotukset jo samana työpäivänä! Varaa puhuja sekä online- että livetilaisuuksiin. Lomakkeen lähetys ei sido mihinkään.

Tapahtuman tiedot
1
Yhteystiedot
2