Valokuvaaja: Teemu Oksanen

Juha Hietanen

Televisiosta tuttu kasvo, kokenut juontaja

Suomalaisten tuntema televisiotoimittaja ja -juontaja Juha Hietanen on vahva mediapersoona. Pitkä kokemus valtakunnallisista medioista on opettanut hänelle, että tieto välittyy tehokkaimmin, kun juontaja tuntee taustat, reagoi kuulemaansa eikä epäröi laittaa itseään peliin.

Juha jäi lokakuun lopulla 2016 vuodeksi virkavapaalle Ylen aamu-tv:stä. Nyt hän keskittyy mm. oman televisio-ohjelman rakentamiseen ja tapahtumajuontamiseen.

Juhalla on kirkas näkemys tapahtumajuontajan missiosta: juontaja auttaa varsinaisia esiintyjiä, tapahtuman tai tilaisuuden tähtiä, loistamaan. Se onnistuu, kun juontaja tekee kotiläksyt huolellisesti ja perehtyy kulloiseenkin aihepiiriin kokemuksensa antamalla ammattitaidolla. Osaavana juontajana Juha auttaa yleisöä pelkistämällä ja popularisoimalla. Hän on taitava opastamaan asiantuntijoita eroon munkkilatinasta ja kapulakielestä. Mikä toimii tv-studiossa miljoonayleisölle, toimii myös elävän yleisön parissa.

Juhan toimittajatausta on vankka. Hän on toiminut uutisankkurina, ajankohtaisjuontajana, radiojuontajana, päällikkönä, tuottajana ja esimiehenä valtakunnallisissa sähköisissä medioissa vuodesta 1991. Kokemusta uutis- ja ajankohtaisjournalismin näköalapaikoilta on Ylestä viisitoista vuotta, Nelosen uutisista kymmenen vuotta.

Laaja-alainen juontaja on hyvin verkostoitunut: politiikan ja talouden päättäjät ovat tuttuja siinä missä yhteiskunnan eri alojen asiantuntijat. Urakierron aikana Juha on päässyt tutustumaan lähietäisyydeltä muun muassa talouselämän, urheilun, liikuntajärjestöjen ja kirja-alan vaikuttajiin.

Virkavapaansa aikana Juha lisää toimintaansa sosiaalisessa mediassa. Hänellä on osaamista nostaa tapahtumien näkyvyyttä myös somessa.

Suomi on täynnä maailman parhaita asiantuntijoita, mutta apu on tarpeen viestin läpiviennissä. Juha tietää, miten vastaanottajat vakuutetaan. Loppusilauksen salaisuus on tunteiden herättämisessä. Keinovalikoimassa riittää työkaluja huumorista empatiaan.

Video

Pressikuvat

Juha Hietanen

Samankaltaisia puhujia

Mediasta tutut juontajat

Mediasta tunnetut juontajat