Teknologiajohtaja

Matti Ristimäki

Uuden liiketoiminnan rakentaminen ja tulevaisuuden muuttaminen

Matti Ristimäki, DI ja KTK, on kasvuliiketoiminnan rakentamisen ammattilainen niin suuryrityksen sisällä kuin startup-maailmassa. Hän työskentelee tällä hetkellä Tiedolla ja johtaa siellä itse rakentamaansa sisäistä startup-yksikköä, joka keskittyy datapohjaisia ja keinoälyä hyödyntävien palveluiden kehittämiseen erityisesti terveydenhuollon, mutta myös muiden toimialojen tarpeisiin. 


Tämän lisäksi hän toimii Tampereen älykaupungin tekoälyasioiden teemajohtajana vastaten tekoälyekosysteemin rakentamisesta Tampereen seutukunnan alueelle. Ennen Tietoa hän työskenteli 10 vuotta Tamperelaisessa korkean teknologian konsernissa aloittaen harjoittelijana ja lopettaen liiketoiminnan kehitysjohtajana ja johtoryhmän jäsenenä. Tänä aikana Matti käynnisti yhden täysin uuden liiketoiminnan sekä perusti joint venture -kasvuyrityksen erään pörssiyhtiön kanssa. 


Hänen erikoisosaamistaan on ajaa muutos läpi organisaatioissa ja saada pitkäjänteisellä esimerkkiä näyttävällä johtamistyylillään ympärillään olevat ihmiset myönteiseksi uudelle liiketoiminnalle. Hänen määrätietoisuutensa kumpuaa vaatimattomista olosuhteista, josta on raivannut tiensä askel kerrallaan kohti unelmaa. 


Matti Ristimäen intohimona on luoda digitaalisilla teknologioilla täysin uudenlaista arvoa asiakkaille, olivat ne sitten kuluttajia tai b2b-asiakkaita. Asiakaslähtöinen liiketoiminnan kehittäminen, moniammatillisten ketterien huipputiimien rakentaminen, eettinen myyntityö, lupauksien pitäminen ja "reilukauppa" ovat hänen sydäntä lähellä. Matin mielestä liiketoimintaa pitäisi mitata 3-vuoden ikkunassa eikä kvartaaleittain. Tällöin korostuu asiakkaalle pitkäjänteisesti tuotettu arvo eikä oman myynnin optimointi. 


Matti on toiminut vuosien ajan erilaisissa tilaisuuksissa ja foorumeissa kasvuyritysten ja tulevaisuuden johtajien sparraajana, valmentajana sekä mentorina. Tällä hetkellä hän tukee aktiivisesti muutamia kasvuyrityksiä liiketoimintansa rakentamisessa. Viimeisen vuoden aikana hän on käynyt luennoimassa sadoille suomalaisille yritysjohtajille, opettajille sekä nuorille teknologian kuten keinoälyn ja robotiikan vaikutuksista yhteiskuntaan ja työnteon muuttumiseen tulevaisuudessa.

Video

Pressikuvat

Artikkelit

Matti Ristimäki

Kasvuliiketoiminnan rakentaja

Valokuvaaja: Tomi Parkkonnen

IoT-valmentajat

Hae

Hae tapahtumaasi sopivia puhujia & juontajia. Käytä tarkennettua hakua, mikäli haluat tarkentaa hakukriteerejä.

Varaa puhuja

Tee varaus tai pyydä lisätietoa puhujista - saat ehdotukset jo samana työpäivänä!

Tapahtuman tiedot
1
Yhteystiedot
2

Varaa puhuja

Tee varaus tai pyydä lisätietoa puhujista - saat ehdotukset jo samana työpäivänä!

Tapahtuman tiedot
1
Yhteystiedot
2