Vuoden puhuja 2016 -gaalassa palkittiin alan tekijöitä!

Suomalaisen puhujakulttuurin juhlaa vietettiin 16.2.2017 Suomen Kansallisoopperassa viidensadan puheen ystävän voimin. Sykähdyttäviä hetkiä vietettiin Speakersforumin asiakkaiden, yhteistyökumppaneiden, sekä valtaisan puhujayhteisön kesken.

Gaalassa palkittiin viime vuoden ansioituneita ammattipuhujia. Puhujat ilmentävät hyvin tämän hetken tilaa ja tahtoa, mitkä ovat ajankohtaisia keskustelunaiheita ja mistä pitäisi puhua vieläkin enemmän. Vuoden puhuja 2016 -gaalassa oli ehdolla yhteensä 12 vaikuttavaa puhujaa, jotka lukeutuvat valtakunnallisesti kysytyimpien puhujien joukkoon. Lisäksi palkittiin alan merkittäviä puhujia kunniamaininnoilla.

Vuoden Puhuja 2016  

Madventures

Monien maailmankuvaa avartanut seikkailukaksikko tuottaja Riku Rantala ja ohjaaja Tuomas Tunna Milonoff palkittiin Vuoden puhujana 2016. Omaperäisinä ja pelkäämättöminä tunnettu kaksikko on moniarvoisuuden puolestapuhuja ja yhteiskunnallisesti merkittävien aiheiden keskustelun avaaja ja osallistuja.

Kiehtovat tarinat ja kokemukset maailmalta innostavat ja avartavat näkemystämme maailmasta. Seikkailijat ovat saaneet tunnustusta maantieteen sekä maailman tuntemuksen edistämisestä erityisesti nuoria kiinnostavalla tavalla.

Rantalan ja Milonoffin luotsaama Docventures-ohjelma on palkittu peräkkäisinä vuosina Kultaisella Venlalla. Vuonna 2015 Docventures palkittiin Suomen Kuvalehden journalistipalkinnolla ja vuonna 2016 Madventures vastaanotti Suomen uhkarohkeimman yrittäjän tittelin.

Tulevana keväänä monissa liemissä keitetyt kaverukset lyövät hynttyyt yhteen Antto Melasniemen kanssa uudessa Mad Cook Show –ohjelmassa, jossa tutustutaan maailman ruokakulttuureihin.

Lue lisää Madventuresista

 

Vuoden tulokas 2016

Harri Gustafsberg

Menestynyt tietokirjailija, mielen valmentamisen ammattilainen Harri Gustafsberg on Vuoden tulokas 2016. Gustafsberg teki läpimurron alalla puhuessaan mietitysti, rauhallisesti ja mieleen painuvasti itsensä johtamisesta. Tämä ajattelutaidon sparraaja, entinen Poliisin Karhu-ryhmän eliittipoliisi on erikoistunut henkisen suorituskyvyn valmentamiseen.

Esikoisteos "Mielen valmentamisella optimaaliseen suoritukseen" on ilmestynyt syyskuussa 2014. Tänä vuonna Harri Gustafsberg julkaisee yhdessä Helena Åhmanin kanssa kirjan, joka pureutuu syvälle tilannetajun ytimeen ja kykyyn tehdä päätöksiä.

Lue lisää Harri Gustafsbergista

 

Vuoden juontaja 2016

Tuomas Enbuske

Tarkkakatseinen toimittaja ja suorapuheinen kolumnisti Tuomas Enbuske palkittiin Vuoden juontajana 2016. Itseään mediaksi tituleeraava Enbuske herättää keskustelua, haastaa hyvällä tavalla puhujia ja yleisöä saaden teemasta kuin teemasta viritettyä kiinnostavan. Juontajan eliittinä tunnettu Enbuske vie viestin perille tarinoiden ja kepeyden kautta.

Palkittu Enbuske on nähty juontajana ja panelistina useissa suosituissa keskusteluohjelmissa. Vuonna 2014 Enbuske & Linnanahde Crew –ohjelma nappasi Kultaisen Venlan.

Lue lisää Tuomas Enbuskesta

 

International Guest Speaker

Nicklas Bergman

Speakersforum palkitsi arvostetun futuristi ja teknologia-asiantuntija Nicklas Bergmanin vuoden kansainvälisenä puhujana. Bergman on vaikuttava ja inspiroiva puhuja, jolla on laaja yli 20 vuoden kokemus yrittäjyydestä. Bergman on tunnettu neuvonantaja tulevaisuuden bisneksen ja teknologian yhdistämisessä. Bergmania on puhujana yksi kärkifuturisteista ja hänen tieteellinen analyyttinen ajattelunsa yhdistettynä futuristin uteliaisuuteen tuovat puheeseen oman vaikuttavan tunnelmansa.

Lue lisää Nicklas Bergmanista

 

Kunniamaininta – Suomalainen ääni maailmalla: Signmark

Signmark

Suomalainen ääni maailmalla –kunniamaininta kuuluu “Signmark” Marko Vuoriheimolle, joka rohkeasti ja ennakkoluulottomasti vie suomalaista ääntä maailmalle. Tämä asennepuhuja on tehnyt mahdottomasta unelmastaan totta ja on maailman ensimmäinen kuuro artisti, joka levyttää kansainväliselle levy-yhtiölle.

Signmark rohkaisee puheissaan organisaatioita tarttumaan ideoihin ja kulkemaan sisukkaasti kohti tavoitteita. Luovuus vaatii monimuotoista yhteiskuntaa, jossa voidaan synnyttää uusia ideoita. Näkökulmaa vaihtamalla heikkous voi kääntyä vahvuudeksi – ja tästä Signmarkin tarina on puhutteleva esimerkki.

Signmark on myös tuoreen Chabla-mobiilisovelluksen innovaattori. Sovellus yhdistää kuurot ja viittomakielen tulkit maailmanlaajuisesti.

Lue lisää Signmarkista

 

Kunniamaininta – Puhuja-alan pioneeri: Outi Mäenpää

Outi Mäenpää

Mikä tahansa ala tarvitsee vahvoja esikuvia, heitä, jotka vuodesta toiseen pysyvät alansa huipulla. Vaikuttavan puhumisen mestari on karismaattinen näyttelijä Outi Mäenpää, joka sai ansaitusti kunniamaininnan puhuja-alan pioneerina tänä vuonna.

Outi Mäenpään luentoja ja puheita sanotaan voimaannuttaviksi kokemuksiksi. Rakentava vuorovaikutustaito ja yhteistyötaidot ovat Mäenpään luentojen ydinaiheita.

Outi Mäenpää on palkittu useasti suomalaisilla elokuva- ja televisiopalkinnoilla. Hän on voittanut Jussi-palkinnon parhaasta naispääroolista kolmesti sekä parhaan sivuosanäyttelijän Jussin kerran. Parhaan naisnäyttelijän Venla-palkinnon hän sai vuonna 2001. Ruotsissa Mäenpää on palkittu vuonna 2011 Guldbagge-palkinnolla parhaasta naissivuosasta.

Lue lisää Outi Mäenpäästä

 

Vuoden hyväntekeväisyys – Team HALOO

Vuoden hyväntekeväisyyskohde on tänä vuonna Team Haloo.
Team Haloo tekee tärkeää työtä syrjinnän ja kiusaamisen ehkäisemiseksi ja ennakkoluulojen poistamiseksi. Team Haloo puhuu  kunnioittamisen, yhteistyön, yhdessä tekemisen sekä oman asenteen ja vastuunkantamisen puolesta. Team Haloolla ja Speakersforumilla on yhteinen toive saattaa ihmisiä yhteen, ymmärtämään toisia paremmin ja tekemään yhdessä asioita yhteisen tulevaisuutemme eteen. 
 

Muut  Vuoden puhuja 2016 –gaalassa ehdolla olleet puhujat

Vuoden puhuja 2016 -ehdokkaat

 

Anna Perho

 
 

Anssi Tuulenmäki

 
 

Taneli Tikka

 

Vuoden juontaja 2016 -ehdokkaat

 

Ella Kanninen

 
 

Jussi Heikelä

 
 

Ronja Salmi

 

Vuoden Tulokas 2016 –ehdokkaat

 

Henrietta Kekäläinen

 
 

Lauri Järvilehto

 
 

Klaus Härö

 

Puhujaesittelyt

Ota yhteyttä

Puh: 0201-5529 90
Sähköposti info@speakersforum.fi

Google translate

Facebook

Oy Speakersforum Finland Ab, Sinikalliontie 5, 02630 Espoo. Puh: 0201 5529 90.

Sivukartta